Giovanna ima brazilske korenine in je odlična plesalka. 1. februarja na TV SLO 1. Foto: Robert Bogataj
Giovanna ima brazilske korenine in je odlična plesalka. 1. februarja na TV SLO 1. Foto: Robert Bogataj
false
Tiborjevi starši prihajajo iz Bosne, fant pa iz Anglije. Osvojile so ga lepote Slovenije. 8. februarja na TV SLO 1. Foto: Robert Bogataj
false
Hip-hoperka prostega stila Sarah ima sirijsko - hrvaške korenine. In tole ni fotomontaža. 15. 2. na TV SLO 1. Foto: Robert Bogataj
false
Marvin je v Slovenijo prišel iz Kenije. Še informacija za poznavalce oddaje Kdo si pa ti? - Marvin je Tschimyjev sošolec. Na TV SLO 1 bo 22. februarja. Foto: Robert Bogataj
false
Chenyun zadnjih šest let živi v Sloveniji. Igra citre. Zadnji dan februarja bomo spoznali njeno življenjsko zgodbo. Foto: Robert Bogataj
false
Rahul je v Slovenijo prišel kot prostovoljec. Navdušen je nad filmi in igro, pa tudi nad prvim snegom v življenju. 7. marca na TV SLO 1. Foto: Robert Bogataj
false
Lucia je Italijanka, njen izobraževalni proces pa je potekal v Sloveniji. Zelo aktivna mladostnica želi postati zdravnica brez meja. 14. marca na TV SLO 1. Foto: Robert Bogataj
false
Anton se je iz Rusa prelevil v Štajerca. Zanima ga produkcija filmov. Na TV SLO 1 bo 21. marca. Foto: Robert Bogataj
false
Tana ima afriške korenine, kritično razmišlja o odnosu do očetove celine. Z nami bo 28. marca na TV SLO 1. Foto: Robert Bogataj
false
Sandi iz Kazahstana veliko truda vloži v to, da bo vrhunska violinistka. 4. aprila bomo z njeno predstavitvijo zaključili drugo sezono serije Kdo si pa ti? Foto: Robert Bogataj

Serija tudi tokrat odkriva vse plati življenja mladih, ki so se bodisi priselili v Slovenijo, ali pa so sem prišli njihovi starši drugega porekla. Torej resne in zabavne plati, kulturne, glasbene, športne, ljubezenske, kulinarične, prijateljske, šolske, zgodovinske, geopolitične in druge.

Kdo si pa ti? tudi tokrat nastaja v sodelovanju Otroškega in mladinskega programa Televizije Slovenija s produkcijsko hišo Tramal Films, namen serije pa je skozi zgodbe mladih v sodobnem medijskem jeziku na spontan in nevsiljiv način posredovati spoznavanje bogatega kulturnega izročila, rušiti stereotipe ter spodbujati k strpnosti in medsebojnemu spoštovanju.

Scenarije je napisala Katarina Nikolov, serijo pa je režirala Siena Krušič.

Kdo si pa ti?

od 1. februarja

vsak ponedeljek

ob 17.25 na TV SLO 1.


Kdo si pa ti?
Giovanna, 18, Brazilija
Nasmejana in temperamentna mulatka brazilskih korenin Giovanna je gimnazijka iz Maribora, ki ji latinskoameriški in standardni plesi definirajo način življenja. S sabo prinašajo neprespane noči, veliko odrekanja, napornih treningov in tekmovanj, a le tako se pride do dobrih rezultatov. K izzivom plesne kariere in pestrega vsakdanjika pristopa z neverjetno željo po biti in živeti to, kar si.
Z njo bomo začeli niz novih oddaj Kdo si pa ti?

Tibor, 18, Anglija
S toplo dušo in življenjskim navdušenjem grajeni Tibor prihaja iz Londona, kamor so se starši preselili med vojno v Bosni. Vedoželjni in aktivni mladenič je v Slovenijo prišel zaradi narave in želje po izobraževanju v naravoslovnih znanostih. Rad spleza na najvišja drevesa ali gore, ukvarja se z atraktivnim »urban skatingom« (rolanjem), s katerim lovi občudujoče poglede, uživa na snegu, ledu, v plesu, supanju ali za bobni; izobražen jazzist snuje svojo skupino, da bi tako sestavil svoj novi svet.
Predstavili ga bomo na slovenski kulturni praznik.

Sarah, 16, Sirija
Pozitivna in srčna plesalka s sirijsko – hrvaškimi koreninami Sarah je odraščala v umetniški družini. Podedovala je smisel za glasbo in ples; zdaj obiskuje plesno gimnazijo v Ljubljani, vse bolj pa se uveljavlja tudi kot hip – hoperka prostega sloga. Njena preteklost in sedanjost, tako zgodbe otroštva in kulturne dediščine kot zaskrbljenost ob trenutni politični situaciji, so povezane s Sirijo. Sarah bomo spoznali 15. februarja.

Marvin, 16, Kenija
Simpatičen in energičen »sonček« Marvin je svoje zgodnejše otroštvo preživel v Nairobiju, potem pa je ljubezenska zgodba Afričanke in Slovenca tega prikupnega mladeniča pripeljala v Slovenijo. Toplo afriško sonce sije iz njegovega navdušenja nad pripovedovanjem lastnih resničnostnih zgodb, modri gimnazijec pa ima tudi skrbno postavljen sistem vrednot. S prijatelji in z družino, v umetnosti in športu je vedno korak pred drugimi in pred sabo.
Pred nami bo 22. februarja.

Chenyun, 18, Kitajska
Chenyun, na kratko Yun, je marljiva gimnazijka in prizadevna učenka citer. Pred šestimi leti sta se z mlajšo sestro znašli v Sloveniji, potem ko sta na svojem življenjskem popotovanju doživeli marsikaj, kar je večini otrok prihranjeno. A Yun ima močno željo in visoke cilje v svojem življenju in srčno upa, da se bo nekega dne lahko za vedno vrnila na Kitajsko.
Yun se nam predstavi 29. februarja.

Rahul, 20, Indija
Izredno prijeten, uglajen in tradicionalno vzgojen indijski mladenič iz New Delhija Rahul je v Slovenijo kot prostovoljec prišel pred pol leta. Je filmski entuziast z željo postati igralec, ki so ga lepote slovenske krajine popolnoma očarale; tu je prvič videl in občutil sneg. S toplino in iskrenostjo indijske kulture je stkal prijateljstva in poglobil svojo duhovnost, tik pred začetkom predvajanja naše serije pa je odpotoval nazaj v Indijo, kjer ga čakajo novi izzivi mladega moškega, ki mu bodo starši kmalu predstavili izbrano nevesto.
Tako bo na žalost zamudil epizodo 7. marca, ko ga bomo predstavili.

Lucia, 18, Italija
Zanimivo zgodbo ima tudi mladenka sicilijanskih korenin, 18-letna Lucia. Prihaja iz majhnega mesta Pieris blizu slovenske meje. Starši so jo, v želji, da se nauči novega jezika in si tako razširi horizont, vključili v slovenski izobraževalni sistem; zdaj zaključuje gimnazijo, od koder jo želje vodijo k študiju medicine – še več, k zdravnikom brez meja. Ob koncih tedna se rada vrača v obmorsko zaledje, kjer športno jadra, vadi solo petje, fotografira in uživa udobje številčne družine, v kateri je mesto našel tudi njen simpatični Prekmurec Črt.
Samozavestno Lucio bomo spoznali 14. marca.

Anton, 18, Rusija
Antonova družina se je v Maribor preselila pred dvema letoma. Anton je kmalu osvojil slovenščino, s štajerskim naglasom pa tudi svojo okolico. Simpatičen in izredno uglajen mladenič uživa v šolskem projektu izobraževanja o video vsebinah, kjer se uči snemati in obdelave slik, kar mu odpira več možnosti pri odločanju o prihodnosti.
Več nam bo povedal 21. marca.

Tana, 19, Madagaskar
Tana združuje afriško modrost in toplino slovanske duše. Že od malega je obkrožena z bogato kulturno tradicijo, katere ambasador v Sloveniji je njen oče. Družbeno spoznavanje sveta, razumevanje medčloveških odnosov in sreče so tudi rezultat načina izobraževanja (waldorfska pedagogika), ki ji je odprlo širok spekter v dojemanju življenja. Tako kritično in nestereotipno razmišlja o odnosu »razvitega« sveta do »nerazvite« Afrike.
Z njo bomo razmišljali 28. marca.

Sandi, 18, Kazahstan
Sandi je svojo polnoletnost proslavila s selitvijo v Ljubljano, kamor je prišla študirat glasbo. Njeni dnevi so polni notnih zapisov, saj večino časa preživi pod budnim očesom svojega mentorja, učitelja in glasbenega guruja, ki prihaja iz Rusije. Uspešna violinistka urnik sestavlja iz učnih ur violine, solo in skupnih vaj, ur solfeggia in nastopov. V nizu uspehov pa so tudi simpatična akademska prijateljstva, ki jih sklepa mimo tekmovalnosti.
S Sandi bomo zaključili drugo sezono oddaje Kdo si pa ti?
Zakulisja s snemanja in zanimivosti, tako ali drugače povezane s protagonisti serije, lahko spremljate na njihovi Facebook strani.


Vir fotografij: Robert Bogataj

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija