Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

'Idrija memes' nasmejijo vedno več ljudi

Pred mikrofon smo povabili avtorja objav na Facebook strani 'Idrija memes'. Če se o njih govori tudi na ulici, pa ostaja neznanka, kdo jih ustvarja. Avtor namreč želi ostati anonimen.

26. januar: Rodil se je Fulvio Tomizza

Pisatelj Fulvio Tomizza se je rodil na današnji dan leta 1935 v Juricanih pri Materadi.

Pilonove risbe s portreti Melite Vovk

V Pilonovi galeriji v Ajdovščini je na ogled izbor del iz obsežne ustvarjalnosti vsestranske blejske umetnice Melite Vovk, ki je javnosti najbolj znana predvsem kot ilustratorka. Razstavljena dela spremljajo tudi Pilonove risbe z njenimi portreti.

Kdo se boji Kitajcev?

Raziskave kažejo, da se je strah pred Kitajci in vsem, kar je kitajskega, v zadnjih letih izrazito povečal. Krivdo lahko pripišemo pandemiji koronavirusa. Slovenija pri tem ni izjema, o pretresljivih številkah pa v tokratni oddaji Olimpijska duša.

Samantha Maya in Stella združili moči in zmagali v rubriki Pesem in pol

Tokrat sta bili sogovornici kar dve: Samantha Maya in Stella. Razlog za pogovor je bila njuna zmaga v rubriki Pesem in pol, ta naziv je prejela njuna skladba 'Le spomin'.

Po Julijani Trail in Julijani Bike prihaja še Julijana SkiTour

Potem ko je dobro zaživela daljinska pohodniška pot Julijana Trail in so jeseni predstavili še kolesarsko različico Julijana Bike, so v skupnosti Julijske Alpe pripravili še nov zimski produkt: Julijana SkiTour.

Več

Novice

Kljub strogim protokolom posamezni vdori virusa na bolnišnične oddelke

V izolski in šempetrski bolnišnici je v zadnjih dveh tednih je koronavirus posamično vdrl tudi na necovidne oddelke. Stroga navodila za ravnanje v takih primerih pomagajo situacijo držati pod nadzorom.

Tržačani spremljajo festival v kinodvoranah

Trst gosti filmski festival, ki velja v Italiji za vodilnega pri gradnji mostov z vzhodno- in s srednjeevropskim filmskim ustvarjalnim svetom. Po lanskoletni spletni izvedbi so tokrat filmi znova na ogled tudi v kinodvoranah.

Novogoriško podjetje Arctur že tri desetletja nudi visokotehnološke rešitve

Novogoriško visokotehnološko podjetje Arctur praznuje 30 let.

Kje bi lahko zrasel študentski kampus v Novi Gorici?

Univerza v Novi Gorici si že vrsto let prizadeva pridobiti zemljišče za postavitev študentskega kampusa, toda ponudbe iz novogoriške, ajdovske in vipavske lokalne skupnosti ostajajo zaradi različnih težav neuresničene.

Kmetje na Krasu in v Brkinih obupani zaradi divjih prašičev

Državni sekretar z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Anton Harej si je danes ogledal škodo, ki jo na Krasu in v Brkinih povzroča prevelika populacija divjih prašičev. Kmetje prepričani, da lovci ne opravljajo svojega dela.

Trditev, da medvedi pozimi spijo, ni vselej resnična

Odrasli medvedi večinoma zadremajo konec novembra ali v začetku decembra, odvisno od vremenskih razmer. Včerajšnji napad medvedke na Postojnskem z enoletnima mladičema to potrjuje.

Negativno mnenje Računskega sodišča koprski občini

Računsko sodišče je za obdobje 2018–2019 pregledalo proračunske dokumente, razpolaganje z nepremičnim premoženjem, javna naročila pri investicijah in zadolževanje. Ugotovitev: občina ni poslovala v skladu s predpisi, izreklo ji je negativno mnenje.

Več

V živo

Glasba

Koncerti iz Hendrixa

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov