Primož Dolničar, avtor oddaje in kuharski mojster, bo vsako nedeljsko popoldne ob 18.20 na TV SLO 1 predstavljal
Primož Dolničar, avtor oddaje in kuharski mojster, bo vsako nedeljsko popoldne ob 18.20 na TV SLO 1 predstavljal "sodobne jedi" sestavljene iz sestavin, ki so aktualne v različnih letnih časih in so jih tradicionalno uporabljali v lokalni kulinariki. Foto:

Tradicionalne sestavine na »sodobnih« krožnikih
Vsako nedeljsko popoldne bodo predstavljeni edinstveni in slastni recepti. Avtor oddaje Z vrta na mizo in kuharski mojster Primož Dolničar bo s svojo premično kuhinjo, ki jo je tudi sam izdelal, potoval po Sloveniji in s kulinaričnega vidika predstavljal naše pokrajine. Iz ekološko pridelanih sestavin lokalnih pridelovalcev, kmetov ali vrtičkarjev, bo tradicionalne jedi oz. tradicionalne sestavine predstavljal na "sodobnih krožnikih". Vse uporabljene sestavine bodo sezonske, vedno sveže, domače in ekološko pridelane. Kuhar bo v oddaji vse jedi pripravljal s čisto tradicionalnim načinom priprave, kot tudi s pomočjo sodobnih kuharskih tehnologij (npr. parna pečica ali »sous-vide« kuhalnik).

Navdihujoči recepti iz svežih sezonskih sestavin
»Oddaja se od drugih slovenskih kuharskih oddaj razlikuje predvsem po tem, da se bo v celoti dogajala na terenu, vsakič na drugem koncu Slovenije. Strmeli bomo k temu, da bomo skozi oddajo predstavili "sodobne" jedi sestavljene iz sestavin, ki so aktualne v različnih letnih časih in so jih tradicionalno uporabljali v lokalni kulinariki. Skozi oddajo bomo Slovenijo predstavili ne le s kulinaričnega vidika, temveč bomo gledalcem pokazali poljedelsko in živinorejsko bogastvo, ki ju omogoča pokrajinska raznolikost,« predstavlja koncept oddaje avtor Primož Dolničar in dodaja: »Ker je zanimanje za kulinariko trenutno na vrhuncu, smo prepričani, da bomo s konceptom in načinom kuhanja ter seveda z recepti h gledanju oddaje pritegnili širok krog gledalcev.«

Dolničarja ste lahko že spremljali v oddajah Televizije Slovenija. Sodeloval je v oddaji Turistika, v kateri je kuhal po Sloveniji, v oddaji NLP pa so predvajali njegovo kuharsko oddajo Coolinarika. Ker ga strast do kuhanja vse do danes ni zapustila, tudi v svoji gostilni kuha iz skoraj izključno slovenskih sestavin lokalnih pridelovalcev. V duhu te filozofije pa je nastala tudi nova kuharska oddaja Z vrta na mizo.