Radio Si je ob praznovanju obletnice slovesno otvorili prenovljene studijske in redakcijske prostore. Foto: Zoran Borovšak
Radio Si je ob praznovanju obletnice slovesno otvorili prenovljene studijske in redakcijske prostore. Foto: Zoran Borovšak
Nad selitvijo v prenovljene prostore, je ekipa Radia Si navdušena, saj bodo omogočali lažje delo in intenzivnejše sodelovanje vseh treh redakcij.
Nad selitvijo v prenovljene prostore, je ekipa Radia Si navdušena, saj bodo omogočali lažje delo in intenzivnejše sodelovanje vseh treh redakcij. Foto: Zoran Borovšak
Radio Si nagovarja prvenstveno tuje javnosti, ki  v Sloveniji živijo, delajo ali študirajo  ter na tiste, ki potujejo po Sloveniji, posluša ga pa tudi vse več slovenske aktivne mlajše generacije, ki jim tuji jeziki ne predstavljajo komunikacijske ovire.
Radio Si nagovarja prvenstveno tuje javnosti, ki v Sloveniji živijo, delajo ali študirajo ter na tiste, ki potujejo po Sloveniji, posluša ga pa tudi vse več slovenske aktivne mlajše generacije, ki jim tuji jeziki ne predstavljajo komunikacijske ovire. Foto: Zoran Borovšak

Nad selitvijo v prenovljene prostore je ekipa Radia Si navdušena, saj bodo omogočali lažje delo in intenzivnejše sodelovanje vseh treh redakcij. Pogosteje in hitreje bodo lahko v etru s tujejezičnimi prometnimi informacijami, lažje bo ustvarjanje zanimivih prispevkov in odvijanje živega programa. Na otvoritvi so aktualno ekipo obiskali tudi nekateri znani obrazi, ki so ta program soustvarjali v preteklosti in tukaj pričeli svoje kariere.

Radio Si velja za radijsko postajo z najbolj raznolikim izborom glasbe, ki ponuja pregled glasbenega dogajanja v zadnjih desetletjih in prinaša vpogled v glasbeno delovanje različnih glasbenih žanrov. Odličen glasbeni izbor, aktualne prometne informacije (24/7), kvalitetne govorne vsebine so poleg aktivne in izobražene publike, prednosti radijskega programa v treh jezikih, ki letos praznuje 30 let.

Radio Si nagovarja prvenstveno tuje javnosti, ki v Sloveniji živijo, delajo ali študirajo ter na tiste, ki potujejo po Sloveniji, posluša ga pa tudi vse več slovenske aktivne mlajše generacije, ki jim tuji jeziki ne predstavljajo komunikacijske ovire. “Ponosni smo na to, da smo v zadnjih letih razširili slišnost po vsej Sloveniji, da nas je moč slišati tudi v vseh predorih avtocestnega križa ter da nas redno spremlja vse večje število aktivne, nadpovprečno izobražene, populacije z višjimi dohodki in predvsem vse več tujcev, ki v Sloveniji živijo ali delajo. S prometnimi informacijami v kar treh jezikih praktično vsakih 20 minut obveščamo o najbolj aktualnem prometnem stanju v državi – v živo tudi ponoči. Radio Si je, zaradi vseh svojih specifik - jezikovnih, vsebinskih, glasbenih in izvedbenih, danes ena najbolj profiliranih radijskih postaj v Sloveniji in nagovarja le tiste ciljne skupine, ki ne najdejo druge primerne alternative v slovenskem radijskem prostoru,« je dejal odgovorni urednik Radia Si, mag. Darko Pukl.

V programu Radia Si so v zadnjih letih razvili zelo prefinjeno kombinacijo prepletanja dveh tujih jezikov s slovenskim. Tuje javnosti v Sloveniji se strinjajo, da je takšna kombinacija izjemno privlačna, saj se jih veliko tudi uči slovenskega jezika in jim takšen delež slovenskega jezika zelo ustreza. Gre za kombinacijo izkušenj in primerov dobre prakse uspešnih tovrstnih programov v tujini.

Praktično vse informativne oddaje so oblikovane in podane izključno v tujih jezikih. V nemščini in angleščini dnevno pripravljajo tudi kulturne napovednike, turistične informacije in številne magazinske oddaje. V zadnjih dveh letih so program dodatno profilirali s številnimi novimi oddajami in rubrikami v angleščini: Land od dreams, Do you feel Slovenia, My life, my music, Come away with me, Talk Slovenia, Highlights of the week, Back to school … Že šest let sodelujejo pri pripravi in izmenjavi vsebin v evropski radijski mreži Euranet Plus.

Sledijo svoji viziji, da lahko z edinstvenim prepletanjem tujih jezikov s slovenskim, Radio Si postane eden najatraktivnejših radijskih programov v Sloveniji. Odlikuje ga dinamičen način podajanja kratkih servisnih in turističnih informacij, tujejezična poročila vsako polno uro, 24-urni prometni servis v treh jezikih ter pester izbor slovenske in tuje glasbe.