Tako so pred tremi leti Rudi Bučar, Samo Budna, Matevž Šalehar – Hamo in Tomislav Jovanović – Tokac zaigrali in zapeli uspešnice legendarnih Rolling Stonesov. Foto: Davor Remec Foto:
Tako so pred tremi leti Rudi Bučar, Samo Budna, Matevž Šalehar – Hamo in Tomislav Jovanović – Tokac zaigrali in zapeli uspešnice legendarnih Rolling Stonesov. Foto: Davor Remec Foto:
Foto: Davor Remec
Foto: Davor Remec

Pred tremi leti, ko je svetovno znana skupina Rolling Stones slavila pol stoletja obstoja, je Radio Koper pripravil niz oddaj Rolling Stones: način življenja, v katerih je poleg vseh znanih in manj znanih uspešnic predstavil tudi podrobnosti iz življenja teh angleških rokerjev. Za veliki finale sta avtorja oddaje, Iztok Novak - Easy in Goran Gregorič - Jagger, pripravila koncert z največjimi uspešnicami Rolling Stonesov, o katerem se je še dolgo govorilo, zato tudi letos pripravljata velik spektakel. Radio Koper bo poskrbel, da se bodo skupaj zlili štirje vokali in zvoki kitar ter obilica dobre volje in ljubezni do legendarnih Stonesov.

Goran Gregorič – Jagger je o koncertu povedal: »Ne gre za standardni koncert, saj se izvajalci nahajajo na odru, sredi prizorišča, obkroženi z občinstvom in med izvajanjem pesmi sedijo za mizo, kar ustvarja posebno vzdušje med samimi glasbeniki in publiko. Pred koncertom bodo obiskovalci koncerta lahko slišali raritete Rolling Stonesov, sledil pa bo nastop Divjih žrebcev, ki so si naziv nadeli po pesmi Wild Horses. Hamo, Samo, Rudi ter Tokac bodo zaigrali priredbe znanih in tudi manj znanih pesmi tega največjega rok benda.«

Pesmi Rolling Stonesov bodo posebej za to priložnost skupaj zaigrali in zapeli: Matevž Šalehar - Hamo, ki je sicer član skupine Hamo & Tribute 2 love, vsem znani slovenski kantavtor in poustvarjalec istrske glasbene kulturne dediščine, Rudi Bučar, pevec nekdanje prleške skupine Posodi mi jurja, Samo Budna, ki sedaj sodeluje s spremljevalno skupino Samo Budna & Band in pevec novomeške skupine Dan D, Tomislav Jovanović – Tokac.

Skupino Rolling Stones so ustanovili Mick Jagger, Keith Richards in Brian Jones. Prvič so skupaj zaigrali v klubu Marquee, skupaj s še tremi glasbeniki, pisalo se je leto 1962. Peta simfonija rok glasbe, Satisfaction, velja za eno najpopularnejših rok skladb vseh časov s statusom rokovske klasike. Avtor te znane melodije je legendarni kitarist skupine Rolling Stones, Keith Richards.

Dogodek pripravlja Radio Koper skupaj s kulturno-športnim društvom Samo Bertoki, radijski koncert pa obenem pomeni tudi uvod v tradicionalne poletne glasbene večere v Bertokih.