Jure Planinšek (Primož Bezjak) se znajde v temno sivem svetu samo zaradi izjave, ki jo je dal za televizijo. Več po oglasih. Foto: iz nadaljevanke
Jure Planinšek (Primož Bezjak) se znajde v temno sivem svetu samo zaradi izjave, ki jo je dal za televizijo. Več po oglasih. Foto: iz nadaljevanke
false
Jure Planinšek, sin dr. Planinška. Več po oglasih ... Foto: iz nadaljevanke
false
Nekaj se kuha s Klaro Polgar, Menartom in Zvonetom Poličem. Več po oglasih. Foto: Vinci Vogue Anžlovar
false
Uglajen poslovnež Zvone Polič naivnega Planinška zvleče v čudno zgodbo. Več po oglasih! Foto: iz nadaljevanke

Igrana nadaljevanka Več po oglasih zasleduje dinamiko dogodkov, ki pripeljejo do “velike zgodbe“, dozorele za medije. Spremljali bomo vrtiljak značajev glavnih likov, njihovih majhnih in velikih zgodb, občutenj in doživljanj, ki se bodo vedno znova prepletali in se povezovali v veliko zgodbo.

Novice dneva odkrivajo lokalne peripetije, vandalizem in kraje, nezakonite igre na srečo, organiziran rop, podkupnine na državni ravni ter prirejanje uradnih postopkov. Svet naših junakov ni črno-bel, razteza se v področje sive cone, kjer stvari še zdaleč niso enoznačne.

Jure Planinšek (Primož Bezjak) je šolski učitelj šaha in sin vplivnega ravnatelja lokalne osnovne šole, ki se zaradi ene same izjave za televizijo znajde v svetu kriminala, laži in prevar.
Njegova partnerka Martina (Maruša Majer) je na nasprotni strani tega sveta. Sicer redoljubna in načelna, v stalnem sporu s svojim sodelavci, se skozi nanizanko sooči z resno krizo identitete.
Klara Polgar (Saša Pavlin Stošić) je nadvse privlačna, bistra in radoživa devetnajstletnica. Giblje se po robovih slabe družbe, in to vedno z moškimi, starejšimi od sebe. Živi z očetom. V šoli je opravila diferencialne izpite, zdaj pa jo čaka le še matura. Je zelo ambiciozno dekle z načrtom, moški so zanjo le sredstva za doseganje lastnih ciljev …
Zvone Polič (Dario Varga) je omikan, urejen in iznajdljiv ljubljanski podjetnik, vzoren mož in ljubeč oče. Je družabni maček, organizator, poslovnež, ki posle ureja ob bogato obloženih mizah. V njegovem lokalu se zbirajo veljaki, ki jim ob »posebnih priložnostih« streže tudi Klara.
Menart (Jonas Žnidaršič), bivši duhovnik, je svetovalec finančnih podjetij v lasti RKC. Je spreten raziskovalec in reševalec težav, vedno na robu zakona. Intelektualno prezira samega sebe, razcepljen zaradi služenja umazani stvarnosti.

Ob Primožu Bezjaku, Dariu Vargi, Saši Pavlin Stošić, Maruši Majer in Jonasu Žnidaršiču v nadaljevanki igrajo še Peter Musevski, Jernej Šugman, Vlado Novak, Ksenija Mišič, Jure Henigman, Primož Pirnat in drugi. Avtor serije je Jonas Žnidaršič, režira jo Vinci Vogue Anžlovar.

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija

fotografije: Vinci Vogue Anžlovar in iz nadaljevanke