Dirka po Franciji
Saša Jerković in Primož Roglič
Primož Roglič je v pogovoru s Sašem Jerkovićem povedal, da bo na rumeno majico prvič dirkal leta 2020. Foto: Twitter David Črmelj

Roglič za leto 2020 napoveduje boj za rumeno majico

Na dopustu bo predvsem spočil glavo
6. avgust 2018 ob 20:34
Ljubljana - MMC RTV SLO

Primož Roglič je letos na Touru odlično preizkusil teren in dobil dovolj informacij, da se lahko v prihodnje loti tudi boja za skupno zmago.

Bo že naslednje leto dirkal na rumeno majico? "Naslednje leto načeloma še ne, načrtujemo pa to za leto 2020. Letos se je videlo, kaj vse je mogoče. S celotno ekipo delamo prave korake in samo veselim se prihodnosti," je najboljši slovenski kolesar povedal Sašu Jerkoviću v pogovoru za TV Slovenija.

Vsa Slovenija je julija navdušeno spremljala presežke Primoža Rogliča, ki takrat še ni verjel, da je v domovini takšna kolesarska mrzlica. Toda danes je lahko ob sprejemu v Ljubljani videl, koliko navijačem pomeni njegov dosežek. Ali morda sam drugače, z manj evforije, gleda na to 4. mesto?

"Vsekakor si vedno želiš biti najboljši, po drugi strani pa je treba pogledati realno. Ogromno stvari je potrebnih, da se vse poklopi, in lahko sem ponosen na ta rezultat."

Največji konkurentje (Thomas, Froome, Dumoulin ...) ga zdaj dojemajo drugače, kot so ga lani. "Mislim, da je razlika. Gotovo sem pridobil spoštovanje v pelotonu. Okolje je postalo bolj domače."

Rogličev naslednji veliki izziv je septembrsko svetovno prvenstvo v Innsbrucku, zdaj pa ga končno čaka nekaj dopusta. A brez kolesa le ne bo šlo. "Spočiti moram predvsem glavo, a ne smem zanemariti manjših treningov s kolesom za ohranjanje kondicije."

VIDEO
Intervju s Primožem Rogličem
T. O.
Prijavi napako
Komentarji
rimljan10
# 06.08.2018 ob 21:09
Bravo šampion! Skromen in marljiv. Spominja me na Dragiča. Mal sreče pa ne dvomim v rumeno majico v prihodnjih letih. Res smo športna velesila :)
Ples
# 06.08.2018 ob 22:18
@2px_orbitala
No, bomo videli. Zarečenega kruha se največ poje. Konkurenca je le huda. To je verjetno izrekel v momentu evfurije.

Očitno ga ne maraš (sklepam tudi iz drugih tvojih komentarjev na to temo), ali pa samo potrebuješ pozornost. No, jaz ti jo nekaj dam ...
Prvič: čisto nobene "evfurije" ni bilo
Drugič: ta načrt za 2020 je za TVS med TdF povedal že športni direktor Lotta Jumba
Tretjič: če napoveš BOJ za rumeno majico, ne pomeni, da napoveš rumeno majico, tako lahko razumejo samo žlehtnobe
rooster
# 06.08.2018 ob 21:56
Bravo! Že stiskamo pesti..
infostriker
# 06.08.2018 ob 22:30
To kar govori Roglič ni nobeno napihovanje, ampak je to načrt celotne ekipe Cycling - Team LottoNL-Jumbo. Temu bodo primerne tudi priprave in všeč mi je, da so realni. Noben rezultat ne pride kar čez noč, ampak je treba na tem delati. Verjamem da bo zelo blizu vrha, če ne kar na vrhu!
sonce12
# 06.08.2018 ob 22:41
Slovenc ki govori realno da se bo v naslednjih letih boril za zmago na tritedenski dirki. Kako lepo bo spremljati kolesarski šport v prihodnjih letih in se 11 mesecev do naslednje preizkušnje. Kdaj objavijo traso Toura
Ples
# 06.08.2018 ob 23:15
@kolesar112
Škoda je tega napovedovanja.

Mislim, pa kako ne razumete? Vsi ga to sprašujejo, vsi. In v klubu imajo očitno načrt, da bo on kapetan s pomočniki 2020. In če bo tako, jasno, da bo šel na skupno razvrstitev, že zdaj je šel.

Res ne vem, kaj bi vam bilo ljubše ... da Primož na ta vprašanja odgovarja: Ja, v klubu je plan, ampak jaz se ne bom boril za rumeno majico, ker je toliko odvisno od sreče, vremena, trase, neumnosti ali žlehtnobe sotekmovalcev, položaja zvezd, paradajza ... :)))
infostriker
# 06.08.2018 ob 22:34
@gospod iskreni

A ti vsak večer pred spanjem razmišljaš, kako zelo nevarno je, če se ponoči omara podre nate?

Sigurno ne veš (in še marsikdo), kakšen grd padec je imel Roglič na pripravah 10 dni pred dirko po Sloveniji? Ampak Rogla je borec in zmagal je dirko po Sloveniji, TdF pa prav tako odpeljal še bolj noro!
ForzaJuve!!
# 06.08.2018 ob 21:50
@2px_orbitala

Tako je...ker jaz to pričakujem že naslednje leto...seveda če bo na takem ali še višjem (skoraj zagotovo) nivoju.
threepointer
# 07.08.2018 ob 07:46
Realne možnosti vsekakor ima. Letos je največ izgubil tam, kjer je načeloma najmočnejši, na kronometrih. Pri skupinskem zaradi slabše ekipe, pri posamičnem pa zaradi utrujenosti, ker je prej porabil vso energijo za lovljenje konkurentov. Prvo bodo morali reševati s pridobitvijo še kakšnega vrhunskega pomočnika in z boljšo pripravo ekipe, drugo pa bo rešil Rogla sam, ker bo že naslednje leto še bolje fizično pripravljen. Jaz osebno sem globoko prepričan, da bo prej ali slej dobil TdF, ker je že dokazal, da ga tudi padci ne ustavijo za dolgo. Kaj drugega ga pa tako ali tako ne more ustaviti. Vzgojen je res v skromnega fanta, ampak iz njegovih odgovorov je mogoče vseeno razbrati, da je prepričan v svoje sposobnosti in v to, da bo ves vložen trud prej ali slej obrodil bogate sadove. In truda po moje nihče ne vlaga toliko kot on. Sicer ne bi mogel po menjavi športa v tako kratkem času ujeti praktično vseh najboljših.

Še en slovenski šampion! Odlično za naš ponos in za izboljšanje precej nizke samopodobe naroda. Prej ali slej bo tudi Slovencem postalo jasno, da nismo kar tako :). Vsem ostalim, ki nas poznajo, je to že zdavnaj jasno.
miško5lin
# 07.08.2018 ob 11:01
The Stig

a še kje na svetu slavijo četrta mesta?
--------------------------------------------------

Verjetno še marsikje 5. in 6. mesta.
Vsaj kar se tiče takšnih težkih preizkušenj kot je Tour de France.

Mi smo šli pozdravit tudi Tadeja Valjavca za osvojeno 9. mesto.

To pa zaradi tega, ker je uvrstitev do 25. mesta na TdF izjemen rezultat. Na tej dirki se vedno zberejo najboljši kolesarji sveta, zato moraš biti izjemen športnik, da se lahko uvrstiš na takšno mesto.

Verjamem, da takšne nebuloze pišejo neki novi kavč selektorji, ki so šele po teh uspehih naših kolesarjev ta šport začeli nekoliko bolj spremljati.

Predlagam, da greste na veliki Maraton Franja. Ko ga boste prepeljali v nekem doglednem času, boste videli koliko je za to potrebno truda in boste hitro spremenili mnenje.

Da se bomo bolje razumeli, na vsaki dirki je treba startati na zmago! Taka miselnost je edino pravilna. Samo bodimo realni. Vedno zmaga samo eden. Na žalost...
the magician
# 07.08.2018 ob 11:36
Uff, da bi Primož Roglič naslednje leto vozil v mavrični majici svetovnega prvaka, to bi pa bilo nekaj fantastičnega, skoraj nepojemljivega. Eden glavnih favoritov bo zagotovo. Škoda edino, ker je ponavadi tako, da najboljši na svetovnem prvenstvu pilijo formo na Vuelti. V kolesarskih krogih grejo eni celo tako daleč, ko pravijo, da brez odpeljane Vuelte pred SP-jem, kolesar nima možnosti, da doseže optimalno pripravljenost. Eden takih je recimo Nibali, ki je pred kratkim izjavil, da če ne bo pripravljen za nastop na Vuelti (zaradi poškodbe s Toura), nima smisla, da sploh nastopi na SP-ju. Bomo videli. Rogli je lani uspelo pripravljenost dvigniti na zelo visoko raven za kronometer, dovolj za srebrno medaljo. A za cestno dirko je vseeno malo drugače. Upam, da bo tudi letos pripravljen, tako kot si želi. No tudi kronometer mu bo letos pisan na kožo in tudi tam se bo boril za mavrično majico. Verjamem vanj. Kot že zadnjih nekaj let, ko sem verjel, da bo postal eden najboljših kolesarjev na svetu. Moram pa reči, da je do sedaj že presegel vsa moja pričakovanja. Res poklon do tal za velikega športnika.
miha kljajic
# 07.08.2018 ob 06:45
2px_orbitala

06.08.2018 ob 21:12
No, bomo videli. Zarečenega kruha se največ poje. Konkurenca je le huda. To je verjetno izrekel v momentu evfurije.

____

Eno je brezvezno napihovanje, ko npr ti nerealno napovedujes uspehe svoje institucije v Evropi, drugo pa je, ko se lahko realno boris za najvisja mesta na svetu.

Vecina nogometnega sveta se ni slisala za institucijo Olimpijo, vecina kolesarskega in sirse pa za Roglica. Letos je vec kot opozoril nase.
Če mu pripravijo ekipo do 2020, je cisto realno, da se bo boril za rumeno majico. Bo pa splet okoliscin pokazal, ce se to uresnici ali ne. Dosti je dejavnikov, ki na to vplivajo. Thomas in Froome brez pomocnikov odlicnega Skya ne bi prisla tako >>sveza<< v zadnji teden. In tukaj so se delale razlike.
rdečinavijač
# 07.08.2018 ob 00:15
Zelo pogumna napoved. Ampak brez ambicij ni uspeha.
Moramo pa vedeti da je bil letos zelo spretev v prvem tednu da ni skora nič izgubil zaradi kake nesreče in smole.
Poglejte Porteja, že dve leti zapored med favoriti in obakrat padec in odstop. Zelo težko je predvidevati vsako malenkost ki se lahko zgodi v treh tednih.
jaz jaz
# 07.08.2018 ob 09:09
Izjemen je. Njegova ekipa ze ve, kaj dela. Ceprav ni cela ekipa vozila na skupni rezultat, se je ze letos boril za stopnicke in celo osvojil etapno zmago, kljub dejstvu da so bili vsi pozorni nanj. Se enkrat cestitke za ta uspeh in izboljsane top slovenske uvrstitve na touru. Na svetovnem prvenstvu pa srecno po medaljo.
sramotko
# 07.08.2018 ob 08:41
Povsem realna napoved tole vsekakor ni. Zame se je že letos boril za rumeno. Da, to je bil boj za rumeno! Seveda z ne preveliko verjetnostjo za koncni uspeh a vendarle.
Da pa bo en glavnih kandidatov za rumeno v 2019 in predvsem 2020 pa je logično. Če bo le zdravje. Pripravljenost bo! Potem pa mora Lotto poskrbeti za kronometer (material) in pa ekipo (1. Vsaj tri dobre pomocnike ter 2. Ekipo ki bo dobro odpelhala TTT). Če pa TdF želi več pestrosti naj ukine TTT, da dva kronometra - eden gorski,...
Normandijec
# 07.08.2018 ob 09:21
Pravi Šampion z veliko črko in tako skromen kot Dragič
miško5lin
# 07.08.2018 ob 14:15
The Stig

Kaj se bo bralo čez leta, nihče ne ve.
Tudi sam upam, da ne kaj slabega o Primožu Rogliču.

Kaj misliš, da bomo njegovo odlično uvrstitev proslavili šele čez 10 let npr., ali pa 20 let po tvoji logiki.

Torej, medalje od Marije Šestak, ki jo je prejela po par letih ni pa nihče proslavil.

Meni je to žalostno. Vendar tako je.

Bi bilo malce smešno narediti sprejem po toliko letih, čeprav bi si ga zelo zaslužila.

Ti bi pa spet napisal; kaj pa če bodo še njo dobili? Lahko da je imela v telesu kaj bolj naprednega kot tista Belorusinja, nihče ne ve. In bo ob kolajno čez pet let npr. Itd, itd, itd, po tvoje...
dadinho10
# 07.08.2018 ob 14:40
no, ker je napovedal za 2020, lahko pricakjujemo da bo rogla rumeno napadel drugo leto....
tudi zaradi taktike, letos se ne napadamo...
podobno je sky naredil s thomasom...froom, froom, froom, vsi so bili pozorni na frooma, tudi ko je thomas potegnil, so ostali favoriti cakali frooma...
in je thomas naredil razliko.......
alfist88
# 07.08.2018 ob 10:51
Je vsako leto na TDF ekipni kronometer? Sem mislim, da ga ni vedno...
Bo pa ne glede na to kako se bo razpletlo za nas v naslednjih letih zelo zanimivo spremljati TDF in ostale velike dirke z Primožom na čelu... Je pa jasno, za zmago na TDF se ti mora ogromno stvari poklopiti, sploh v teh zadnjih časih, ko je praktično SKY nepremagljiv...
m72
# 08.08.2018 ob 00:38
"Bravo šampion! Skromen in marljiv. Spominja me na Dragiča. Mal sreče pa ne dvomim v rumeno majico v prihodnjih letih. Res smo športna velesila :)"

Se popolnoma strinjam! Bravo Primož! Z veseljem bom spremljal kolesarstvo, posebno še TDF.
miško5lin
# 07.08.2018 ob 15:34
Leta 2020 bo pa nesrečno padel....

Tako kot Brajkovič... Ali pa Valjavec, ki je odpadel 500 m pod vrhom in še boljša uvrstitev je šla po zlu.

Mislim, da je brez veze napovedovati kaj vse se bo mogoče zgodilo...

Če bo v prihodnjih letih Primož Roglič letošnjo uvrstitev izboljšal, potem pa res še en poklon do tal. Ne do tal, do kleti...

Zakaj?

Letos je imel neizmerno srečo, ker ni imel hujših padcev in okvar. Kar sicer zaradi njegove kratke kariere ni normalno. Le nima tiste kolesarske motorike, ki jo pridobivaš v mladosti, vendar se mu res hitro izboljšuje, priznam. In to je vzpodbudno.

Nadalje, če bi bil bolj poznan, bi v tisti etapi na veter ostal zadaj, z najmanj 10 minutnim zaostankom in lahko bi postal le lovec na etape in pikčasto majico. Sicer je tudi to ogromno pa vendarle.
Da je takrat ostal zadaj, je izključno njegova krivda. Upam, da ga je izučila...

Torej. Na naslednjem GT ne sme prevečkrat pasti, ne sme imeti preveč okvar, sploh pa ne v ključnih trenutkih ter stalno se mora voziti bolj spredaj, obkrožen s sotekmovalci.

Breme vsega tega leži na njem.
Vse ostalo je pa breme ekipe Lotta - Jumba. Kot so dobri pomočniki in ne kakšni s figo v žepu, dobra oprema (po kronometru smo slišali tudi ciničen komentar) itd...

Težko bo, vendar se s pametnim pristopom da izpeljati ter s pravšnjo mero samozavesti...

Upajmo, do bo šlo še na boljše!!!
Semin
# 07.08.2018 ob 10:13
leta 2020 bo rogla branil zmago na touru iz leta 2019...letos je še malo spoznaval tour...pa lotto zamenja bianchije za pinarellote pa bo...
sramotko
# 07.08.2018 ob 08:46
Primozu letos razpoted etap ni bil naklonjen. 18 in 19 bi morala biti zamenjani. Gorsko je Primoz dobil (pa bi razlika verjetno bila vecja, ce bi vedel, da bo lahko nato “pocival” en dan pred TT. Nato bolh spočit na TT bi tudi bistveno bolje odpeljal. Tako bi bil kaki 2minuti blizje rumeni. Razlika bi bila zgolj se za TTT.
Je pa imel ogromno sreče! A sreča je na strani pogumnih in tudi skromnih.
kolesar112
# 06.08.2018 ob 22:56
Škoda je tega napovedovanja. 4 mesto in etapna zmaga je zares vrhunski rezultat. To je le najtežja dirka na svetu, Tour de France, dirka traja 3 tedne in odvija se na odprtem, preprosto se ti mora ogromno stvari poklopiti, da sploh lahko prideš do konca.
seb123
# 07.08.2018 ob 00:11
Moja stara mama rada gleda kviz Vem. Tam je Jerkovič v redu, kot športnega komentatorja pa ga je težko gledati in še bolj težko poslušati.
The Stig
# 07.08.2018 ob 13:32
@miško5lin

ammm...do kam se potem upravičeno slavi? sem mislil, da so za to tri medalje, da ni kot v starih Atenah zgolj en slavljenec.

To pa zaradi tega, ker je uvrstitev do 25. mesta na TdF izjemen rezultat. Na tej dirki se vedno zberejo najboljši kolesarji sveta, zato moraš biti izjemen športnik, da se lahko uvrstiš na takšno mesto.
...ammm, do sedaj sem še vedno, če ne takoj, pa čez leta, bral o goljufijah z dopingom. tako da..psssst
gospod iskreni
# 06.08.2018 ob 22:49
A ti vsak večer pred spanjem razmišljaš, kako zelo nevarno je, če se ponoči omara podre nate?

Sigurno ne veš (in še marsikdo), kakšen grd padec je imel Roglič na pripravah 10 dni pred dirko po Sloveniji? Ampak Rogla je borec in zmagal je dirko po Sloveniji, TdF pa prav tako odpeljal še bolj noro!


Ja ja, Richie Port, Uran, Quintana in še kdo dobro vedo kam peljejo take napovedi.
gospod iskreni
# 06.08.2018 ob 22:27
Take napovedi niso pametne. Pa ne, da jih ne bi bil sposoben. Ampak nehote si nalaga velik pritisk, ki se lahko rezultira v padcih, ki so del kolesarstva
The Stig
# 07.08.2018 ob 08:49
samo slovenci slavimo četrta mesta.

in to v spornih, z dopingom omadeževanih 'športih'
2px_orbitala
# 06.08.2018 ob 22:21
Očitno je večina zadovoljna z malim, jaz si pač želim rumene majce in prvega mesta.
2px_orbitala
# 06.08.2018 ob 21:12
No, bomo videli. Zarečenega kruha se največ poje. Konkurenca je le huda. To je verjetno izrekel v momentu evfurije.
Videonovice
Intervju s Primožem Rogličem 00:05:22, 06.08.2018