Hortikulturno društvo Maribor nadaljuje aktivnosti ob svoji letošnji 150-letnici in je v okviru projekta "Drevo za naslednje rodove" s podporniki izvedel presaditev dveh japonskih javorjev, v njuni bližini pa zakopal t.i. časovno kapsulo z različnimi predmeti našega mesta in okolja.

Svoj nov dom sta presajena javorja našla v parku podjetja Mariborski vodovod, pri izvedi projekta pa so sodelovali še številni drugi partnerji. Omenjena javorja sta bila pred leti zasajena na dvoriščni strani Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, zaradi specifičnosti uspevanja potomke najstarejše trte, ki je bila posajena v bližini, pa jih je bilo potrebno prestaviti.

V želji, da dogodek še dodatno osmislijo, so v sodelovanju s podjetjem Kovinarstvo Bučar izdelali t. i časovno kapsulo, v katero so lahko vsi sodelujoči v projektu shranili svoj artifakt, ki je zakopan v neposredni bližini posajenih dreves.

Radio Maribor je ob tej priložnosti prispeval publikacijo, ki je bila izdana ob praznovanju 60. obletnice obstoja Radia Maribor, ki na našem prostoru deluje vse od leta 1945.

Foto: Borut Ambrožič
Foto: Borut Ambrožič
Foto: Borut Ambrožič
Foto: Borut Ambrožič