V Domu ustvarjalnosti mladih v Mariboru je zadnji teden prazničen in počitniški hkrati. Rdeča nit ustvarjalnih delavnic so snežinke, ki jih otroci ustvarjajo v različnih likovnih tehnikah in iz vseh mogočih materialov. Z vožnjo po središču Maribora in postankom v Vilinskem mestu pa se bo danes od otrok poslovil tudi Dedek Mraz.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Otroci, ki med počitnicami preživljajo svoj prosti čas tudi v delavnicah Zveze prijateljev mladine Maribor, imajo polne roke dela, saj radi ustvarjajo. "Se igram, izdelujem, hodim na izlete. Doma gledam risanke, rišem, izdelujem, poslušam radio. Izdelala bom veliko okraskov iz papirja in kakšne igrače iz cunj," pravita zgovorni Hana in Anabella, ki sicer danes Dedku Mrazu ne bosta pomahali v slovo. Ali pač? "Jaz ne grem danes na Dedka Mraza, bila pa sem lani, pa letos tudi. Mama mi je rekla, da ima neko presenečenje zame, ne vem, morda greva na slovo Dedka Mraza."

Pri Zvezi prijateljev mladine praznično ustvarjajo že ves december, tako da so voščilnice otroci izdelali kar sami, marsikdo pa tudi okraske za jelko. "Jutri gremo na enega od mestnih gričev, veselimo pa se tudi pravljice, ptičje pravljice, s katero želimo opozoriti otroke, da lahko v tem mrzlem času izdelajo ptičjo krmilnico ali pticam nastavijo hrano," pa pravi o načrtih za zadnje dni v letu koordinatorka v Domu ustvarjalnosti mladih Tadeja Dobaj.

Starši z veseljem izkoristijo možnost aktivnega preživljanja prostega časa za svoje otroke:
"Tu je ena super možnost, da se otroci malo podružijo med počitnicami, kaj ustvarijo in se česa naučijo ter spoznajo tudi prijatelje," pa pravi mamica Nastja Črešner.