Gal Jakič Foto:
Gal Jakič Foto:

Paraolimpijske igre v Sočiju so že 11. po vrsti, na njih pa sodeluje kar 44 držav (prvič tudi Brazilija, Turčija in Uzbekistan). Na sporedu bo 72 dogodkov v šestih športih, prvič pa se bodo na igrah predstavili boarderji. Poleg tega se bodo športnice in športniki merili v alpskem smučanju, biatlonu, cross country smučanju, hokeju in curlingu. Slovenijo bo na tokratnih igrah zastopal 25-letni alpski smučar Gal Jakič. Nastopil bo v dveh disciplinah – slalomu (13. marec ob 16. uri po ruskem času) in veleslalomu (15. marec ob 9.30), po progi se bo spustil v monoskiju.

TELEVIZIJA SLOVENIJA

Otvoritev paraolimpijskih iger bo 7. marca 2014, ki si jo bodo gledalci TVS 2 lahko v posnetku ogledali nekaj ur kasneje, v petek, 7. marca 2014, ob 21.30. Med 7. in 16. marcem 2014 bodo na TVS 2 pripravili portrete paraolimpijcev, zanimive življenjske zgodbe in druge oddaje s tematiko paraolimpijskih iger.

Novinarji Televizije Slovenija, ki bodo pokrivali paraolimpijske igre so: David Jakopič (iz Sočija) ter Leon Andrejka in Zoran Radisavljević.

RADIO SLOVENIJA

Tudi poslušalce Radia Slovenija bodo o dogajanju na paraolimpijskih igrah v Sočiju obveščali športni novinarji. V dnevnih športnih oddajah na Valu 202 (Na val na šport ob 9.15 in 17.45) boste lahko slišali odmeve in izjave naših paraolimpijcev, zastopani bodo tudi v tedenskih športnih oddajah na Valu 202 - Športna sobota in Nedeljsko športno popoldne. Na svoj račun pa bodo prišli tudi tisti, ki šport spremljajo v informativnih oddajah.

MULTIMEDIJSKI CENTER RTV SLOVENIJA

Tudi Multimedijski center bo skrbel za ustrezno promocijo in pokrivanje paraolimpijskih iger v Sočiju. MMC-jev športni portal bo poskrbel, da bodo uporabniki kar najbolje obveščeni. Na njem bodo predstavili aktualne novice paraolimpijskega dogajanja s poudarkom na slovenskih zgodbah, avdio in video vsebine predhodno pripravljene za magazinsko oddajo oz. športne dnevno-informativne oddaje.