Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Liga prvakov v nogometu Mariborčan Vinčić bo delil pravico na finalni tekmi na Wembleyju

13.5.2024 17:08

Slavko Vinčić bo sodil finale Lige prvakov med dortmundsko Borussio in madridskim Realom 1. junija na stadionu Wembley v Londonu. Mariborčanu bosta pomagala Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, v sobi za VAR bo Nejc Kajtazović s pomočnikom Radom Obrenovićem.

Okolje Pozeba v Podravju ponekod uničila celoten pridelek, kmete skrbijo tudi poplave

13.5.2024 16:47

Člani sveta območne enote KGZS-ja Ptuj so na seji med drugim govorili o letošnji pozebi, ki je ponekod uničila celoten pridelek. Skrbijo jih tudi poplave, vendar obenem pozivajo k premisleku glede umeščanja suhih zadrževalnikov na območju ob reki Dravi.

Slovenija V DS-ju opozarjajo, da se število divjadi povečuje. Se napoveduje nov zakon o lovstvu in divjadi?

13.5.2024 16:29

Zaradi povečanega števila divjadi se povečuje tudi škoda, ki jo povzroči. Na posvetu v DS-u je bilo slišati pozive k spremembi zakonodaje. Na resornem ministrstvu sicer že pripravljajo spremembe.

Evropa Severni Makedoniji po "provokaciji" Siljanovske Davkove ostro opozorilo Grčije in Bolgarije

13.5.2024 16:17

Grčija in Bolgarija sta opozorili Severno Makednijo, da naj spoštuje dogovore, saj je od tega odvisna njena pot v Evropsko unijo, potem ko je nova predsednica Gordana Siljanovska Davkova razburila na nedeljski prisegi.

Odbojka Stožice bodo na Ligi narodov verjetno znova razprodane

13.5.2024 16:10

"Imamo priložnost, da se kot najmanjša država v zgodovini prebijemo na OI. Zelo blizu smo temu cilju, zato tudi zadnjega od treh turnirjev Lige narodov organiziramo v Stožicah," je predsednik Odbojkarske zveze Metod Ropret poudaril pomembnost poletja.

Drugo V oddaji Osmi dan: Kafka "preveden" v jezik stripa in avantgardna moda dua Viktor & Rolf

13.5.2024 16:10

Kaj je res in kaj je laž v čudnem mestu Križemkraž? Vsakdo, ki se tam prikaže, dva obraza ti pokaže. Tako je v pesmi Križemkraž zapisal Kajetan Kovič.

Liga ICEHL Šivic znova v Tivoliju – prevzel bo strokovno vodenje mladih selekcij

13.5.2024 16:06

Vlogo strokovnega vodje mladih selekcij hokejskega kluba Olimpija bo prevzel Mitja Šivic. 44-letnik je bil prvi trener Olimpije v Ligi IceHL. Trenutno je glavni trener slovenske reprezentance do 20 let in pomočnik selektorja članske reprezentance.

Zanimivosti V Nemčiji tekmovali tisti z najmočnejšimi prsti

13.5.2024 15:48

Kljub nevarnosti poškodb se je 150 Bavarcev pomerilo v boju s prsti. Med edinstvenim državnim prvenstvom Fingerhakeln tekmovalca, ki si sedita nasproti, zatakneta prst skozi usnjeno zanko, nato pa drug drugega poskušata potegniti čez mizo.

Gospodarstvo V viadukt Maribor–Šentilj je bilo vloženih za osem olimpijskih bazenov betona

13.5.2024 15:32

Pri novozgrajenem predoru Pekel so uradno predali namenu posodobljeno železniško progo med Mariborom in Šentiljem. Z dolžino 896 metrov je to najdaljši železniški viadukt v Sloveniji. Nadgradnja je potekala od leta 2018.

Znani Steve Buscemi v New Yorku dobil udarec v obraz

13.5.2024 15:17

Ameriškega igralca Steva Buscemija je neznan moški sredi belega dne na ulicah New Yorka napadel. V bolnišnico je prišel s podplutim obrazom ter zatečenim in krvavim očesom. 66-letnik naj bi bil sicer v redu, napadalca pa še iščejo.

Drugo Serija dogodkov Svobodna Palestina se ob knjigah posveča še arhitekturi, fotografiji in filmu

13.5.2024 15:01

Začenja se serija dogodkov z naslovom Svobodna Palestina, v okviru katere bo do sobote na različnih lokacijah po Ljubljani več pogovorov in predavanj, dve filmski projekciji in odprtji razstav ter bralna uprizoritev. 

Evropa Puigdemont želi kljub porazu separatistov sestaviti suverenistično vlado Katalonije

13.5.2024 14:47

Čeprav so separatisti na nedeljskih volitvah v Kataloniji izgubili večino v regionalnem parlamentu, želi njihov vodja Carles Puigdemont sestaviti manjšinsko vlado iz strank, ki si prizadevajo za neodvisnost pokrajine na severovzhodu Španije.

Evropske volitve 2024 Pirati se ne bodo pritožili na zavrnitev njihove liste za evropske volitve

13.5.2024 14:37

Piratska stranka se na odločitev DVK-ja, ki je zaradi premajhnega števila podpisov podpore zavrnil njihovo kandidatno listo za evropske volitve, ne bo pritožila, kot so sprva napovedali. V zvezi z zbiranjem podpisov so sicer sprožili več postopkov.

Napovedujemo Masharik ob izidu prvenca v Kinu Šiška

13.5.2024 14:33

Masharik so se dolgo pripravljali na izid prvega albuma, ki so ga poimenovali Otroci cvetja. Prvič ga bodo v živo izvedli 15. maja v Katedrali Kina Šiška ob 20. uri.

Prva liga Foto: Celje na zabavi šampionov rajalo z nogometaši

13.5.2024 13:45

Veliko slavje nogometašev Celja po včerajšnjem dvigu pokala za naslov državnega prvaka se je nadaljevalo s sprejemom na ploščadi pred stadionom. Zabavo, ki se je raztegnila dolgo v noč, je popestrila zasedba Šank Rock.

Evrovizija EU šefom Evrovizije: "Dali ste darilo sovražnikom Evrope"

13.5.2024 13:38

EBU je na finalu Evrovizije prepovedal zastave EU-ja, to pa je zmotilo tudi Margaritisa Schinasa. Ukrep se podpredsedniku Evropske komisije, ki bo iskal pojasnila, ni zdel smiseln. Meni, da s tovrstno prepovedjo zmagajo evroskeptiki in sovražniki Evrope.

Evropa Sodišče: Notranja obveščevalna služba lahko AfD še naprej obravnava kot domnevno skrajno skupino

13.5.2024 13:33

Višje upravno sodišče v Münstru je zavrnilo zahtevo skrajno desne stranke Alternativa za Nemčijo (AfD), da jo obveščevalne službe prenehajo označevati kot domnevno desničarsko skrajno organizacijo in tako opustijo poostren nadzor nad njihovimi pripadniki.

Slovenija Študenti FDV-ja so na skupščini izglasovali konec zasedbe. "Naše zahteve so izpolnili v celoti."

13.5.2024 13:27

Študenti, ki so zasedli FDV, so na skupščini po pogovoru z rektorjem Univerze v Ljubljani izglasovali konec zasedbe. Kot pravijo, so v celoti ugodili njihovim zahtevam.

Gospodarstvo Ministrstvo bi kratkotrajno oddajanje omejilo na 30 dni, končno odločitev pa bi prepustilo občinam

13.5.2024 13:19

Ministrstvo za gospodarstvo želi po besedah ministra Hana z zakonom o gostinstvu zmanjšati birokracijo in zagotoviti večjo dobrobit za lokalno skupnost. Kratkotrajno oddajanje stanovanj je z osnutkom omejeno na 30 dni letno, a lahko občine to omilijo.

Dediščina V mošejo posvetili še eno bizantinsko cerkev v Turčiji, ki je imela nevtralni status muzeja

13.5.2024 13:12

Turčija je tisočletja staro bizantinsko Cerkev svetega Odrešenika, ki jo pogosto opisujejo kot carigrajsko Sikstinsko kapelo, znova posvetila v mošejo. Pretekli teden so se pod njeno streho že odvile prve muslimanske molitve po skoraj osmih desetletjih.

Gospodarstvo Sindikat delavcev prometa in zvez bo v torek protestiral proti novi strategiji Pošte Slovenije

13.5.2024 13:07

Na Glavnem trgu v Mariboru bo v torek popoldne potekal protestni shod sindikata delavcev prometa in zvez, s katerim želi izraziti "globoko nestrinjanje s smerjo, ki sta jo izbrala vodstvo Pošte Slovenije in lastnik".

Preberite tudi Vročinski val v Mehiki zahteval več življenj

13.5.2024 12:12

Nekatere dele Mehike je zajel vročinski val, ki naj bi že zahteval več kot dvajset življenj.

Zimski športi Dresi s čipi in telemark, vreden tri točke

13.5.2024 12:11

Tekmovanje v smučarskih skokih bo v prihodnji sezoni doživelo dve večji spremembi: dresi bodo opremljeni s senzorji, novost pa bo tudi v točkovanju, saj bo doskok v telemark več vreden kot do zdaj.

Vojna v Ukrajini Ruske sile skušajo v Harkovski oblasti z več ločenimi napadi razširiti frontno črto

13.5.2024 11:59

Guverner Harkovske oblasti Oleg Sinegubov je dejal, da ruske sile v manjših skupinah napadajo mejo ob tej oblasti, da bi razširile frontno črto. Sergej Lavrov pa je zatrdil, da je "Rusija pripravljena, če se želi Zahod za Ukrajino boriti na bojišču".

Stran 2 od 35
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov