Jasna Krljić Vreg, foto: Žiga Culiberg Foto:
Jasna Krljić Vreg, foto: Žiga Culiberg Foto:
Foto: Stane Sršen
Slavko Bobovnik, foto: Stane Sršen
Foto: Jani Ugrin
Manica Janežič Ambrožič, foto: Jani Ugrin

Ob sobotah in nedeljah bodo novinarji Informativnega programa ob aktualnih dnevnih dogodkih podrobneje raziskali še pomembne in zanimive teme, o katerih bodo pripravili poglobljene prispevke, v studiu pa se bodo o njih pogovarjali s strokovnimi gosti. Za natančnejši pregled, primerjavo in dinamiko bodo poskrbeli reporterji, ki se bodo s terena v Sloveniji in po svetu v oddajo oglašali živo. Oddajam pa bomo dodali še nekaj avtorskega – čim več reportaž naših dopisnikov. Teme, ki jih bomo obdelali v vikend Dnevniku, bodo pomembne za čim širši krog ljudi, z zanimivimi gosti in tudi polemično razpravo.

Prvi avtorski Dnevnik bo v soboto, 11. aprila 2015, ob 19. uri na 1. programu Televizije Slovenija vodila Jasna Krljić Vreg, ki jo gledalci poznajo po novinarskem spremljanju socialnih tem in sindikatov v obdobju po osamosvojitvi, po vodenju oddaje o potrošniških vprašanjih Posebna ponudba, po Dobri uri, Polnočnem klubu, Utripih, Dosjejih.

Slavko Bobovnik, naš najbolj prepoznavni voditelj informativnih oddaj, se avtorskih Dnevnikov loteva ob vodenju večkrat nagrajenih Odmevov. Njegov prodorni način vodenja oddaj se je že krepko usidral v naše spomine in pričakovanja. Vodil je predvolilne oddaje, predreferendumske oddaje in kot prvi voditelj informativnega programa tudi humanitarne prireditve.

Manica Janežič Ambrožič je že 15 let eden od zaščitnih obrazov Dnevnika. Priljubljena voditeljica je tudi dobra poznavalka zahtevnega področja - zunanje politike, njena odlika pa tudi zunanjepolitične dokumentarne oddaje, vodenja predvolilnih soočenj, pripravljanje Zrcala tedna, različnih intervjujev.