Helena Pirc in Špela Močnik - novi voditeljici jutranjega programa. Foto: Žiga Culiberg
Helena Pirc in Špela Močnik - novi voditeljici jutranjega programa. Foto: Žiga Culiberg
Špela Močnik
V rubriki Družinska sreča boste s Špelo Močnik kramljali z zanimivimi slovenskimi družinami. Foto: Žiga Culiberg
Helena Pirc
Ekipi oddaje Dober dan se s septembrom pridružuje Helena Pirc. Foto: Žiga Culiberg
Erter Pust in Karin Sabadin
Voditeljici Erter Pust in Karin Sabadin bosta v prvem tednu gledalce pozdravili iz studia na prostem Foto: Žiga Culiberg

Dinamični ustvarjalci oddaje iz ljubljanskega, koprskega in mariborskega studia vam bodo od ponedeljka do petka od 7:00 na TV Slovenija 1, postregli z izčrpnimi in kakovostnimi servisnimi informacijami, koristnimi nasveti in raznolikimi razvedrilnimi vsebinami.

Ekipa bo obiskovala različne slovenske kraje in v živo prinašala njihov utrip ter se družila z zvestimi gledalci. Teden bo v studiu ob ponedeljkih začenjala nova voditeljica Špela Močnik, ki jo sicer gledalci jutranje oddaje že dobro poznajo.

Poleg voditeljice je novost ponedeljkovih juter rubrika Moje jutro. V njej bodo gledalci spremljali jutra znanih in zanimivih Slovencev, ki bodo z mobilnim telefonom posneli svoje jutranje rituale. Prvi, ki bo gledalcem razkril svoje jutro skozi kamero mobilnega telefona, je pevec Modrijanov Blaž Švab.

Rubrika Družinska sreča: vsak ponedeljek med 9.00 in 10.00 se bomo družili z zanimivo slovensko družino. V prvi oddaji bomo jutranjo kavo srkali z družino Briški Cirman, družino pevke Raiven; spoznali boste tudi njeno esktravagantno babico, ki si, tako kot njena vnukinja, barva lase v rožnato, pred kratkim pa si je omislila celo svojo prvo tetovažo!

Osvežili smo četrtkovo nagradno igro Zbudi se, Slovenija, v kateri bodo lahko še bolj aktivno sodelovali gledalci pred televizijskimi ekrani in v različnih družabnih igrah poskušali premagati voditelja Davida Urankarja, kar jim bo prineslo lepo nagrado.

Petki bodo še naprej namenjeni obiskom slovenskih krajev. Ekipa oddaje se bo z veseljem odzvala povabilu gledalcev skupajz energično prehransko svetovalko Marijo Merljak in tradicionalno kulinarično ponudbo slovenskih krajev povezala z nasveti o zdravem načinu prehranjevanja.

Stalnica dobrih juter ostajajo priljubljene rubrike gledalcev: zdravniški komentar z nasveti farmacevta prof. dr. Štruklja, reševanje jezikovnih dilem, spoznavanje zdravilnih rastlin sveta v domači lekarni, obiski najlepših vrtov gledalcev, kuharski recepti za vsak okus in žep ...

Ekipi se pridružuje tudi Helena Pirc, ki bo voditeljica petkove oddaje Dober dan, v kateri s strokovnjaki in gledalci debatiramo o različnih življenjskih temah.

Novosti iz koprskega studia

Po prenovi ljubljanskega in mariborskega studia tudi koprski dobiva novo preobleko. V prvem tednu bosta voditeljici iz Kopra, Karin Sabadin in Erter Pust, gledalce pozdravili iz studia na prostem. Pripravljajo tudi terensko oddajo, ko se bo ekipa preselila na prosto, med gledalce. »Nova sezona poleg večjega studia, kjer bomo lahko gostili zbore, glasbene skupine in številne goste, prinaša tudi številne vsebinske novosti. K sodelovanju smo povabili nove strokovnjake, ki nam bodo svetovali z najrazličnejših področij. Še bolj bomo morsko in sončno obarvani, da bodo naša skupna jutra dobra jutra za dober dan, čisto vsak dan,« je povedala Karin Sabadin.