Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Novice RTVSLO.SI

Film "Risbice, ki kar kličejo po animaciji": Muca Copatarica je zaživela še v animiranem filmu

3.6.2024 12:46

Ena najbolj priljubljenih pravljic Muca Copatarica bo zaživela kot animirani film Roka Predina. Režiser pravi, da je za to "kriva predvsem Ančka Gošnik Godec s svojimi izjemnimi ilustracijami te knjige, ki so prav tako ponarodele kot pravljica sama".

Evropske volitve 2024 Predsednik DVK-ja: Prvič smo v položaju, ko imamo na isti dan sočasno pet glasovanj

3.6.2024 12:37

V torek se na posebnih voliščih po državi začenja predčasno glasovanje za evropske volitve in tri posvetovalne referendume, ki bo trajalo do četrtka, v nedeljo pa bo skupno pet glasovnic mogoče oddati na skoraj 3000 voliščih po državi.

Rokomet Zormanu skrbi povzročajo številne poškodbe

3.6.2024 12:30

Selektorja rokometnih reprezentanc Uroš Zorman in Dragan Adžić sta predstavila širši seznam kandidatov za olimpijske igre. Na njem je po 20 igralcev in igralk. V Pariz jih bo odpotovalo po 14.

Slovenija Stranka SDS vložila predlog za posvetovalni referendum o priznanju Palestine. Koalicija kritična.

3.6.2024 12:14

Največja opozicijska stranka SDS je vložila predlog za posvetovalni referendum o priznanju Palestine. S tem se bo odložilo odločanje o priznanju v DZ-ju, ki je sicer predvideno na torkovi izredni seji. Koalicija je kritična do predloga.

EP v nogometu 2024 Slovenci precej zeleni po številu nastopov v primerjavi s tekmeci

3.6.2024 12:00

Ob uradnem začetku priprav na Euro 2024 je selektor Matjaž Kek med obsežno novinarsko konferenco dejal, da so Slovenci v primerjavi s tekmeci manj izkušena reprezentanca. V skupini C to drži, četudi je sam v Južno Afriko popeljal še bolj zelene fante.

Vojna v Ukrajini Kitajska zavrača obtožbe o pritiskanju na države glede udeležbe na mirovnem vrhu o Ukrajini

3.6.2024 11:58

Kitajska je zanikala obtožbe ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, da skuša državam preprečiti udeležbo na mirovni konferenci za Ukrajino, ki bo potekala sredi junija v Švici.

Družabno Vili Resnik in Miran Rudan skupni koncert v le nekaj dneh skoraj razprodala: Zdi se, kot da sanjava

3.6.2024 11:48

"Nikoli nisva bila skregana, a se enostavno nisva družila," pravi Miran Rudan o odnosu z Vilijem Resnikom, s katerim sta na odru prvič skupaj stala pred tremi leti v oddaji V petek zvečer, novembra pa pripravljata prvi (in za zdaj edini) skupni koncert.

Azija z Oceanijo Zaradi vročinskega vala v Indiji umrlo najmanj 56 ljudi, močno monsunsko deževje ogroža Šrilanko

3.6.2024 11:15

V Indiji so med marcem in majem po vsej državi zaznali skoraj 25.000 primerov suma vročinske kapi, najmanj 56 ljudi pa je umrlo. Zaradi močnega monsunskega deževja je v Šrilanki umrlo najmanj 15 ljudi.

Vizualna umetnost Podnebna aktivistka vandalizirala Monetovo platno, ki ni bilo zaščiteno s steklom

3.6.2024 11:13

V znamenitem pariškem muzeju Orsay so aretirali okoljsko aktivistko, ki je vandalizirala platno impresionista Clauda Moneta. Čez Makovo polje iz leta 1873 je nalepila sliko, ki ponazarja, kako bi bilo polje videti leta 2100, če se ne ukrepa pravočasno.

Tenis Železni Đoković drugič zapored dobil klasiko na pariškem pesku

3.6.2024 11:00

Novak Đoković se je po napornem nočnem dvoboju proti Lorenzu Musettiju pošteno potil tudi v osmini finala Rolanda Garrosa. Po štirih urah in 39 minutah je prvi igralec sveta premagal Francisca Cerundola s 6:1, 5:7, 3:6, 7:5 in 6:3.

Evropsko prvenstvo v atletiki Mišmaš Zrimšek odpovedala nastop na EP-ju, Tina Šutej zelo vprašljiva

3.6.2024 10:51

Maruša Mišmaš Zrimšek (3000 m zapreke) je zaradi poškodbe odpovedala nastop na evropskem atletskem prvenstvu v Rimu med 7. in 12. junijem. Vprašljiv je tudi nastop Tine Šutej v skoku s palico. Šutej se je namreč v nedeljo poškodovala na treningu.

Gospodarstvo Bencin s torkom cenejši za dobra dva centa na liter

3.6.2024 10:40

S torkom bo drobnoprodajna cena bencina na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa nižja za 2,2 centa na liter, cene kurilnega olja in dizla pa se bodo spremenile za manj kot en cent na liter. Cene bodo v veljavi do vključno 17. junija.

Zanimivosti Newyorška "ribiča" iz jezera potegnila sef, poln denarja

3.6.2024 10:34

Dva amaterska iskalca zakladov iz New Yorka sta se nedavno lotila iskanja potencialno vrednih predmetov v jezeru sredi parka v Queensu. Nasmehnila se jima je sreča, saj sta z magnetom "ulovila" sef, poln 100-dolarskih bankovcev. A je te žal načela voda.

Arhitektura in oblikovanje Največ, kar je ta narod dosegel na področju urbanizma in arhitekture

3.6.2024 10:17

Če se ne upošteva hierarhija prostorov, lahko to stolpnico kupi ena pršutarna in v njej suši pršut. Tako je rahlo ironično – pa vendar natančno – na okrogli mizi o prihodnosti stolpnice TR2 dejal Andrej Hrausky.

Preberite tudi Na Češkem strela poškodovala 18 ljudi

3.6.2024 10:13

Na severu Češke je v nedeljo strela udarila v drevo in poškodovala 18 ljudi, ki so se pod krošnjo zatekli pred neurjem, so sporočili reševalci. Med poškodovanimi so jih morali več oživljati, vse pa so prepeljali v bolnišnice.

Kolesarstvo Roglič razočaran, ker se moštvenim kolegom ni oddolžil z zmago

3.6.2024 9:25

Magnus Cort Nielsen je zmagovalec razgibane 2. etape Dirke po Dofineji, ki se je v meglenem vremenu končala na vrhu prelaza la Loge. Drugo mesto je osvojil Primož Roglič, ki je drugi tudi v skupnem seštevku.

Sporočila za javnost Padla je zadnja klapa nove slovenske serije Poklicani

3.6.2024 9:11

V petek, 31. maja, se je zaključilo snemanje nove serije Poklicani, ki nastaja v produkciji RTV Slovenija in Studia Virc.

Oder Čas je za 59. Borštnikovo srečanje, s katerim Maribor znova "dokazuje, da je gledališko mesto"

3.6.2024 8:52

Z odprtjem dvojice razstav in italijansko predstavo Angel zgodovine se začenja 59. Festival Borštnikovo srečanje, ki ga bodo slavnostno odprli v petek zvečer. Na sklepni prireditvi, ki bo 16. junija, si bo Borštnikov prstan nadel Branko Šturbej.

Gospodarstvo Popravek: Perutnina Ptuj v ukrajinskem lastništvu ne bo imela več lastne vzrejne jate?

3.6.2024 8:49

V skladu z 42. členom Zakona o medijih objavljamo odgovor na objavljeno informacijo v zvezi s člankom Perutnina Ptuj v ukrajinskem lastništvu ne bo imela več lastne vzrejne jate?, ki ga je zahtevala Perutnina Ptuj. Popravek objavljamo v celoti.

Nogomet Mourinho obnorel navijače Fenerbahčeja

3.6.2024 8:41

"Ta dres je moja koža," je navdušenim navijačem Fenerbahčeja pihal na dušo Jose Mourinho, ki ga je carigrajski klub predstavil kot novega trenerja turškega velikana.

Vojna v Gazi Za Netanjahuja Bidnov načrt pomanjkljiv. Medtem otrokom v Gazi grozi smrt zaradi lakote.

3.6.2024 8:36

Za izraelskega premierja Netanjahuja je načrt predsednika ZDA Bidna za prekinitev ognja na območju Gaze in izpustitev talcev nepopoln, je sporočil tiskovni predstavnik izraelske vlade David Mencer. Izrael je medtem napadel Gazo, Sirijo in Libanon.

Avtomobilnost Je kolesarjenje vštric lahko varno?

3.6.2024 8:19

Mladost je včasih res tudi norost, ampak v vsakem primeru velja, da je kolesar z občutkom za kolo varnejši tudi v prometu. To se je pokazalo na izletu kolesarskega krožka osnovne šole Jurija Vege v Moravčah.

EP v nogometu 2024 Rasistična anketa ARD-ja povzročila razburjenje v nemškem taboru

3.6.2024 8:14

Selektor nemške nogometne reprezentance Julian Nagelsmann je šokiran nad dejstvom, da je tamkajšnja javna radiotelevizija ARD udeležence ankete vprašala, ali si v nemški reprezentanci želijo več belopoltih igralcev.

Gospodarstvo V javni razpravi o predlogu davčnih sprememb pričakovati številne pripombe

3.6.2024 8:08

Finančno ministrstvo bo po napovedih v javno razpravo poslalo prejšnji teden predstavljen sveženj predlaganih davčnih sprememb za dvig produktivnosti gospodarstva, omejitev pavšalnih obdavčitev in višjo obdavčitev sladkih in energijskih pijač.

Stran 16 od 40
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov