Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Ljubezen Marka Breclja

Pred letom dni nas je zapustil pesnik, kantavtor, glasbenik, mladinski in socialni delavec ter pionir mehkega terorizma Marko Brecelj. V poklon in spomin smo na Radiu Koper poiskali manj poznano skladbo Ljubezen, ki jo je Marko napisal leta 1972.

6. februar: Rodil se je Bob Marley

Modrec Vatsjajana Malanga je okoli leta 300 sestavil Kamasutro, erotični učbenik v sedmih poglavjih.

Škoda je vseh let študija, če zanemarjaš odnos do ljudi

V založbi knjigarne Libris je pred kratkim izšla knjiga "Razvoj izolske kirurgije in zgodbe kirurga", ki jo je napisal upokojen primarij doktor Stanislav Mahne

Mladi prepevajo Danila Kocjančiča

Glasba enega najbolj plodnih slovenskih avtorjev popularne glasbe živi naprej. V Studiu Hendrix smo gostili mlade glasbenike, ki so nam pod taktirko Lee Sirk prepevali izbrane Danilove skladbe.

Mef: Danilo mi je vedno težil

Pred desetimi leti nas je zapustil slovenski skladatelj, kitarist in pevec Danilo Kocjančič. Poleg skupine Kameleoni je ustanovil več skupin ter ustvaril številne uspešnice, med drugim Portorož 1905, Dober dan in Amerika.

Duška Žitko, zaljubljena v morje

Zakaj ne smemo dovoliti, da bi bogata zbirka umetniških del in drugih predmetov Splošne plovbe spolzela iz rok, tako kot nam je naš edini ladjar? Koliko novodobnih stavb obmorskih mest Kopra, Izole in Pirana bi lahko uvrstili med vrhunska arhitekturna del

Več

Novice

Negovalka ovadena zaradi tatvin in nasilništva nad starostniki

Koprski kriminalisti preiskujejo kazniva dejanja velikih tatvin oziroma tatvin denarja in vrednejšega nakita ter nasilništva. Osumljena je 65-letna Izolanka.

Med zimskimi počitnicami v slovenski Istri predvsem družine z otroki

Po uspešni lanski turistični sezoni so si nekateri istrski hotelirji na začetku letošnjega leta vzeli čas za krajši počitek, redna vzdrževalna dela in pripravo na nove izzive. Nekaj hotelov je še vedno zaprtih, tisti, ki pa delajo, imajo v teh dneh več go

V Divači odprli dve stanovanjski skupini Doma na Krasu

V Divačo, v dve stanovanjski skupini, se bo v prihodnjih dneh preselilo 12 stanovalcev Doma na Krasu, odraslih oseb s posebnimi potrebami. Dom je pred dvema letoma začel preobrazbo zavoda, kar v praksi pomeni vzpostavljanje manjših stanovanjskih skupin.

Se bodo s 1. marcem v slovenski Istri poleg vode podražili tudi vrtci?

Oskrba s pitno vodo bo s 1. marcem v slovenski Istri dražja; zneski na položnicah se bodo za gospodinjstva v povprečju zvišali za nekaj manj kot 16, za gospodarstvo pa za skoraj 26 odstotkov. Občine se dogovarjajo tudi o morebitni podražitvi vrtcev.

Benečija bi lahko v prihodnjih letih postala atraktivna turistična destinacija

Na Inštitutu za slovensko kulturo v Špetru so predstavili strategijo za turistični razvoj Benečije. Študijo so zaupali nekdanjemu vodji turističnih organizacij v Posočju, ki je prepričan, da imajo doline na italijanski strani meje velik potencial.

Na območju požara bo zaživela nova krožna pot

Po obsežnem požaru na Goriškem Krasu se je spletlo tesnejše sodelovanje med Pomnikom miru in Parkom vojaške zgodovine Pivka. Prav tako pa so se štirim slovenskim občinam, prizadetim v požaru, pridružile še tri zamejske.

V načrtu strokovni razvoj in posodobitev koprske knjižnice

V prihodnjih letih  se bodo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja v Kopru osredotočili na strokovni razvoj in posodobitev knjižnice. Taki so načrti nove direktorice Luane Malec, ki je vajeti knjižnice prevzela z začetkom tega meseca.

Več

V živo

Glasba

Koncerti iz Hendrixa

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov