Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Moya: Treba je vztrajati pri svojih željah in ciljih

Kraška ustvarjalka od začetka samostojne poti sodeluje z Janom Baruco (Yan Baray), tokrat pa se je povezala z glasbeno prijateljico Tinkaro Kovač in posnela skladbo z naslovom Luč na koncu.

30. maj: Rodil se je Dante Alighieri

Danes se spominjamo avtorja Božanske komedije, svetovne literarne dediščine. Na današnji dan leta 1265 se je v Firenzah rodil eden največjih italijanskih pesnikov, Dante Alighieri.

Odlaganje odrabljenih plastičnih čolnov potrebuje sistemsko ureditev

Do nedavnega je bil Jernejev kanal najbolj črna točka zapuščenih čolnov ob naši obali. Vendar lahko tako na morju, pa tudi na celinskih vodah kaj kmalu vznikne nova. Naša država namreč še nima urejenega sistema ravnanja z odrabljenimi plastičnimi čolni.

Albanija zaščitila Vjoso, zadnjo divjo reko v Evropo

V oddaji Morje in mi smo se odpravili v Albanijo, kjer je bil marca ustanovljen Narodni park divje reke Vjosa. Gre za zadnjo veliko neokrnjeno reko v Evropi, ki je zdaj v celoti zaščitena.

Radio Koper praznuje 74 let

Radio Koper se je prvič oglasil 24. maja 1949 kot Radio jugoslovanske cone Trsta - Radio Trieste zona Jugoslava, redno pa je začel oddajati dan kasneje.

O trzalici, ki sproža eksplozije emocij

2B predstavljata novi album, na katerem je 10 avtorskih skladb.

Več

Novice

Dirko po Italiji želijo pripeljati do Breginjskega kota

Karavana dirke po Italiji letos sicer ni zavila v Slovenijo, bi se pa to lahko zgodilo že v bližnji prihodnosti. Da bi se lahko v rožnate barve znova odelo Zgornje Posočje, so potrdili na kobariški občini. Tam jo želijo pripeljati do planine Božca.

1

Mladi varuhi risov tudi v Ilirski Bistrici

V projekt LIFE Lynx, katerega glavni namen je reševanje Dinarsko-jugovzhodne populacije risa pred izumrtjem, so vključeni tudi mladi varuhi risov iz osmih slovenskih osnovnih in srednjih šol. Rezultate so minuli teden predstavili v Ilirski Bistrici.

V Ankaranu še vedno brez delujočega nadzornega odbora

Po šestih mesecih od nove sestave občinskega sveta je ankaranska občina še vedno brez nadzornega odbora. Člane tega pomembnega organa, ki nadzoruje javno porabo, je občinski svet sicer imenoval, a se zatika pri izbiri predsednika.

Brez dogovora o financiranju zavoda Dolina Soče in njegove prihodnosti

Prihodnost Javnega zavoda za turizem Dolina Soče tudi po izredni seji sveta zavoda ostaja negotova. Na seji, na kateri so bili prisotni tudi župani občin ustanoviteljic, so sicer potrdili načrt dela za letos, niso pa se dogovorili o financiranju.

V Piranu tudi nekdanja dvojambornica ameriškega predsednika JFK-ja

Na letošnji tradicionalni regati starih bark v Piranu se je pomerilo okrog 50 jadrnic. Znova jih je največ priplulo iz Italije, sledijo hrvaške in slovenske lesenjače. Videti je bilo tudi francosko, poljsko in ameriško zastavo.

Ukmarjev trg poleti brez pločevine in z vsebinami začasne rabe

Sredi junija bo občina ukinila več kot 100 parkirnih mest na Ukmarjevem trgu in javno površino tik ob morju namenila drugačnim vsebinam. O njih javnosti še niso obvestili. Nekaj občanom so zamisli predstavili v neformalnem pogovoru v urbani kavarni.

Velika mednarodna razstava v Obalnih galerijah

V Obalne galerije Piran prihaja velika mednarodna skupinska razstava Vse ni tako, kot se zdi. Mednarodni projekt kustosinje in direktorice Mare Ambrožič Verderber je lani na premierni predstavitvi na Norveškem doživel izjemen odziv.

Več

V živo

Glasba

Koncerti iz Hendrixa

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov