Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Gospod profesor, razumete življenje?

Kosovel je bil genij, ki je umrl, tik preden bi lahko začel s svojo misijo, so zapisali v založbi Beletrina. Kosovelov dom, Ljudska univerza Sežana in društvo Konstruktivist skušajo z ureditvijo nove poti duh kraškega genija približati širši javnosti.

17. oktober: Na današnji dan leta 1714 je v Gorici umrl slovenski baročni pridigar Janez Svetokriški

Pisatelja Janeza Svetokriškega s pravim imenom Tobia Lionelli, štejemo za začetnika slovenske govorniške proze. Leta 1664 je vstopil v kapucinski red in kmalu postal gvardijan.

Obalne občine je kulturno združila jubilejna, 60. Forma viva

V Portorožu se je končal jubilejni kiparski simpozij Forma viva. Sklepna prireditev je bila na delovišču v Seči, kjer so Obalne galerije, ki simpozij organizirajo, predstavile letošnja dela. Ta bodo postavljena v vseh štirih obalnih občinah.

Žrtev kibernetskega napada je lahko vsak

Slovenci se kibernetskih nevarnosti zavedamo šele takrat, ko zasebno ali poslovno, doživimo kibernetski napad.

Onkološki bolniki dobili onkofon in skupine za samopomoč na spletu

Čas epidemije je onkološke bolnike in tiste, ki zanje skrbijo, postavil pred nove izzive.

Kristjan Mlekuš: Tiste, ki si želijo izgrede, najbolj moti, če protesti minejo mirno 

Kristjan Mlekuš je tisti 43-letni Primorec, ki je kot predsednik Sindikata policistov Slovenije je v javnem pismu zahteval, naj se ugotovi, ali je policija sploh ravnala v skladu s pravili in ali je vodstvo dajalo zakonite ukaze. 

Več

Novice

Obnova suhozidov v Sloveniji tudi s pomočjo evropskih sredstev?

V sosednji in z nami primerljivi deželi Furlaniji-Julijski krajini so na razpisu za obnovo in izgradnjo suhozídov in njihovo čiščenje razdelili okrog 2 milijona evrov, prošenj, ki jim niso ugodili, pa je bilo še za dvakrat toliko.

Do Brd čez dve leti po novi obvoznici

Brici so v zadnjih letih s pomočjo države uredili več krožišč in posameznih odsekov cest. Poleti so stroji zabrneli tudi na bodoči novi obvoznici, ki bo speljana po nekdanji vojaški poti in se bo izognila ozkemu grlu skozi vasico Kojsko.

Kljub občasnim napakam voda iz lokalnih virov na Bistriškem varna za uporabo

Letos smo že nekajkrat poročali o nujnosti prekuhavanja vode za odjemalce lokalnih vodovodov na Bistriškem, nazadnje v Trpčanah. Izkazalo se je, da je šlo za mehansko okvaro na eni od naprav pri pripravi vode, stanje pa je sedaj sanirano. 

Slepim grozi ukinitev dodatka za pomoč in postrežbo

Danes obeležujemo mednarodni dan bele palice. Ta je simbol neodvisnosti in obraz dostojanstva slepih in slabovidnih, ki želijo opozoriti na velike izzive, s katerimi se soočajo vsak dan.

Festival IZIS naslavlja distopični svet prihodnosti, zaznamovan s podnebno krizo

Osrednja prireditev festivala, ki deluje pod okriljem mreže raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, je mednarodna razstava intermedijskih umetniških del v kulturnem stičišču Libertas v Kopru.

V trgovskih centrih zaradi pogoja PCT manj mlajših kupcev

Slovenski trgovci opažajo, da je promet zaradi pogoja PCT pri nas upadel za od 20 do 50 odstotkov, 13 odstotkov jih zato razmišlja celo o zaprtju svojih trgovin.

8

Gradnja poslovno ekonomske cone Nova Gorica Kromberk končno stekla

Po številnih zapletih pri pridobivanju različnih soglasij in dovoljenj so se dela za izgradnjo poslovno ekonomske cone Nova Gorica Kromberk končno začela. Za pet milijonsko naložbo so iz naslova dogovora za razvoj regij pridobili 3,2 milijona.

Več

V živo

Glasba

Koncerti iz Hendrixa

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov