New York Voices sestavljajo štirje izjemni vokalisti Darmon Meader, Peter Eldridge, Kim Nazarian in Lauren Kinhan. Foto Peter Blum Foto:
New York Voices sestavljajo štirje izjemni vokalisti Darmon Meader, Peter Eldridge, Kim Nazarian in Lauren Kinhan. Foto Peter Blum Foto:
New York Voices so kar dvakrat osvojili ugledno glasbeno nagrado grammy.
New York Voices so kar dvakrat osvojili ugledno glasbeno nagrado grammy. Foto Chris Carroll

, 11. november, bo ob 20.00 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma največji jazz koncert svetovno znane vokalne skupine New York Voices, ki bodo po sedmih letih znova nastopili v Gallusovi dvorani, tokrat z Big Bendom RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Lojzeta Krajnčana.

Zasedba vokalne skupine New York Voices je lani praznovala že 25-letnico svojega delovanja in velja za eno najboljših vokalnih zasedb na svetu. Sodeluje in nastopa z odličnimi glasbeniki, aranžerji in skladatelji, zdaj pa bo v družbi Big Banda RTV Slovenije pod vodstvom Lojzeta Krajnčana, izvajala svoje največje uspešnice.

New York Voices sestavljajo štirje izjemni vokalisti Darmon Meader, Peter Eldridge, Kim Nazarian in Lauren Kinhan. Poleg intenzivnega koncertiranja in snemanja delujejo tudi kot predavatelji in mentorji srednješolcem in študentom. Leta 2009 so začeli z organiziranjem lastne poletne šole, kamor se lahko prijavijo pevci vseh starosti iz vseh koncev sveta.

Ta svetovno priznana vokalna skupina je v teh letih izbrusila svojo glasbeno zgodbo do visoke umetnosti. Kar dvakrat so osvojili ugledno glasbeno nagrado grammy, s čimer so se postavili ob bok drugim znamenitim skupinam, kot so Lambert, Hendricks and Ross, Singers Unlimited, Manhattan Transfer in Take 6. Ansambel je s svojo glasbo obšel ves svet in vsepovsod občinstvo navdušujejo njihovi popolni glasovi, brezhibna ubranost in sijajne priredbe. Najbolj jih navdihuje jazz, R & B, brazilska, klasična in popularna glasba.

New York Voices je doslej nastopil v Carnegiejevi dvorani, Lincolnovem in Kennedyjevem centru, v dunajski operni hiši, v züriški operi in na Japonskem. Gostoval je na številnih jazzovskih festivalih, med drugim na severnomorskem festivalu na Nizozemskem ter na festivalih v Montrealu in New Orleansu. V Sloveniji so nastopili že leta 2006, ko so skupaj s Simfoničnim orkestrom in Otom Pestnerjem pripravili božični koncert. Tokrat bodo svoje moči združili z Big Bandom RTV Slovenija in dirigentom Lojzetom Kranjčanom, gostje pa bodo slovenska vokalna zasedba Vox Arsana.