Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Biserno ogrlico sta si nadela Bort Ross in Lamai

Na letošnjem festivalu Poletje z biseri so že nastopili Šank Rock, Tabu, Bort Ross in Lamai, Paul Grem ter Prismojeni profesorji bluesa. Dogodki se odvijajo na Kapodistriasovem trgu v središča Kopra.

3. avgust: Poleti leta 1350 je bila Evropa v znamenju grozot najhujše epidemije kuge

Poleti leta 1350 je bila Evropa v znamenju grozot najhujše epidemije kuge. Približno tretjino prebivalstva je pomorila kužna bolezen, ki jo prenašajo podganje bolhe.

Začeli betoniranje viadukta Glinščica

Na gradbišču viadukta Glinščica v tem trenutku poteka najbolj intenzivna gradnja na trasi bodočega drugega tira. Ker se je temperatura le znižala, so lahko danes betonirali prvih sto metrov.

Kakšne novosti prinaša sprememba prometne zakonodaje?

Temeljni cilj novele Zakona o pravilih cestnega prometa, ki jo je državni zbor sprejel 16. julija in začne veljati 11. avgusta, je zmanjšanje števila prometnih nesreč, še posebej tistih s smrtnim izidom. Toda, ali so zgolj napisana določila dovolj?

Rdeči kiosk Saše Mächtiga znova navdušuje 

Sredi poletja je dobil Koper nenavadno instalacijo, rdeči kiosk arhitekta in oblikovalca Saše Mächtiga, enega od izvirnikov tega kultnega izdelka, ki ga imajo v zbirki Obalne galerije Piran.

V Šempetru stalna razstava o prvi svetovni vojni 

V Šempetru je društvo Soška fronta v zaklonišču pod pošto postavilo stalno razstavo z naslovom Šempeter in okolica med prvo svetovno vojno. Fotografije in ostanki predmetov iz časa vojne nemo pričajo o grozljivi sliki po koncu vojne.

Več

Novice

Sredi turistične sezone v Breginjskem kotu brez elektrike

Breginjski kot z reko Nadižo ter številnimi možnostmi za pohodniške in kolesarske izlete postaja vse bolj priljubljeni turistični kotiček v dolini Soče. Na vrhuncu sezone pa so turistični ponudniki ogorčeni, da so že drugi dan po več ur brez elektrike.

Hotelski gostje se pritožujejo zaradi nočnega hrupa v Portorožu

Glasba na terasah lokalov v piranski občini mora ob enih ponoči utihniti, določa odlok. To velja tudi za lokale na portoroški plaži, a se nekateri pravil ne držijo. Krajani na nočni hrup opozarjajo že vrsto let, pritoževati so se začeli hotelski gostje.

Nedavni požar na Goriškem pokazal na težave s hidranti

Ob nedavnem požaru opuščene piščančje farme na Preserjah nad Branikom se je izkazalo, da imajo gasilci težave pri iskanju najbližjega hidranta. Nimajo natančnega načrta, kje je, ko ga najdejo, pa se lahko zgodi, da v njem ni dovolj vode.

Dnevni migranti končno do bolj življenjskega prehajanja meje v Istri

Na cestah pred mejnimi prehodi je bilo zaradi večurnih zastojev veliko slabe volje, tako turistov kot domačinov.

Pregledna razstava del Franca Goloba v gradu Kromberk

V prostorih Goriškega muzeja je na ogled pregledna razstava Franca Goloba, slikarja, ki je tako s svojo ustvarjalnostjo kot tudi pedagoškim delom in aktivizmom več desetletij pomembno zaznamoval kulturno življenje na Goriškem, Ajdovskem in Tolminskem.

Za izobraževanje kadra v zavodih z italijanskim učnim jezikom zagotovljeno financiranje

Za visokošolsko izobraževanje vzgojiteljev in učiteljev v zavodih z italijanskim učnim jezikom je od letos zagotovljeno redno financiranje s strani države. To je pomemben korak za italijansko skupnost v Sloveniji.

Nadaljuje se obnova območja ob izvirih reke Vipave

Zaradi visokega vodostaja reke so dela na začetku zamujala, po besedah odgovornih pa zdaj tečejo skladno s terminskim načrtom. Pri projektu prenove sodeluje tudi občina Vipava, ki želi območje Podskale narediti obiskovalcem privlačnejše.

Več

V živo

Glasba

Koncerti iz Hendrixa

Nazaj
Naprej
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov