RTV Slovenija je od družbe Discovery Communications pridobila pravice za Olimpijske igre 2018 in 2020. Foto: Jani Ugrin Foto:
RTV Slovenija je od družbe Discovery Communications pridobila pravice za Olimpijske igre 2018 in 2020. Foto: Jani Ugrin Foto:

Po podpisu pogodbe je mag. Marko Filli, v. d. generalnega direktorja RTV Slovenija, povedal: »Letošnje olimpijske igre so nas ponovno navduševale z uspehi slovenskih športnikov. Kot že tolikokrat doslej, so dokazali, da le predanost, osredotočenost in trdo delo, seveda pa tudi kanček sreče, pomenijo pot do uresničitve zastavljenih ciljev. Enakim ciljem in vrednotam sledimo tudi na RTV Slovenija. Veseli me, da bomo naše športnike lahko na njihovi poti spremljali tudi v naslednjem štiriletnem obdobju, saj je RTV Slovenija pred kratkim podpisala pogodbo za pridobitev pravic za olimpijske igre 2018 in 2020. To pomeni nadaljevanje uresničevanja poslanstva javnega zavoda RTV Slovenija, ki je v zagotavljanju in ustvarjanju primernih programskih vsebin za naše gledalce, poslušalce in uporabnike spletne strani, kamor olimpijske igre vsekakor sodijo

RTV Slovenija je s podpisom pogodbe od družbe Discovery Communications pridobila televizijske, radijske in izbrane spletne pravice za prizemno oddajanje vseh dogodkov in tekem, povezanih z zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu v Južni Koreji leta 2018 in poletnimi olimpijskimi igrami, ki bodo leta 2020 v Tokiu na Japonskem.