V kvizu Vem! bosta tekmovalce izmenično izpraševala Anže Zevnik in Aljoša Ternovšek. Foto: Žiga Culiberg Foto:
V kvizu Vem! bosta tekmovalce izmenično izpraševala Anže Zevnik in Aljoša Ternovšek. Foto: Žiga Culiberg Foto:

Če bi se radi preizkusili v novem kvizu VEM!, se prijavite prek spletnega obrazca, ki je objavljen tukaj: http://www.rtvslo.si/vem/.

Prijave za kviz Vem! že sprememamo na elektronskem naslovu tv.kviz@rtvslo.si.
Kviza Vem! bo na sporedu vsak dan od ponedeljka do petka ob 18.25 na TVS 1.

Oba sta s Televizijo Slovenija že sodelovala. Aljoša je televizijskemu občinstvu najbolj znan kot Dule Vavpotič v oddaji TLP, Anže pa kot Endi v slovenski nanizanki Nova dvajseta, ki jo je TV Slovenija predvajala jeseni 2013. Prav za to vlogo je Anže lani prejel tudi strokovnega viktorja za obetavno medijsko osebnost.

Pred pričetkom kviza Aljoša Ternovšek sporoča: »Imam že nekaj kvizovskih izkušenj, a mi kviz Vem! predstavlja nov izziv. Ta bo prava programska osvežitev, ki bo prav gotovo najbolj razveselila mlade, ki se bodo lahko prek dinamičnega in sodobnega kviza naučili tudi česa novega. Na svoj račun pa bodo prišli tudi starejši gledalci, ki pogrešajo kvize, ob katerih lahko doma v udobnem naslanjaču pred TV-sprejemniki preizkušajo svoje znanje. Kviza, tekmovanja in lova nagrade pa se veselijo tudi stari kvizovski mački, ki so že v pričakovanju novega kviza na Televiziji Slovenija

Anže Zevnik ob svojem voditeljskem debíju dodaja: »Prvič se bom gledalcem in gledalkam predstavil kot televizijski voditelj. Veselim se interaktivnosti s tekmovalci v studiu, saj bo vsak po svoje zanimiv. V studiu se bodo pomerili študenti, mamice in upokojenci, pa profesorji in zdravniki in tudi kmetovalci, ki imajo v zimski sezoni več časa

Vem! bo skrbel za sproščene večere
Kviz o splošnem znanju, ki bo zapakiran v sodobno in dinamično obliko polurne televizijske zabave, bo privlačen tako za mlado občinstvo, kot tudi ugankarje in radovedneže vseh vrst. V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih pet črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, se nagrada poveča, finalist pa dobi vstopnico za naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Če bi se radi preizkusili v novem kvizu VEM!, se prijavite prek spletnega obrazca, ki je objavljen tukaj: http://www.rtvslo.si/vem/.