Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Kanček Daljnega Vzhoda v zbirkah pomorščakov

Slovenski pomorščaki so daljni Kitajsko in Japonsko lahko spoznavali že v drugi polovici 19. stoletja. Večinoma kot pripadniki avstro-ogrske vojne mornarice, v kateri so služili vse do konca prve svetovne vojne leta 1918.

28. november: Leta 1968 so Škocjanske jame vključili na Unescov seznam svetovne dediščine

Na današnji dan leta 1968 je Komisija za svetovno in naravno dediščino pri Unescu vključila Škocjanske jame na seznam svetovne dediščine.

V Rožni Dolini na ogled razstava Judje na Goriškem

V nekdanji judovski mrliški vežici v Rožni Dolini je na ogled razstava Judje na Goriškem. Na njej je predstavljena kratka zgodovina judovske skupnosti v Gorici in njihova vpetost v kulturni ter gospodarski razvoj mesta.

Dvojec 2B prihaja (tudi) v Izolo

Dvojec 2B je v slovensko radijsko krajino poslal nov single z albuma Eksplozija emocij, ki je izšel spomladi, in sicer skladbo 'Vredno Hollywooda'.

Lom je moj dom – lepi razgledi, neokrnjena narava in pristni domačini

Na 755 metrih nadmorske višine se na severozahodnem robu Banjške planote začenja 12 km dolga krožna pot Lom je moj dom, ki so jo uradno odprli poleti leta 2020.

Pietro Coppo Izolo pred 500 leti postavil na svetovni zemljevid kartografije

Prvi poskus svetovnega atlasa je pred petsto leti nastal v Izoli. V začetku 16. stoletja ga je izdelal Benečan Pietro Coppo, humanist, kartograf in takrat ugledni meščan Izole.

Več

Novice

Usoda podružnice moskovske državne univerze v Kopru še ni znana

Šest let po ustanovitvi Zavoda Lomonosov, podružnice moskovske državne univerze v Kopru, njegova usoda še ni znana. Univerza na Primorskem želi iz ustanoviteljstva izstopiti, direktor zavoda želi pred dokončno odločitvijo poskrbeti za poplačilo dolgov.

15 let folklorne skupina Slovenskega doma na Reki

Folklorna skupina Kulturno prosvetnega društva Bazovica na Reki je v soboto obeležila 15 let delovanja. Z negovanjem bogatega ljudskega izročila, nošo, pesmijo in plesom, že vrsto let  bogati domače odre kulturnega društva in širšega prostora.

V Kanalski dolini si želijo čezmejnega sodelovanja

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je bil včeraj na obisku pri Slovencih v Kanalski dolini. Na pobudo tamkajšnjih kulturnih društev so se srečanja udeležili tudi župani iz bližnje Slovenije, iz severno gorenjskih in posoških občin.

Pirc Musar: Slovensko gospodarstvo je močno in je dalo že marsikaj skozi

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je na včerajšnjem srečanju s primorskimi gospodarstveniki v Luciji zelo pohvalno govorila o slovenskem gospodarstvu, precej kritična pa je bila do politike in njenega odnosa do gospodarstva.

Sežana: kako uresničiti obljubljeno gradnjo nove glasbene šole?

Glasbena šola Sežana v jubilejnem 70. letu šole pripravlja številne dogodke, pred kratkim tudi slavnostni koncert. Praznovanje pa bi bilo še veliko lepše, če bi bil znan tudi začetek gradnje nove glasbene šole, a se ta odmika.

V Piranu veseli december z morjem zimskih doživetij

Veseli december privabi v slovensko Istro številne domače in tuje obiskovalce. V piranski občini jim letos ponujajo pestro in prenovljeno praznično dogajanje. Tako kot v številnih naših mestih se bo začelo prihodnji petek, 1. decembra.

Dveletni proračun v Novi Gorici potrjen

Novogoriški svetniki so potrdili prvo branje proračuna za prihodnji dve leti. V letu 2024 bo znašal 60 milijonov evrov, polovica bo namenjena za investicije. Med večje sodi postavitev sončnih elektrarn na 15 javnih objektih in nakup električnih avtobusov.

Več

V živo

Glasba

Koncerti iz Hendrixa

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov