Foto:
Foto:

Skrbnik Microsoftovih storitev v oblaku za nemški trg bo nemški telekomunikacijski velikan Deutsche Telekom, podatki bodo tako po navedbah obeh podjetij shranjeni na domačih tleh. "Vsi podatki strank bodo ostali ekskluzivno v Nemčiji," so sporočili iz Deutsche Telekoma in dodali, da bo storitev na voljo tudi evropskim strankam zunaj Nemčije.

Deutsche Telekom prevzema odgovornost za varstvo podatkov

Microsoft bo svoje storitve v oblaku za nemški trg od druge polovice leta 2016 naprej izvajal prek dveh podatkovnih centrov. Deutsche Telekom bo pri tem prevzel odgovornost za varstvo podatkov strank in dostopa do njih. Microsoft tako ne bo imel dostopa do teh podatkov brez predhodnega dovoljenja operaterja oziroma strank.

Prilagajanje na novo okolje

Microsoft se pod taktirko glavnega izvršnega direktorja Satye Nadella preusmerja v ponujanje več storitev v oblaku. S tem se prilagaja na novo okolje, v katerem so ključnega pomena mobilne naprave. Microsoft, ki s svojim operacijskim sistemom Windows še vedno obvladuje trg osebnih računalnikov, pa na trgu sistema za mobilne naprave zaostaja za Googlom in Applom. Nemčija je z vidika Microsofta tako velik trg kot tudi država z nekaterimi najstrožjimi zakoni za varstvo podatkov znotraj Evropske unije.