Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Gojc: Sem direkten!

Bit je vsemogočih barv, nasveti niso samo modri in navodila ne zgolj plava. Gojc se v svojem tekočem singlu, ki je del gledališko-glasbene sestavljanke z naslovom Moj živòt je rokentol, v maniri prikritega lumpa neposredno loteva prenekaterih smislov.

1. december: Svetovni dan boja proti aidsu

Quantum praedecessores je papeška bula, s katero je papež Evgen III. 1. decembra 1145 pozval k drugi križarski vojni, potem ko je decembra 1144 padla Edessa.

Dobro za morje, dobro zame

Promovirati trajnostno ribištvo in izpostaviti našo okoljsko odgovornost tudi pri izbiri morske hrane sta bila cilja akcije ozaveščanja Dobro za morje, dobro zame. Strokovnjaki pozivajo k uživanju predvsem svežih lokalno ulovljenih rib in morskih sadežev.

2. krog lokalnih volitev na Primorskem

V 10 primorskih občinah, kjer še niso izvolili županov, bo 4. decembra potekal drugi krog volitev. V času do volilnega molka bomo na Radiu Koper soočili kandidatke in kandidate, ki so se vanj v posamezni občini uvrstili.

1

Ali je glasba lahko iskrena?

Muzikološki simpozij ob zaključku leta Vladimirja Lovca je z devetimi referati osvetlil življenje in delo tega koprskega skladatelja, ob tem pa pod vprašaj postavil njegov ustvarjalni moto, »Glasba mora biti iskrena, poštena, neposredna in lepa«.

Z novimi metodami do prve celovite slike združbe mikrobov v našem morju

Morje in življenje v njem močno obremenjujejo gosto poseljene obale. Vanj se stekajo odpadne vode iz čistilnih naprav, kmetijskih in drugih površin, neurejenih kanalizacijskih sistemov. Z njimi v morje vnašamo tudi škodljive ali patogene mikroorganizme.

Več

Novice

Na Goriškem si želijo Center za otroke s čustvenimi in vedenjskimi motnjami

Goriška regija nima strokovnega centra za otroke s čustvenimi in vedenjskimi motnjami, zato se morajo sedaj voziti na različne konce Slovenije. Tamkajšnje Društvo prijateljev mladine je pristojnemu ministrstvu poslalo pobudo za njegovo ustanovitev.

1

Zadrževalnik Vogršček se polni z vodo, težave pa bodo na razvodu

Obnovitvena dela na jezu in pregradi vodnega zadrževalnika Vogršček so bolj ali manj končana, potrebno pa je počakati še na tehnični prevzem in uporabno dovoljenje. To je ob obisku na Goriškem poudarila kmetijska ministrica. A kmete skrbi tudi razvod.

Prebivalcem v okolici bistriškega Lesonita status udeležencev v postopku

Potem ko aprila Agencija RS za okolje krajanom Ilirske Bistrice ni priznala statusa udeležencev v postopku izdaje okoljevarstvenega dovoljenja tovarni Lesonit, ki želi za tretjino povečati proizvodnjo, so ti sedaj uspeli s pritožbo.

Več primorskih destinacij poziva k enotni okrasitvi

V Novi Gorici, Brdih, Krasu, Brkinih in v Vipavski dolini turistični zavodi vabijo k skupni praznični okrasitvi. Občane, gostince, podjetja in turistične ponudnike prosijo, da v decembru domove okrasijo z motivom srca kot simbolom življenja in ljubezni.

1

70 let poučevanja glasbe v Izoli

Glasbena šola Izola je s koncertom v kulturnem domu, ki je na odru povezal več kot 30 nastopajočih, obeležila 70. obletnico delovanja. Čeprav je o prvih letih malo pisnih virov, ti z zanesljivostjo pričajo o začetkih delovanja šole leta 1952.

Krajani Dekanov nezadovoljni z vplivi graditve drugega tira

Poročali smo, da se zaradi vplivov graditve 2. tira pritožujejo krajani v Gabrovici in Črnem Kalu ter da miniranje moti krajane Škofij in Plavij. V civilno iniciativo so se povezali tudi v Dekanih, kjer od izvajalcev gradnje pričakujejo drugačno ravnanje.

Izziv Splošne bolnišnice Izola: Kako okrepiti zdravstveno nego?

Svet SB Izola se je v četrtek ob poslovnem izidu seznanil tudi z načinom urejanja čakalnih seznamov po izbrisu napotnic. Direktor Radivoj Nardin ob tem za januar napoveduje zagon novega informacijskega sistema. Največji izziv pa ostaja kader.

Več

V živo

Glasba

Koncerti iz Hendrixa

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov