Darja Gajšek in Blaž Švab se s Slovenski pozdravom v petkove večere vračata 5. februarja ob 20.00 na TV SLO 1. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Darja Gajšek in Blaž Švab se s Slovenski pozdravom v petkove večere vračata 5. februarja ob 20.00 na TV SLO 1. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Slovenski pozdrav. Foto: Žiga Culiberg
V oddajo prihaja nov humorni lik Marjan Sagadin Šašlek, ki ga upodablja Jure Ivanušič. Foto: Žiga Culiberg
Slovenski pozdrav. Foto: Žiga Culiberg
V kvizu Kdo ve več? se bodo po novem pomerile glasbene družine. V prvi oddaji bosta nastopili družini Sadek in Zeme. Foto: Žiga Culiberg
Slovenski pozdrav. Foto: Žiga Culiberg
Slovenski pozdrav ohranja uspešno in priljubljeno rubriko Mali valikani, v kateri mladi pevski talenti prepričljivo interpretirajo ljudske in narodne pesmi. Foto: Žiga Culiberg

Ustvarjalci Slovenskega pozdrava bodo v novi sezoni presenečali gledalce na njihovem domu. Gre za projekt povezovanja narodno-zabavnih ansamblov in lokalnih skupnosti, iz katerih izhajajo. V vsaki predstavljeni zgodbi bodo člani ansamblov na terenu presenečali ljudi in jim uresničevali skrite želje, ki si je sami ne morejo izpolniti. Tako bodo v prvi oddaji pleskali stanovanje, kasneje cepili drva, prali avtomobile vsem na vasi, delali klobase, pomagali v domovih za ostarele idr.

Nov humorni lik v oddaji je Marjan Sagadin Šašlek, ki ga upodablja dramski in filmski igralec Jure Ivanušič. Gre za lik, ki je star že nekaj let, Ivanušič pa ga je posebej za Slovenski pozdrav obudil na novo. Marjan v oddaji poje, kritizira, se odziva na aktualne dogodke, komunicira z glasbeniki in občinstvom, vse v štajerskem narečju in z močno govorno napako.

V kvizu Kdo ve več? z novo sezono tekmujejo glasbene družine. Za sodelovanje v kvizu glasbeni izvajalci k sodelovanju povabijo svoje sorodnike – brate, sestre, bratrance … Sam kviz po novem temelji na anekdotah iz narodno-zabavne glasbe, na podlagi katerih se zastavijo vprašanja brez vnaprej podanih možnih odgovorov, kot je to veljalo do sedaj. Poudarek je na druženje, brez tekmovanja.

Ohranili bodo uspešno in dobro gledano rubriko Mali velikani, v kateri bodo spet odkrivali mlade pevske talente iz cele Slovenije – mlade med 8 in 14 let, ki prepričljivo interpretirajo ljudske in narodne pesmi.

Nova sezona Slovenskega pozdrava se začne 5. februarja, oddaja pa bo na sporedu ob petkih ob 20. uri na TV SLO 1.


Kaj prinaša prva oddaja v novi sezoni?
Skozi Slovenski pozdrav vas bosta vsak petek popeljala priljubljena voditelja Darja Gajšek in Blaž Švab. V prvi oddaji se bosta v prenovljenem kvizu Kdo ve več? pomerili glasbeni družini Sadek in Zeme. Spoznali boste nov humorni lik Marjana Sagadina, ki ga igra Jure Ivanušič. Narodno-zabavni ansambli pa bodo presenečali tudi družine na domu – tokrat Jožeta in Milico Napotnik iz Šmartna ob Paki. Nastopila bo mala velikanka 12-letna Ana Grdadolnik, igrali in peli pa bodo še ansambli Jureta Zajca, Franca Miheliča, Poljanšek, skupina Eros, Poskočni muzikanti, Ansambel Roka Žlindre, Javor in Kvintet slovenski deklet.

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija