Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Tabu razprodali drugi večer Poletja z biseri

Drugi festivalski večer Poletja z biseri je zaznamoval nastop zasedbe Tabu, ki je v triindvajsetih letih v slovensko glasbeno krajino vnesla vrsto uspešnic.

27. julij: Leta 1375 je Beneška serenissima z odlokom dovolila Istranom odgovarjati na napade

Habsburžani so prva posestva v Istri dobili kot dediči goriških grofov leta 1366, petnajst let pozneje je bil njihov Trst.

Razstava Čar lesa že petič v Kopru

Les kot biomaterial je v ospredju evropskih politik razvoja zelenega lokalnega gospodarstva.

"Biti Izolan je stanje duha."

Izšla je knjiga ZANIMIVI IZOLANI 100: PORTRETI 2004-2020, v kateri je avtorica, radijska novinarka in voditeljica Nataša Benčič združila zgodbe vseh, ki jih je v zadnjih 16 letih gostila na istoimenski javni prireditvi v organizaciji Mestne knjižnice.

Prestižna zmaga goriškega pianista Aleksandra Gadžijeva

Šestindvajsetletni Aleksander Gadžijev je pred dnevi postal absolutni zmagovalec klavirskega tekmovanja v avstralskem Sydneyju in eden od izbrancev, ki se bodo lahko preverili na slovitem Chopinovem klavirskem tekmovanju v Varšavi.

Lisa Valetti: "Zdaj sem srečna."

Osemintridesetletna Lisa Valetti z okolice Brescie v Italiji se je rodila kot Christian in večino svojega življenja preživela v veliki stiski, saj se nikoli ni počutila moški.

Več

Novice

V Kanalu ob Soči se je začela Knjižnica pod krošnjami

Društvo nasmejanih jo pripravlja enajstič zapovrstjo med delavniki od devete do dvajsete ure na igrišču pri kanalski osnovni šoli.

V Kopru brez soglasja o selitvi zbirnega centra za odpadke

Potem, ko je ankaranski občinski svet potrdil sporazum med občinama Koper in Ankaran, da se zbirni center s sedanjega območja ob čistilni napravi umakne, se s tako odločitvijo koprski mestni svetniki niso strinjali.

Digitalne rešitve za izboljšanje življenja v občinah

Konzorcij osmih pretežno severnoprimorskih občin namerava v svojih okoljih implementirati različne inovativne digitalne rešitve, ki bi olajšale življenje v njihovih občinah.

Preverjanje pogojev PCT povzroča nejevoljo med gostinci

Gostinci na Obali so zelo nejevoljni, ker morajo po novem preverjati, ali njihovi gostje, ki želijo vstopiti v lokal, izpolnjujejo PCT pogoj. Kar nekaj jih pravi, da tega ne bodo počeli. Manj odpora je v nastanitvenih obratih.

Nevaren odsek proti Ankaranu bo postal krožišče

Direkcija za infrastrukturo bo končno uredila krožišča namesto sedaj nevarnega križišča med državno Jadransko in občinsko Železniško cesto pred Ankaranom. Z ureditvijo krožišča bo poskrbljeno tudi za pešce.

Uresničena odločba Ustavnega sodišča o financiranju zasebnih šol

Nedavno sprejeta novela zakona o financiranju vzgoje in izobraževanja nalaga državi, da zagotovi 100 odstotkov sredstev za obvezni program in 85 odstotkov za razširjeni program.

Vse več turistov v Novi Gorici

Razlog ne tiči v novi turistični ponudbi, temveč so na Zavodu za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina takšen porast zaznali zaradi večjih športnih dogodkov na Goriškem.

Več

V živo

Glasba

Koncerti iz Hendrixa

Nazaj
Naprej
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov