V organizaciji Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, občin in tudi drugih bodo tudi letos po vsej Sloveniji pripravili prvomajska praznovanja, kresovanja in budnice. Njihovo skupno geslo je S teboj! Zate! #Tvoj sindikat, s čimer so poudarjene sindikalne aktivnosti v življenju delavcev in delavk in tudi v družbi.

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, območna organizacija Podravje in Koroška je v preteklih letih organizirala prvomajske prireditve na različnih lokacijah; v Koblarjevem zalivu, na in pod Pohorjem, letos pa pripravljajo osrednjo prireditev na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Jolanda Lašič: "In sicer, v nedeljo, 30. aprila, z začetkom ob 15. uri. Začelo se bo z nastopom ansambla Karneval, delili pa bomo tudi brezplačni golaž. Poskrbljeno bo tudi za vso ostalo gostinsko ponudbo, otroci pa se bodo lahko igrali na igralih."

Sama prireditev se bo začela ob 16. uri, ko bodo nastopili tudi godba na pihala in mažoretke.
"Slavnostni govornik bo izvršni sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Andrej Zorko, ki bo imel nagovor od 16.40 do 17. ure," dodaja Jolanda Lašič.

V nadaljevanju bodo zbrani lahko prisluhnili Karneval Bandu in ob 20 ih glasbeni skupini Rock Partyzani vse do zaključka, ki bo ob 23 uri.

Tudi v Rušah je tradicija praznovanja prvega maja, kresovanja in budnic zelo pestra, letos bo osrednja prireditev v nedeljo, 30, aprila v Športnem parku Ruše: "Sam program se začne ob 17 ih, ko bodo z nami mladi talenti, ki se bodo ob tej priložnosti predstavili občinstvu, zatem bomo zakurili kres, ob 21ih pa bo nastopila pevka Tanja Žagar," je povedala Lucija Smolnik iz Športnega parka Ruše.

V Planici nad Framom bo sveta maša s postavitvijo majskega drevesa, pri ribnikih v Račah pa bo druženje z ribolovom in kresovanjem od 14. ure dalje. V Športnem parku Marjeta na Dravskem polju bodo kres prižgali ob 21. uri.