Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Prostovoljci Rdečega križa na covidnih oddelkih

Prostovoljni bolničarke in bolničarji z Območnih združenj Rdečega križa Koper, Izola in Piran so samo v času epidemije Covida-19 opravili nekaj tisoč prostovoljnih ur.

3. december: Rodil se je France Prešeren

Slovenske leksikografije si skoraj ne moremo zamišljati brez njenega klasičnega dela, slovensko-nemškega slovarja Maksa Pleteršnika.

Ajdovska občina prodala zemljišča za gradnjo soseske Ribnik

Ajdovska občina je na dopoldanski javni dražbi prodala zemljišča za gradnjo stanovanj na območju načrtovane stanovanjske soseske Ribnik SB 2. Kot edini dražitelj jih je kupilo podjetje Intech gradnje iz Unca, ki je ponudilo izklicno ceno 465 tisoč evrov.

Možganska kap: morda smo jo že doživeli

Je najpogostejša nevrološka bolezen na svetu, glavni razlog za nastanek invalidnosti in na tretjem mestu med krivci za bistveno prezgodnje ugašanje življenj. 

Nežna glasbena duša v športnem telesu

Kitarist Leo Maj Kokol, dijak umetniške gimnazije v Kopru, je prikupen, postaven, zelo zgovoren, samozavesten in vedno nasmejan mladenič. Poleg kitare ljubi tudi petje, uspešen pa je tudi kot športnik.

Tine Farkaš (Nevermind): "Več vadimo, več delamo …"

Pesem tedna naše radijske postaje je tokrat skladba mlade domače zasedbe Nevermind. Priložnost za kratek klepet je izkoristil glasbeni urednik Armando Šturman.

Več

Novice

V Gorici dobrodelna prodajna razstava umetnikov za Karitas

V galeriji Ars v Katoliški knjigarni na Travniku v Gorici bodo to popoldne odprli razstavo umetniških del, ki so nastala v okviru letošnje likovne kolonije Umetniki za Karitas. Razstava je prodajne narave, z dobrodelno noto za pomoč družinam v stiski.

V soboto bodo pognali naprave na Kaninu   

Na Kaninu so na danes in jutri podaljšali predprodajo z 10-odstotnim popustom, naprave bodo pognali v soboto in nedeljo. Smučarji bodo za obisk morali izpolnjevati PCT pogoj. Zaenkrat skupne karte za povezavo z italijansko stranjo ni mogoče kupiti.

Koprska občina tudi letos subvencionira plačilo energentov

Napovedana podražitev nekaterih energentov skrbi marsikoga. Mestna občina Koper tudi letos namenja pomoč tistim, ki jo potrebujejo za plačilo kurilnega olja, drv, plina, elektrike in peletov. Vlogo morajo oddati centru za socialno delo.

Po primorskem gasilcu poimenovali ulico v Makedoniji

Žan Kofol je bil eden od štirih novogoriških prostovoljnih gasilcev, ki so šest dni gasili avgustovske požare v Severni Makedoniji. Le dan pred dvajsetim rojstnim dnem je umrl v prometni nesreči.

V tolminskem vrtcu bodo odprli razvojni oddelek

Kmalu bo v vrtcu Tolmin zaživel nov oddelek s prilagojenim programom. Letos so vpisani trije otroci s posebnimi potrebami, ki so trenutno vključeni v redne oddelke. To bo pripomoglo k njihovemu boljšemu razvoju in samostojnosti.

V FJK deljena mnenja o zaostrenih ukrepih

Dežela Furlanija Julijska krajina (FJK) je od tega tedna obarvana rumeno, kar pomeni, da so v veljavo stopili strožji preventivni ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa. Maska je odslej obvezna tudi na prostem.

Renče - Vogrsko investira v vodovod in kanalizacijo

Svetniki občine Renče - Vogrsko so na sinočnji seji kljub pomislekom in številnim vprašanjem z veliko večino sprejeli v prvem branju proračuna za prihodnji dve leti.

Več

V živo

Glasba

Koncerti iz Hendrixa

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov