Foto: Arhiv umetnika/Urša Premik
Foto: Arhiv umetnika/Urša Premik

Poslavljajoče leto je bilo na glasbenem področju pestro, zato smo v naši oddaji predstavili izbor glasbenih novosti, ki so zapolnjevale radijske valove v letu 2019.

Ljubitelji kvalitetne popularne glasbe so se v letošnjem letu lahko razveselili nove glasbe Johna Mayerja in Brucea Springsteena. Pesem Carry me away je John Mayer izdal pred tremi meseci, in je zadnja v seriji singlov izdanih letos, ki verjetno napovedujejo nov album tega priznanega glasbenika. Bruce Springsteen pa je 14. junija letos izdal album Western stars. Devetnajsti studijski album glasbenika pa ni bil okronan s koncertno turnejo, kot je to v navadi, glasbenik je namreč ob izdaji naznanil, da se s svojo skupino E-street band odpravlja v studio. Tudi v prihajajočem letu bomo torej lahko poslušali novo glasbo neustavljivega ameriškega rokerja.

Pestro leto tudi za slovenske glasbenike

Glasbeni navdušenci so lahko prisluhnili kar nekaj novim slovenskim ploščam, med njimi najdemo albume Nine Pušlar, Ditka, ter skupin Okustični, Tretji kanu, Hamo & tribute 2 love, Dan D in Orlek.

Sodeč po letu 2019, lahko tudi v prihodnjem pričakujemo obilo dobre glasbe, tako na domači kot tuji glasbeni sceni.

Prisluhnite celotni oddaji Glasbeni radiogram!

Glasbeni radiogram: Glasbene novosti v letu 2019