Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Enota Mariborske knjižnice na Pobrežju se kmalu seli na novo lokacijo, in sicer v Mercator center Pobrežje. Zaradi selitve bo v septembru zaprta, na novi lokaciji pa se bo odprla 3. oktobra.

Kot pojasnjuje direktorica Mariborske knjižnice Dragica Turjak, knjižnica Pobrežje že dlje časa deluje v utesnjenih prostorih Univerzitetnega rehabilitacijskega centra Soča na Pobrežju: "Je sicer odlična lokacija, je prostor že zelo pretesen. Poleg tega je najemno razmerje sklenjeno zmeraj za kratek čas. Zato smo začeli iskati nadomestni prostor."

Novi prostori bodo dvakrat večji do sedanjih

In ga tudi našli v bližnjem trgovskem centru Mercator in sklenili najemno pogodbo za nedoločen čas za prostore, ki so dvakrat večji od sedanjih. "Sedanji prostori so veliki 230 m2, v trgovskem centru pa bodo 530 m2," pravi Turjakova in dodaja: "V začetku bomo ohranili sedanji odpirali čas, to je trikrat tedensko popoldne in dvakrat dopoldne, aprila pa bomo prešli na celodnevno odprtje enote. V tej knjižnici bomo postavili tudi vračalnik gradiva; načrtujemo tudi paketnik, s katerim bomo bralcem omogočili non stop dostop do gradiva."

Na vprašanje, ali gre za začasno rešitev oziroma kakšni so dolgoročni načrti s Knjižnico Pobrežje, pa direktorica Mariborske knjižnice Dragica Turjak odgovarja: "Dolgoročno je na Pobrežju načrtovano, da naj bi bila Knjižnica Pobrežje umeščena v naselje Novo Pobrežje, ki bo enkrat v prihodnosti nastala. Do takrat pa mislim, da smo našli dobro rešitev."

Knjižnica Pobrežje bo zaradi selitve zaprta med 5. in 30. septembrom

Knjižnica Pobrežje bo zaradi selitve zaprta med 5. in 30. septembrom, uporabnike knjižnice pa vabijo, da pred selitvijo obiščejo knjižnico in si pravočasno zagotovijo gradivo. Med zaprtjem se zamudnine in opomini ne bodo obračunavali.