Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Pred kratkim je občina Makole začela dela v svoji največjo investiciji v letošnjem proračunu – to je postavitev novega mostu čez Ložnico. Stari most je bil dotrajan, zato so se odločili postaviti novega. Vrednost investicije je dobrih 400 tisoč evrov, dela pa naj bi končali junija letos.

Most čez Ložnico na cesti Pečke Slovenska Bistrica je bil dotrajan do te mere, da so strokovnjaki Zavoda za gradbeništvo Občino Makole opozorili, da se lahko zruši. Občina je zato ukrepala in njegovo popravilo umestila med svoje prednostne naloge. Direktor občinske uprave Makole Igor Erker pojasnjuje: "Odločili smo se, da moramo obstoječi most, t. i. Beli most porušiti, saj je po mnenju strokovnjakov zelo dotrajan, in postaviti novega."

Na javnem razpisu je občina Makole za izvajalca izbrala podjetje UB Projekt, ki je specializirano za sanacije in gradnje manjših mostov. "Dela so se začela pred kratkim, najprej je bilo treba porušiti stari most, zdaj pa izvajalci del že postavljajo novega. Dela naj bi končali predvidoma do konca junija. Celotna investicija je vredna dobrih 400 000 evrov," še pojasnjuje Erker.

Med gradnjo je urejen obvoz čez Poljčane in po drugih lokalnih cestah. Prav tako so spremenjene avtobusne proge, ki Makolčane povezujejo s Slovensko Bistrico, Mariborom in železniško postajo na Črešnjevcu.