Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Karate razčisti um in telo

Beseda karate se danes najpogosteje uporablja kot splošni izraz za veliko število modernih golorokih borilnih veščin, ki so se razvile na Japonskem od začetkov 20. stoletja dalje pod neposrednim vplivom okinavskega Karateja.

29. september: Na današnji dan leta leta 2011 je umrl legendarni narodno-zabavni glasbenik Lojze Slak

Na današnji dan leta 2011 je v 80. letu starosti za posledicami kostnega raka umrl legendarni slovenski narodno-zabavni glasbenik Lojze Slak.

Matija Solce: Lutkovno gledališče je medij prihodnosti!

V Lutkovnem gledališču Maribor se je sredi septembra s slovesno podelitvijo nagrad končal 11. bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije. Mednarodna strokovna žirija je za najboljšo predstavo izbrala predstavo Biti Don Kihot.

Lea Sirk: Male zmage te bodrijo, da delaš naprej

Lea Sirk se je na Popevki 2021 predstavila s skladbo 'Zgodba za dva', ki je zmagala v naši tedenski rubriki Pesem in pol.

V Koper je že drugič pripeljala Simfonijo

Pianistka, skladateljica, glasbena pedagoginja in organizatorica koncertnih dogodkov, Tatjana Jercog, je sicer po rodu Tržačanka, a s svojim delom dokazuje, da vse bolj postaja naturalizirana Koprčanka.

Družina Klančnik iz Vipave prehodila pot okoli Mont Blanca

V oddajo Odprto za srečanja smo povabili družino Klančnik iz Vipave. Šestčlanska družina je v avgustu prehodila 170 kilometrov dolgo krožno pot okoli evropskega gorskega masiva.

Več

Novice

Prenova stavbe na Glavnem trgu v Vipavi se je ustavila

Prenovo stavbe na Glavnem trgu v Vipavi, v kateri se nahajajo tamkajšnji zavod za turizem, turistično-informacijski center in vinoteka, so, po obnovi strehe in dokončanih gradbenih delih, začasno ustavili.

V Piranu podali zeleno zavezo

Piranska občina se namerava pridružiti trenutno 54 turističnim destinacijam v državi, ki so pridobile znak Zelena destinacija.

Na reški gimnaziji v prihodnje tudi izbirni predmet slovenščine

Na hrvaških šolah, kjer je slovenski jezik in kultura izbirni predmet, je tudi v letošnjem šolskem letu zanimanje za ta predmet precejšnje. Pouk slovenščine naj bi kmalu uvedli tudi na reški gimnaziji.

1

Športni park Brajda v Tolminu bo dobil novo tribuno

V športnem parku Brajda bo občina Tolmin zgradila tribune in potrebne prostore. Naložba, vredna 2,2 milijona evrov, je ena večjih v občini v prihodnjih dveh letih. Izpeljali naj bi jo do prihodnjega poletja, pred leti so tam že obnovili atletsko stezo.

Predstavili pomorski prostorski plan

Ta prvi strateški prostorski razvojni dokument za slovensko teritorialno morje in priobalni pas je obvezujoče izhodišče za izvajanje dejavnosti na morju, pripravo dokumentov za infrastruktrune posege in za rabo morja na 12 različnih področjih.

Evropska komisarka izpostavila nujnost pravočasne izgradnje drugega tira

Gradbišče drugega tira si je ogledala evropska komisarka za promet Adine Vălean, saj je Slovenija pomembna za Evropo zaradi transportnih koridorjev, ki jo prečkajo. Za hiter in pretočen promet tovora bodo pomembna tudi prihodnja vlaganja.

Na Trgu Evrope srečanje dijakov obeh Goric

Dopoldne so se na kulturnem dnevu družili dijaki novogoriške gimnazije in Državnega izobraževalnega zavoda Ivan Cankar iz Gorice. Okoli sto srednješolcev je spoznavalo različne jezike, osnove novinarstva, fotografije, likovnega ustvarjanja in še marsikaj.

Več

V živo

Glasba

Koncerti iz Hendrixa

Nazaj
Naprej
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov