Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Vojna v Ukrajini Ruske sile skušajo v Harkovski oblasti z več ločenimi napadi razširiti frontno črto

13.5.2024 11:59

Guverner Harkovske oblasti Oleg Sinegubov je dejal, da ruske sile v manjših skupinah napadajo mejo ob tej oblasti, da bi razširile frontno črto. Sergej Lavrov pa je zatrdil, da je "Rusija pripravljena, če se želi Zahod za Ukrajino boriti na bojišču".

Črna kronika Iskalna akcija ob Soči: Ponoči našli njeno vozilo, zjutraj pa še poškodovano 28-letno Italijanko

13.5.2024 11:59

Ponoči so tuji varnostni organi slovenske policiste obvestili o pogrešani 28-letni državljanki Italije, ki naj bi bila na območju Kobarida. Njeno vozilo so kmalu našli na parkirišču, zjutraj pa so ob Soči našli tudi huje poškodovano žensko.

Zanimivosti Na Mount Everestu dvojni svetovni rekord

13.5.2024 11:25

Na Mount Everestu je svetovni rekorder (spet) postal nepalski šerpa Kami Rita, ki se je že devetindvajsetič uspešno povzpel na "streho sveta". Med tujci je svetovni rekord postavil Britanec Kenton Cool, ki je vrh osvojil že osemnajstič.

Dediščina Najverjetneje zamik začetka gradnje NUK-a 2, kriva je nepopolna razpisna dokumentacija

13.5.2024 11:22

Začetek gradnje NUK-a 2 se bo najverjetneje zamaknil, saj je ZVKDS konec aprila ustavil postopek iskanja gradbenega izvajalca, ki bi pomagal pri arheoloških raziskavah na delu zemljišča. Ugotovili so namreč, da morajo dopolniti razpisno dokumentacijo.

Slovenija Janša: Ne nasedajmo, stranka SDS je suverena, v njej odloča članstvo in ni na voljo za prevzeme

13.5.2024 11:15

Potem ko je Anže Logar v intervjuju za revijo Reporter namignil, da bi se bil na naslednjem volilnem kongresu SDS-a pripravljen potegovati za mesto predsednika stranke, je Janez Janša svoje sledilce na omrežju X opozoril, naj ne nasedajo.

Preberite tudi V Erevanu pridržali 151 protestnikov proti ozemeljskemu dogovoru z Azerbajdžanom

13.5.2024 11:01

V Erevanu so pridržali najmanj 151 protestnikov, ki so poskušali zapreti promet po ulicah armenske prestolnice v znak nestrinjanja z vladnimi načrti glede ozemeljskega dogovora s sosednjim Azerbajdžanom, so sporočili s policije.

Preberite tudi Španska policija zasegla dobrih 11 ton hašiša

13.5.2024 10:59

Policija je v Cadiškem zalivu na jugozahodu Španije zasegla 11,4 tone hašiša, so v nedeljo na omrežju X zapisale španske oblasti.

Vojna v Gazi Netanjahu vojno v Gazi označil kot vojno za obstanek Izraela

13.5.2024 10:32

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je vojno v Gazi označil kot vojno za obstanek Izraela in poudaril, da so odločeni zmagati v tej vojni, v kateri bo po njegovih besedah sovražnik plačal visoko ceno za svoja dejanja.

Glasba Pevki in igralki Ani Karneža prestižna nagrada ameriške fundacije Kurta Weilla

13.5.2024 10:29

Slovenka Ana Karneža je v začetku meseca osvojila prestižno pevsko nagrado lenya, ki jo podeljuje ameriška fundacija Kurta Weilla. Mlada igralka in pevka se je med 286 kandidati najprej uvrstila med 20 polfinalistov in nato v finalu osvojila prvo nagrado.

Slovenija Pirc Musar: Sem podpornica jedrske energije, a o JEK-u 2 je trenutno več vprašanj kot odgovorov

13.5.2024 10:08

Predsednica republike Nataša Pirc Musar meni, da državljani o načrtovani "daleč največji naložbi v zgodovini Slovenije" – gradnji JEK-a 2 – vedo premalo, kar se ji ne zdi prav. Pozvala je k podrobnemu, poštenemu in nepristranskemu obveščanju o projektu.

S kavča na Grenlandijo Oglašanje z Grenlandije: Točka 660 in prvi kilometri po ledeniku

13.5.2024 9:45

Po zaključenem pakiranju smo se s štirikolesniki pripeljali po kamniti cesti do roba ledenika, kjer je za turiste končna točka, za nas pa začetna.

Preostali športi V Tacnu za evropske medalje in olimpijske vozovnice

13.5.2024 9:42

Od četrtka do nedelje bo na brzicah v Tacnu potekalo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Slovenci bodo naskakovali že 40. medaljo na prvenstvih stare celine.

Evrovizija Baby Lasagna ganjen ob sprejemu v prestolnici, Nemo že v varnem zavetju doma

13.5.2024 9:41

Hrvat Baby Lasagna se je raznežil pred množico v Zagrebu, ki je z navdušenjem pospremila njegovo vrnitev. Tudi Nemo je že doma, na letališču se je zbralo več sto ljudi, ki so med drugim žvenketali s kravjimi zvonci v čast Nemu.

Evropa Gruzijske poslance pred parlamentom pričakali protestniki. Pridržanih 20 ljudi, tudi tujci.

13.5.2024 9:09

V gruzijski prestolnici Tbilisi so znova potekali protesti proti uvedbi zakona o tujem vplivu, na katerih so prijeli okoli 20 ljudi, med njimi tudi dva ameriška in enega ruskega državljana. Parlament bo zakon obravnaval še zadnjič pred glasovanjem.

Film in TV Skorajšnje odprtje festivala v Cannesu: kateri slovenski ustvarjalci se odpravljajo na riviero?

13.5.2024 8:50

Na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu se bo med kratkimi filmi v uradnem tekmovalnem programu za zlato palmo potegovala tudi slovenska manjšinska koprodukcija Mož, ki ni mogel molčati. V sklopu tržnice pa bosta projekciji dveh slovenskih filmov.

Liga NHL Florida po tretji zaporedni zmagi na pragu finala Vzhoda

13.5.2024 8:33

Hokejisti Floride so v Bostonu prišli do ključne zmage v polfinalu Vzhodne konference Lige NHL. Panterji so zmagali s 3:2 in povedli v seriji s 3:1. Vancouver je slavil v Edmontonu s 4:3 in si povrnil prednost domačega ledu.

Vojna v Gazi Ministrica Tanja Fajon obiskala Združene arabske emirate: Emirati so zelo kritični do vojne v Gazi

13.5.2024 8:15

Zunanja ministrica Tanja Fajon se je sešla z zunanjim ministrom Združenih arabskih emiratov Abdulahom bin Zajedom Al Nahjanom, s katerim sta se zavzela za krepitev humanitarne pomoči za Gazo. Fajon je ZAE pozvala k odprtju veleposlaništva v Sloveniji.

Drugo Radijske igre v tem tednu: Nam je ljubezen res vsem v pogubo?

13.5.2024 8:03

Nam je ljubezen res vsem v pogubo? Prvi del radijske priredbe Tavčarjeve povesti V Zali bo premierno na sporedu 14. maja v terminu radijske igre na Prvem programu.

Avtomobilnost Prvak je postal še boljši

13.5.2024 7:51

Prvak je postal še boljši. Z razlogom je bil do zdaj najbolje prodajani kombi, ampak zdaj Ford kakovost tournea customa dviga na še bistveno višjo raven.

Slovenija DZ je k predlogu novele zakona o parlamentarni preiskavi sprejel le dopolnilo Svobode

13.5.2024 7:45

DZ je sprejel dopolnilo Svobode k predlogu novele zakona o parlamentarni preiskavi, po katerem DZ v primeru vložene zahteve do odločitve ustavnega sodišča glede ustavnosti akta o parlamentarni preiskavi ne more imenovati preiskovalne komisije.

Dirka po Italiji Pragmatični Pogačar kroji in si lasti Giro

13.5.2024 7:39

Od napada na sprinterje v ponedeljek do vlečnega konja za sprinterje v nedeljo, vmes pa potrpežljivost kljub makadamu in nato šolska ura resnice ter še sprint navkreber. Tadej Pogačar se udobno počuti v rožnatem dresu, njegova ekipa pa kaže mišice.

Azija z Oceanijo Blatni tok iz ognjenika Marapi in poplave zahtevale več kot 40 življenj

13.5.2024 7:32

Poplave, plazovi in blatni tok, ki je pritekel iz ognjenika Marapi na indonezijskem otoku Sumatra, so zahtevali življenja najmanj 41 ljudi, med njimi dveh otrok, še 17 je pogrešanih.

Teme Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

13.5.2024 6:18

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

Mediabus - Kultura Globus: Evropska unija, kam naprej? – torek, 14. 5., ob 21.05 na TV SLO 1

13.5.2024 5:30

Teme, kot so strahovi pred širitvijo in migracijami, razmisleki o evropski (ne)enotnosti, povezanosti, energetika in klimatske spremembe, bodo usmerjale kampanjo. Reportaže iz Poljske, Finske, Litve, Madžarske, Nizozemske, Italije in Grčije.

Stran 3 od 35
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov