Ana Kobal - avtorica prispevka o Tini Maze Foto:
Ana Kobal - avtorica prispevka o Tini Maze Foto:
Urban Laurenčič - avtor prispevka o ameriških smučarjih
Meta Zoran - avtorica prispevka o biatloncih
Zoran Radisavljevič - avtor prispevka o hokejistih
Aleš Potočnik - avtor prispevka o smučarjih skakalcih

Zgodbe, predstavljene v novi, 30-minutni oddaji, se bodo osredotočale predvsem na nastope slovenskih športnikov. Po uvodnem napovedniku bodo sledile kratke novice o nastopih in uspehih slovenskih športnikov tako v olimpijskih kot tudi neolimpijskih disciplinah. Osrednji del oddaje bodo predstavljale olimpijske zgodbe, posnete na nekdanjih prizoriščih zimskih olimpijskih iger, ki se bodo smiselno navezovale na prihajajoči olimpijski spektakel v Sočiju 2014. V arhivskih zgodbah bo prostor našla tudi bogata slovenska zimskošportna zgodovina, ki bo starejše gledalce spominjala, mlade pa izobraževala o preteklih velikih uspehih slovenskih zimskih športnikov. V oddajo bodo vključene tudi vsebine, povezane z zimskim športom otrok, rekreativcev in invalidov, gledalce pa bomo tudi seznanili s športnimi vsebinami, ki si jih bodo lahko v prihajajočem tednu ogledali na naši televiziji. Glede na to da gre za magazinsko oddajo, slednja nima studijskega dela, ampak bodo napovedi posnete na terenu. Avtorji posameznih zgodb v oddaji so novinarji športnega programa Televizije Slovenija.

V prvi oddaji Zima je zakon, ki bo na sporedu v sredo, 20. 11. 2013, ob 20. uri na TV SLO 2, si bodo gledalci lahko ogledali tri zgodbe, povezane z alpskim smučanjem. Prva zgodba se osredotoča na Tino Maze, druga je zgodba o ameriških smučarjih, tretja pa govori o pričakovanjih najboljših alpskih smučarjev v olimpijski sezoni. Naša ekipa je bila tudi na treningu smučarjev skakalcev in biatloncev. Oboji v prihajajočem vikendu začenjajo z novo sezono v svetovnem pokalu.

Sicer pa imajo zimski športi na Televiziji Slovenija že vrsto let bogato tradicijo. Gledalci si lahko v neposrednih prenosih na našem drugem programu ogledajo tekme alpskega smučanja, smučarskih skokov, biatlona, deskanja na snegu, smučarskega krosa … Televizija Slovenija je zadolžena za produkcijo mednarodnega signala na tekmah alpskega smučanja na Pohorju in v Kranjski Gori, biatlona na Pokljuki, poletov v Planici … S Planico pa sta povezana še dva pomembna mejnika za našo televizijo. Leta 1960 smo v svet poslali prvi neposreden športni prenos, leta 2013 pa je bil iz Planice prvi prenos v HD tehniki.