Foto: Domen Grögl Foto:
Foto: Domen Grögl Foto:

Strašljive razsežnosti uničujočega potresa v Nepalu, ki je konec prejšnjega meseca prizadel to himalajsko državo, so prebudile vest sveta in sprožile vrsto človekoljubnih akcij. Tudi Televizija Slovenija se je pridružila humanitarnim organizacijam, ki pomagajo Nepalcem in skupaj s prostovoljci Rdečega križa, Karitasa, Unicefa in Planinske zveze Slovenije ter znanimi obrazi Televizije Slovenija zbirala sredstva za prizadete v potresu.

Akcija zbiranja humanitarne pomoči je potekala v četrtek, 7. maja, v okviru posebne oddaje Tarča. Osrednja pozornost je bila namenjena odpravljanju posledic potresa. O stiski prebivalstva in lastnem doživljanju naravne katastrofe se je voditelj oddaje Boštjan Anžin pogovarjal s pričevalci, reševalci, poznavalci in analitiki. Med Tarčo je bilo zbranih več kot 100.000 evrov, po oddaji in med njeno ponovitvijo naslednji dan pa se je znesek povzpel na 147.108 evrov.

Boštjan Anžin je ob koncu humanitarne akcije povedal: »Dobrodelnost in humanitarnost, ki so ju gledalci pokazali, sta presegli vsa pričakovanja. Že trideset evrov je dovolj, da štiričlanska družina dobi šotor, hrano in vodo za cel mesec, kar pomeni, da smo, vsaj za en mesec, pomagali premagati stisko 19.600 Nepalcem! Hvala vsem, ki ste sodelovali, prostovoljcem in televizijskim kolegom v klicnih centrih. In seveda hvala alpinistom, pričevalcem, prijateljem Nepala - vsem gostom, ki so bili del oddaje. Slovenci smo še enkrat pokazali, da imamo veliko srce in da se nas tragedije ljudi, pa četudi na drugem koncu sveta, dotaknejo.«

Za vse, ki bi še želeli pomagati dvema milijonoma ljudi, ki so ostali brez strehe nad glavo, na tej povezavi oddaje Tarča objavljamo dobrodelne transakcijske račune, na katerih se zbirajo sredstva za pomoč prizadetim.