UKC Maribor. Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
UKC Maribor. Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Poslušalka nas je opozorila na težavo uporabnikov primestnih avtobusov iz Lovrenca, ki se želijo pripeljati do mariborske bolnišnice. Njihovo progo so namreč pred časom spremenili, tako da je najbližje postajališče od bolnišnice oddaljeno več kot pol kilometra hoje. Tudi ostale potnike pa motijo še neurejena postajališča.

Občanka Lovrenca je pri UKC-ju velikokrat opazovala starejše, ki so s težavo premagovali kratko pot do bolnišnice. Od zaprtja Koroške ceste za promet pa je najbližja postaja primestnega avtobusa na Ulici pariške komune. Prevoznik Arriva odgovarja, da proge določa mariborska občina. Tako pa pojasnjuje direktor mestnega prevoznika Marprom Bernard Majhenič:

"Dejstvo je, da je v Mariboru dnevno več kot 2000 prihodov in odhodov primestnih avtobusov. S to potezo smo s Trga revolucije umaknili, se pravi da smo razbremenili okolje, približno 100 odhodov na dan. Dejstvo je, da vsi starejši občani imajo brezplačen prevoz z mestnim in primestnim avtobusom. V smeri iz Lovrenca oziroma Ruš imajo 6-krat možnost prestopiti."

A kaj, ko najbližja postaja nima klopi in strehe, kar ob slabem vremenu še oteži čakanje in prestopanje.

"Od Limbuša naprej imajo urejena postajališča. Vstopijo in izstopijo lahko pred samo bolnišnico. Tudi pri povratku imajo to urejeno," dodaja direktor, ki omeni tudi glavno avtobusno postajo – ta je vozlišče vseh medobčinskih prog, omogoča pa prestop na vse mestne avtobuse.