Nova darila bodo poleg otrok v materinskih domovih in varnih hišah po Sloveniji dobili tudi številni drugi otroci. Foto: Ilona Dolenc
Nova darila bodo poleg otrok v materinskih domovih in varnih hišah po Sloveniji dobili tudi številni drugi otroci. Foto: Ilona Dolenc
Akcija Podari upanje
Nabralo se je ogromno daril. Foto: Ilona Dolenc

Nataša Maglica in Tijana Despinič sta letos želeli ponoviti projekt, ki se je lani zgodil povsem spontano. Obe sta imeli doma veliko novih igrač, šolskih potrebščin in sladkarij. Odločili sta se, da jih podarita otrokom v varnih hišah.

Letošnji odziv je presegel vsa pričakovanja pravi Tijana Despinič: »Presenečeni sva, koliko so nama ljudje zaupali. Podjetja so podarila darilne bone, tudi denar, posamezniki nove igrače, sladkarije, šolske potrebščine. Zbrali smo ogromno, zato bomo brez težav obdarili več kot 145 otrok v materinskih domovih in varnih hišah po Slovenije. Presenečeni sva, koliko ljudi se je ponudilo za prevoz paketov od Kopra do Solkana, Ljutomera, Krškega, in koliko prijateljic nam je pomagalo darila zavijati«.

»Ljudje so še pripravljeni pomagati. Po pripovedovanju socialnih delavk večina otrok v varnih hišah in materinskih domovih ne pozna prazničnega vzdušja in večina jih v življenju ni nikoli dobila božičnega ali novoletnega darila. To smo želeli spremeniti«, pravi Nataša Maglica, ki je v minulih dneh s svojim avtomobilom prevzemala zbrana darila po številnih krajih po Primorski. Avdioizjavam obeh pobudnic akcije lahko prisluhnete na teh povezavah: Tijana Despinič in Nataša Maglica.

Radio Koper je akcijo medijsko podprl, pridružili pa so se ji tudi sodelavke in sodelavci ter poslušalci Radia Koper.