Smučarska sezona se je na Mariborskem Pohorju začela minuli konec tedna. Potem ko je danes po sproščanju protikoronskih ukrepov spet začela obratovati mariborska gondola, so upravnika smučišč negativno presenetili strožji varnostni ukrepi.

S krožno-kabinskimi žičnicami, vlečnicami in sedežnicami se lahko hkrati pelje največ ena oseba ali člani istega gospodinjstva. Zaradi denarnih razlogov so se pri Marpromu, ki upravlja smučišča na Mariborskem Pohorju, odločili do vikenda zapreti 6-sedežnico Pisker, pojasnjuje pomočnik direktorja za smučišča Marko Rataj. Dodaja, da Pohorska vzpenjača, ki spada med javni prevoz, obratuje nemoteno, ob njej pa še sedežnici Sleme in Poštela in otroška trakova Bejbika 1 in 2, na Areškem Pohorju pa vlečnici Cojzarica in Žigart.

Snežne strmine je v uvodnem vikendu obiskalo dva tisoč smučarjev, med tednom pa imajo dnevno okoli 500 obiskovalcev. Rataj pravi, da se pozna prepoved prehajanja občinskih meja, a upajo na boljši obisk prihajajoči konec tedna. Na smučiščih je tudi do meter in pol snega: »Proge so ta trenutek praktično vse urejene, vse do Trikotne jase. Za vikend bomo odprli domala vse žičnice.« Na Mariborskem Pohorju bodo tako to soboto in nedeljo prvič v novi zimski sezoni obratovale vse žičniške naprave, razen sedežnice Radvanje. Prav tako bodo čez vikend delovale sedežnica Pisker na Arehu ter vlečnice Cojzarica, Ruška, Žigart in Areška.

Marprom ob tem vse obiskovalce Pohorja poziva, da spoštujejo navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in nadzornikov na smučiščih.

Foto: BoBo
Foto: BoBo