Osebnost Primorske 2014 pravi: “To je pomembno za tabornike nasploh, ne le zame. Izbor za osebnost Primorske je nagrada, ki človeku da krila za naslednje podvige.” Foto: Organizator Foto:
Osebnost Primorske 2014 pravi: “To je pomembno za tabornike nasploh, ne le zame. Izbor za osebnost Primorske je nagrada, ki človeku da krila za naslednje podvige.” Foto: Organizator Foto:
Zmagovalka Nina Kapelj je prejela Zlato jabolko. Foto: Alan Radin
Zmagovalka Nina Kapelj je prejela Zlato jabolko. Foto: Alan Radin

v dvorani Evropa, portoroškega hotela Bernardin,že desetič zapored razglasili Osebnost Primorske. Poslušalci, gledalci in bralci so kot izjemnega in častnega posameznika v družbi tokrat prepoznali tabornico Nino Kapelj.

Nina Kapelj je tabornica in obraz akcije Obnovimo slovenske gozdove. Svoje ime je zastavila za družbeno akcijo, v sklopu katere je taborniška zveza z Zavodom za gozdove in 800 prostovoljci posadila 28.000 sadik mladih dreves. Po njenem mnenju lahko skupaj naredimo veliko dobrega in upa, da bo sledilo še več zamisli in družbeno koristnih akcij.

“To je pomembno za tabornike nasploh, ne le zame. Izbor za osebnost Primorske je nagrada, ki človeku da krila za naslednje podvige.”

Na slovesni podelitvi, v soboto 17. januarja, so zmagovalcu podelili nagrado Zlato jabolko, delo akademskega kiparja Boštjana Drinovca. Za dobro vzdušje in obilico smeha v dvorani sta poskrbela voditeljica in novinarka Radia Koper Nataša Benčič ter igralec Boris Kobal. Seveda pa tudi glasbe ni manjkalo. Zaigrali in zapeli so številni primorski glasbeniki: Tinkara Kovač, Slavko Ivančič, Rudi Bučar, Lea Sirk, Anika Horvat, Polona, Martina Feri, Mef in Enzo Hrovatin ter Big band Roberta Vatovca in Obalni komorni orkester pod dirigentsko paličico Patrika Grebla.

Posnetek prireditve si bo možno ogledati v nedeljo, 18. januarja 2015, ob 17.30 na TV Koper-Capodistria in še enkrat ta dan, ob 20. 40 na drugem programu TV Slovenija.

Prireditev Osebnost Primorske je letos praznovala svojo prvo okroglo obletnico, in sicer so jo Radio Koper, Televizija Koper in Primorske novice organizirale že desetič. Namen prireditve je, da bralci in gledalci vsak mesec izberejo osebnost, ki so jo pripoznali kot izjemno in častno v družbi. Ob začetku novega leta, pa med dvanajstimi mesečnimi finalisti izberejo velikega zmagovalca.

Letošnji zmagovalec se bo pridružil seznamu zmagovalcev, ki so laskavi naslov Osebnost Primorske že prejeli v prejšnjih letih. To so: srčni kirurg, dr. Tomislav Klokočovnik (2005), onkolog, dr. Erik Brecelj (2006), duhovnik, oče Franc Prelc (2007), pisatelj, Boris Pahor (2008), direktorica bolnišnice Stara Gora, Tea Leban (2009), gasilec Peter Ventin, (2010), zdravnica Jadranka Vrh Jermančič (2011), dirigentka Pia Cah (2012), predsednik območne organizacije borcev za vrednote NOB Vladimir Krpan in pater Bogdan Knavs (2013).