Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Izhodišča strategije Kakšni bodo glavni ukrepi vlade za odpravo prekarnega dela?

Ena ključnih obljub vlade Roberta Goloba, ki je začela mandat pred točno dvema letoma, je bila odprava prekarnega dela. Zdaj je potrdila dolgo pričakovana izhodišča strategije za to odpravo. Po uradnih podatkih je v Sloveniji 63 tisoč prekarnih delavcev.

Finale Lige prvakov Real Madrid po taktih Kroosa in Carvajala do petnajste evropske krone

Borussia Dortmund je v prvem polčasu finala Lige prvakov zapravila izjemne priložnosti, na koncu pa je v Londonu slavil Real Madrid z goloma v 74. in 83. minuti. Petnajsti naslov evropskega klubskega prvaka za najuspešnejši nogometni klub na stari celini!

282

Vojna v Gazi Hamas naklonjen Bidnovemu načrtu. Netanjahu: Brez uničenja Hamasa ne bo prekinitve ognja.

Palestinsko islamistično gibanje Hamas je sporočilo, da pozitivno ocenjuje nov načrt za prekinitev ognja v Gazi in izpustitev talcev, ki ga je predstavil ameriški predsednik Joe Biden in ga označil za žarek upanja po mesecih vojne.

52

Napredek v odnosih Slovenija in Albanija stavita predvsem na sodelovanje v trajnostnem turizmu

Ob nedavnem obisku predsednice Nataše Pirc Musar v Albaniji je bilo v ospredju gospodarsko sodelovanje obeh držav, ki je daleč od ravni odličnih političnih odnosov. Blagovna menjava Slovenije z Albanijo raste, a je še vedno le slabih 105 milijonov evrov.

Tenis Maraton Zvereva, presrečna Gracheva in agonija goloba

Alexander Zverev se je prebil v osmino finala Odprtega prvenstva Francije. Proti Nizozemcu Tallonu Griekspoorju se je rešil v podaljšani igri petega niza (10:3). V nočnem maratonu Novak Đoković igra z Italijanom Lorenzem Musettijem.

23

Novice

Azija Indija: Po izidih vzporednih volitev največ glasov osvojila Modijeva stranka

V Indiji so izvedli zadnjo fazo parlamentarnih volitev, ki so v državi potekale šest tednov. Po izidih vzporednih volitev je največ glasov dobila desetletje vladajoča hindujska nacionalistična stranka premierja Narendre Modija.

Črna kronika Na Goričkem v nesreči umrl voznik motornega kolesa

V Prekmurju se je v kraju Markovci na Goričkem zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri je na kraju umrl voznik motornega kolesa. V nesreči je bil udeležen sam.

Poženi hudiča Na vrh Vršiča s ponyjem spet najhitreje Luka Kovačič

Pony kolo, retro duh in vršiški klanec. Že desetič zapored so številni kolesarji "pognali hudiča na vrh Vršiča". Zmagovalec je bil spet turni smučar in gorski tekač Luka Kovačič.

23

Šport

Kajak in kanu Žiga Lin Hočevar po evropskem prvenstvu dobil še prvo tekmo svetovnega pokala

16-letni kanuist Žiga Lin Hočevar nadaljuje fantastične predstave, pred dnevi je v Tacnu šokantno postal evropski prvak, zdaj pa je v Augsburgu dobil še svojo prvo tekmo svetovnega pokala. V finalu je veslal tudi Luka Božič, ki je bil osmi.

32

Zlata liga Slovenske odbojkarice nemočne proti Švedinjam

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v zlati ligi doživela četrti poraz. Na uvodni tekmi tretjega (zadnjega) turnirja v Bratislavi je izgubila proti Švedski s 3:0 (18, 20, 23).

7

OI 2024 Carapaz ne bo branil naslova, v Parizu tudi brez Vingegaarda

V Ekvadorju so po pravi limonadi sklenili, da bo njihov predstavnik na kolesarski dirki v Parizu Jhonatan Narvaez in ne olimpijski prvak iz Tokia Richard Carapaz. Brez olimpijskega nastopa je pri Dancih ostal Jonas Vingegaard.

16

Športni SOS Hiter in redek korak: od razočaranja do finala Lige NBA

Redko se zgodi, da ekipi v Ligi NBA hitro uspe naredili preskok in zaigra v velikem finalu, čeprav se leto poprej sploh ni uvrstila v končnico. V trenutnem sistemu je Dallas postala šele osma tovrstna ekipa.

58

Rokomet Ana Gros z Györom v finalu Lige prvakinj

Rokometašice Györa so prve finalistke letošnje Lige prvakinj. Na sklepnem turnirju v Budimpešti so v prvem polfinalu tesno s 24:23 (13:10) premagale Esbjerg iz Danske. Slovenska reprezentantka Ana Gros je za zmagovalke prispevala tri gole.

Oglasno sporočilo

Cena podira rekorde, vlagatelji žanjejo dobičke – razkrivamo najboljše mesto za vlaganje v zlato

95% je rast cene zlata in tudi donosnost vlagateljev v rumeno plemenito kovino, ki so z nakupi zlatih palic in zlatnikov zaščitili vrednost svojih prihrankov pred inflacijo v zadnjih petih letih.

Gimnastika Lucija Hribar in Luka Bojanc presrečna po odlično izvedeni vaji v Kopru

Na gimnastični tekmi svetovnega izziva v Kopru sta bila od Slovencev odlična predvsem Lucija Hribar in Luka Bojanc. Lucija Hribar je zmagala na dvovišinski bradlji z oceno 13,300, Bojanc pa je bil na krogih tretji.

Več

Kultura

Film in TV Dobili bomo nov, "radikalno drugačen" pristop k Izganjalcu hudiča

Vse kaže, da so štorije o ljudeh, v katere se je zalezel hudič, in jezuitskih duhovnikih, ki ga morajo spraviti iz njih, univerzalne. Manj kot eno leto po polomu nove franšize o Izganjalcu hudiča bo Hollywood poskusil še z enim ponovnim zagonom klasike.

7

Arhitektura in oblikovanje Palača politike in državno organiziranega razvedrila

Maja je minilo 75 let, odkar je bila sprejeta zahodnonemška ustava, ki je z nekaj spremembami še vedno v veljavi. V Berlinu so ob tej priložnosti odprli razstavo o Palači republike, sedežu vzhodnonemške skupščine.

3

Intervju “Mario Lassnig je včasih težko razumeti brez obsojanja. A izžarevala je neko notranjo svetlobo."

Ko je režiserka Anja Salomonowitz snemala film o Marii Lassnig, je pred kamero povabila več poznavalcev njenega dela. Na koncu ni uporabila nobenega od pogovorov. Zgodbo o umetnici je povedala na svoj način, ki se ogiba pravilom klasične biografije.

1
Več

Zabava in slog

Zamuda pa taka Po 84 letih se je knjiga le vrnila v finsko knjižnico

V knjižnico v Helsinkih se je vrnila knjiga Begunci Arthurja Conana Doyla, ki je bila izposojena pred 84 leti. "Rok izposoje je potekel 26. decembra 1939," je dejala knjižničarka Heini Strand in dodala, da se s takšnim primerom še niso srečali.

Znani Nicki Minaj policijo na Nizozemskem obtožuje rasizma, drugi koncert tam odpovedan

Nicki Minaj trdi, da je nizozemska policija z njo med aretacijo zaradi njene rase ravnala odvratno. Možje v modrem so poudarili, da vse ljudi obravnavajo enako, sledili so protokolu. Aretirali so jo, ker so v njeni prtljagi našli več deset džojntov.

13

Intervju Eni od Sedmih Milijard: Na koncu zaradi izkušnje vedno zrasteš in imaš upanje

"Bolj iskreno, kot smo naredili ta album, ga skoraj ne bi mogli," pravi Aljaž Hrastar, kitarist in pevec skupine Eni od Sedmih Milijard. Ta je po desetletju delovanja postregla s svojim prvencem Jadro upanja. Člani ga bodo krstili v SiTi Teatru BTC.

2

Znani Jennifer Lopez v celoti odpovedala poletno turnejo po ZDA

Celotna poletna turneja Jennifer Lopez po ZDA je padla v vodo. "Vedite, da tega ne bi storila, če se mi ne bi zdelo nujno," je dejala pevka, ki si bo vzela predah, da bi bila s svojimi bližnjimi. Dodala je, da je žalostna, ker je razočarala oboževalce.

1

Čast ABBA počaščena s prestižnim kraljevim odlikovanjem

Kralj Karl XVI. Gustav je članom zasedbe ABBA podelil enega najprestižnejših odlikovanj na Švedskem. 50 let po zmagi na Evroviziji je legendarna švedska četverica zaradi izjemnih dosežkov v svetu glasbe postala prejemnica kraljevega reda Vasa.

5
Oglasno sporočilo

Preverite 5 korakov do uresničitve vaših sanj

KDL omogoča hitro in enostavno pridobitev potrošniškega posojila. Proces je enostaven, hiter in brez nepotrebne birokracije. Uresničite svoje sanje že danes s KDL potrošniškim posojilom!

Znani Mandy Moore bo že tretjič obiskala štorklja

Ameriška igralka je na družbenih omrežjih razkrila, da se bo njena družina z možem Taylorjem Goldsmithom povečala za še enega člana. Dveletnemu Augustu in enoletnemu Oscarju se bo kmalu pridružila sestrica.

1
Več

Uredniški izbor

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

201

Afrika Suše in iskanje zlata ogrožajo pridelek kakava, zaradi česar grozijo višje cene čokolade

Čokolada bi se lahko kmalu drastično podražila zaradi krize s kakavom, ki dosega rekordne cene po številnih težavah v glavnih pridelovalkah v Zahodni Afriki, kjer pridelek ogrožajo suše in bolezni, vse hujši vpliv pa ima tudi nezakonito rudarjenje zlata.

48

Evropske volitve Napovedan porast podpore skrajni desnici bo sledil "mainstreamizaciji" njenih idej

Pred junijskimi evropskimi volitvami ankete napovedujejo možnost precejšnjega povečanja zastopanosti skrajne desnice v Evropskem parlamentu, ki pa bi sledilo dolgotrajnemu procesu t. i. mainstreamizacije skrajno desnega diskurza in politik.

137

Nova hrvaška vlada "Čeprav je Plenković dobro ukrotil Domovinsko gibanje, to ni koalicija, na katero bi bil ponosen"

Andrej Plenković je s koalicijskim dogovorom z Domovinskim gibanjem dokazal politično spretnost, vendar je nadaljnja usoda koalicije nejasna, tako zaradi nezanesljive koalicijske partnerice kot njegovih osebnih ambicij, meni hrvaški komentator Mate Mijić.

32
Več

Televizija Slovenija

Novosti Okrožje Essex

Nadaljevanka je posneta po istoimenskem risoromanu avtorja Jeffa Lemira, dogaja se na kanadskem podeželju in skozi zgodbi dveh družin, ki sta med seboj povezani, prikazuje odtujenost, ljubezen in odrešitev.

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Hej, hej, hej

Danes o slovenskem športu. A ne – kako stereotipno – o njegovih mogočnih zmagah, temveč o njegovih grenkih porazih. Slovenski šport je namreč izgubil … Izgubil je svoj slogan in s tem mu grozi, da izgubi najprej navijače, posledično pa še svoje bistvo.

6

Urban Praprotnik Rugljeva zapuščina ljubiteljskega teka

Ne vem prav dobro, kaj sem delal tistega pomladnega deževnega dne leta 1995 v okolici državnega zbora v Ljubljani. Spomnim pa se začudenosti, ko sem videl, da okoli njega kroži skupina tekačev. Pozneje sem izvedel, da tečejo v podporo dr. Janezu Ruglju.

Slavko Jerič Pogačarjev učinek: Kljub prevladi gorenjskega volka gledamo zanimiv Giro

Dirka po Italiji gre počasi h koncu, zmaga se obeta prvemu favoritu Tadeju Pogačarju, ki ima pred zasledovalci res ogromno prednost. Marsikdo bi pomislil, da gre za preveč monotono dirko, a Giro je vseeno zanimiv in vznemirljiv.

113

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Preprosto fantastično!

Ko se bliža poletje, je treba okrepiti shizofreni odnos Slovencev do sosedov Hrvatov. Gre namreč za to, da večina Slovencev dopustuje na hrvaški obali, mnogi od njih v svojih lastnih objektih, po drugi strani pa negujemo hrvaško-slovenski spor okoli meje.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov