Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Knjiga 'Dedek me ne pozna več' krepi medgeneracijsko sožitje

Zaradi staranja prebivalstva se število bolnikov z Alzheimerjevo boleznijo naglo povečuje. Vsake štiri sekunde odkrijejo novega bolnika. Tudi otroke je pomembno čimprej naučiti soočanja z boleznijo. To počne knjiga 'Dedek me ne pozna več'.

22. september: Na današnji dan leta 1896 se je v Ajdovščini rodil slovenski slikar in grafik Veno Pilon

Na današnji dan leta 1896 se je v Ajdovščini rodil slovenski slikar in grafik Veno Pilon. Bil je vodilni predstavnik slovenskega ekspresionizma in je sodil v sam vrh evropske umetnostne zgodovine.

September je mesec ozaveščanja o otroškem raku

Pri otrocih se rak pogosto kaže z neznačilnimi znaki in simptomi, kar otežuje prepoznavanje bolezni.

Vojko Aleksič: Dobro premislim, preden kaj napišem

Trdovratna skupina Na lepem prijazni je dejansko projekt, za katerim že desetletja stoji in gradivo zanj snuje Vojko Aleksič.

Aleš Jelinčič: Posebna strast so mu italijanski bicikli

Aleš Jelinčič neprestano nekaj popravlja, obnavlja. Starim predmetom vdihuje življenje ali pa skrbi, da ne propadajo naprej. Svoj hobi je spremenil v poklic in postal konzervator v Muzeju novejše in sodobne zgodovine Slovenije.

Andraž Hribar tik pred izdajo producentskega debija

V petek smo dobili prvo letošnjo jesensko pesem in pol. To je postala skladba 'Vračaš mi več kot ti dajem' Andraža Hribarja. Gre za pesem, ki bo izšla čez nekaj dni, 29. septembra, na novem albumu.

Več

Novice

Novogoriški svetniki delo direktorja zavoda GO!2025 označili za malomarno

Na sinočnji seji novogoriškega mestnega sveta so obravnavali poročilo o delu javnega zavoda GO!2025, ki vodi in organizira EPK. Med razpravo je svetnica Ana Gulič nepričakovano predlagala, da ugotovijo malomarno delo direktorja Gorazda Božiča.

Za dejavnosti v Centru za krepitev zdravja v Luciji vse več zanimanja

Zdravstveni dom Piran je zdravstveno-vzgojni program zagnal pred 20 leti, leta 2018 so ga nadgradili in začel je delovati Center za krepitev zdravja. Danes je zanimanje za različne dejavnosti in delavnice veliko.

Primorske občine zbirajo prijave škode zaradi neurij

Primorske občine, ki so jih konec avgusta zajela neurja, zaključujejo zbiranje prijav zaradi škode. Zbrane podatke bodo občinske komisije predale državi. Nekatere občine prizadetim občanom ponujajo tudi izredne denarne pomoči.

Na Kanalskem bodo končno prišli do kakovostne vodooskbe

V Desklah so včeraj simbolično zasadili prvo lopato ob začetku gradnje vodovoda, s katerim se bo del prebivalcev na Kanalskem priključil na vodarno Mrzlek. Zadnja leta jih je nekaj več kot 1.100 v občini Kanal ob Soči imelo velike težave z vodooskrbo.

Radio Capris in Radio Hit prodana za 1.6 milijona evrov

Radio Capris in Radio Hit je kupila družba Radio Obala, ki ima sedež v Ljubljani, Njen direktor je Kraševec Dalibor Kosmina, prvi mož podjetja Biostile, ki prodaja prehranska dopolnila. Je v ozadju tudi Martin Odlazek?

Začenja se Festival duševnega zdravja Primorske

Po lanskem prvem festivalu duševnega zdravja, ki je potekal le na Goriškem, se je letos novogoriška območna enota NIJZ povezala s koprsko. Tako je nastal Festival duševnega zdravja Primorske, s katerim želijo ozaveščati ljudi o pomenu duševnega zdravja.

Milijonta potnica je bila Alice iz Teksasa

Luka Koper je tudi prihode potnikov začela šteti v milijonih. Danes je namreč v pristanišče priplula potniška ladja z milijonto potnico na krovu. Mesto in Luka sta ji zato priredila sprejem. Urejen potniški terminal naj bi Koper dobil šele čez dve leti.

Več

V živo

Glasba

Koncerti iz Hendrixa

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov