Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Varno z motorjem v novo sezono

Lani lanskem letu je bilo v Sloveniji registriranih že več kot 145 tisoč enoslednih motornih vozil, skoraj 14.500 več kot pred tremi leti.

25. marec: Umrl je pediater in primarij Branko Šalamun

Na današnji dan leta 1655 je astronom, fizik in matematik Christiaan Huygens odkril šesti, največji Saturnov satelit Titan. Prvi je uporabil nihalo za uravnavanje hoda ure.

Slovenija dobiva tretjo vetrno elektrarno

Ob vznožju Nanosa, v neposredni bližini Razdrtega, dobrih 300 metrov od prvih hiš in 100 metrov od druge vetrnice, te dni raste tretja vetrna elektrarna v Sloveniji. Domačine je začetek del presenetil.

Renato Zanella: "To je dolg do rodnega kraja."

Renato Zanella, sedanji umetniški direktor baleta SNG Opera in balet Ljubljana, je po rodu iz Verone, kjer se je začel plesno izobraževati, potem pa plesno in koreografsko pot nadaljeval na tujem.

Matic Jere (Bohem): Danes je kar en velik dan

Skupini Bohem je preboj na slovensko glasbeno sceno uspel z naše, primorske strani. »Kraljica sanj«, ki jo družno prepevata Matic in Lara Baruca, je leta 2004 tlakovala pot prvencu Življenje ni zločin.

O karieri razmišlja trezno in stvarno

Jana Stanišić je prehodila dolgo pot od rodnega Novega Sada, preko Vrhnike do Kopra, kjer živi zadnjih pet let. Vseskozi jo spremlja klavir, ki ga je kot maturantka in kot nagrajenka številnih klavirskih tekmovanj izbrala za nadaljnji študij.

Več

Novice

Koprska sušilnica blata bo začela poskusno obratovati

Sušilnica komunalnega blata, ki jo je kupila Marjetica Koper, bo začela poskusno obratovati v prihodnjih tednih. Občinski svetniki bodo po tem zahtevali poročilo in se na podlagi tega odločili, ali naj sušilnica deluje naprej.

Fieso še vedno vsak ureja po svoje

Fiesa je doživela že številne nedopustne posege, tako v naravno okolje kot v kulturno dediščino kraja. Vendar lastniki nepremičnin, denimo, suhozidne podporne zidove še vedno nadomeščajo z betonskimi ali obnove izvajajo na zavarovanih območjih.

Hrpeljska šola bo dobila prizidek

Osnovna šola v Hrpeljah se v zadnjih letih, ob stalnem priseljevanju v občino, sooča s prostorsko stisko. To bodo blažili z novim prizidkom, ki naj bi bil nared do novega šolskega leta. Razpis za izvajalca del se izteče prihodnji teden.

Jezik in kultura še vedno povezujeta Slovence v Labinu

Pred 17. leti so Slovenci v Labinu ustanovili kulturno društvo. Večina je potomcev druge ali tretje generacije Slovencev, ki so se v hrvaško Istro preselili predvsem zaradi premogovnika v bližnji Raši. Zadnje čase jih pesti pomanjkanje podmladka.

Graditev vodovoda v Oševljeku se le nadaljuje

Potem ko je gradbena inšpekcija novembra lani zaustavila graditev vodovoda v naselju Oševljek na Goriškem, ker občina Renče-Vogrsko ni poskrbela za potrebna dovoljenja, se dela te dni nadaljujejo. Občina je med drugim opravila mejno obravnavo z zasebniki.

Na svetovni dan poezije z Markom Kravosom v Sežani

Sinoči je bil v sežanski Kosovelovi knjižnici poseben večer, s tržaškim pesnikom, proznim piscem za otroke in mladino, esejistom in prevajalcem Markom Kravosom. Bralni klub Koper in sežanska knjižnica sta se mu poklonila ob svetovnem dnevu poezije.

Kje bo v koprskem mestnem jedru še ena lekarna?

Obalne lekarne bi rade v Kopru odprle še dve lekarni – eno v bližini bodočega zdravstvenega centra Barka, drugo v bližini ambulant, ki so že v Zelenem parku 2. Glede slednje se je na zadnji seji mestnega sveta, ki podaja soglasje za nakup, zgodil zaplet.

Več

V živo

Glasba

Koncerti iz Hendrixa

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov