Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak
Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak

Petek 15. 12.

Ljubitelji klasične glasbe bodo lahko nocoj v Veliki dvorani SNG Maribor uživali v glasbi Verdijeve opere Traviata z začetkom ob 19-ih 30. Skupina Katalena bo na dvorišču Vilinskega dvora izvedla koncert za male in velike, prisluhnete jim lahko od 18-ih naprej. V dvorani Štuk bodo ob 20-ih nastopili Tekochee Kru, mariborski reperji Emkej, Mito, Sniki, Luga, Šuljo, Staš in Gersh, ki letos praznujejo 20 let obstoja, spominov, zgodb in koncertov. V MC Patriot v Slovenskih Konjicah bo gostovala kultna hrvaška sinth-pop zasedba Denis & Denis, začeli bodo ob 22-ih. Matija Dedić in Zoran Predin se bosta ob 20-ih 30 predstavila v klubu Blunout v Domžalah. Mariborski Alo!Stari pa bodo stali na odru v Mostovni v Novi Gorici, kjer bodo zažigali od 21-ih naprej.

Sobota 16. 12.

Poglejmo, kaj prinaša sobota. V klub KGB na Lentu vabljeni vsi ljubitelji Adija Smolarja. Na svoj kritičen, razmišljujoč, vendar hudomušen način se bo ob 20-ih predstavil na tradicionalnem koncertu. Ob isti uri bodo v dvorani Tabor nastopili Tomislav Bralič, klapa Intrade in Marko Škugor.
V dvorani Golovec v Celju bo prav tako ob 20-ih predbožični koncert skupine Joker Out, v dvorani centra Nova v Velenju pa ob isti uri na oder prihaja etno zasedba Brina.

V Areni Stožice bo ob 20-ih zapela Nina Pušlar, Ditki boste lahko prisluhnili v bistroju Švicarija, prav tako ob 20-ih, ob isti uri bo v Orto baru zaigrala zasedba Koala Voice. Skupina Čedahuči prireja koncert v dvorani Šiška, v razširjeni zasedbi se bodo predstavili ob 20-ih. V Škofjo Loko, v šotor na parkirišču, vabijo Big Foot Mama – prav tako ob 20-ih.

To je bilo nekaj poudarkov iz glasbene ponudbe v prihodnjih dneh.