Limbuško podjetje Marles hiše je lansko leto doseglo rekordnih, dobrih 25 milijonov evrov prihodkov, prav tako so zabeležili največji čisti dobiček, ki je znašal 1,1 milijona evrov oz. sedemkrat več kot leto poprej. Tudi v družbi Marles proizvodnja stavbnega pohištva so dosegli odlične rezultate –šest milijonov prihodkov in 300 tisoč evrov čistega dobička. So pa letos zaradi posledic novega koronavirusa morali prilagoditi poslovni načrt in način poslovanja.

V Marlesu, proizvajalcu lesenih montažnih objektov, so nedavno izvedli dve veliki naložbi, največji v zadnjih dveh desetletjih, skupaj vredni dva milijona evrov in pol. V podjetju Marles proizvodnja stavbnega pohištva so ob podpori Slovenskega podjetniškega sklada investirali v linijo za barvane okenske lepljence ter najsodobnejšo lakirno linijo. V podjetju Marles hiše pa so v celoti posodobili proizvodnjo lesenih montažnih hiš, pravi prokurist Marles hiš Bogdan Božac: »Prenovili smo bistvene elemente za proizvodnjo stenskega programa in celotno proizvodnjo lesenih montažnih objektov preselili v Lovrenc na Pohorju.«

Sicer pa so se tudi pri Marlesu morali soočiti z izzivi, ki jih je prinesel novi koronavirus. Božac pravi, da morajo biti v času krize na trgu precej bolj fleksibilni in se tako sproti prilagajati razmeram v posameznih državah. »Ocenjujem, da bomo letos dosegli 22 milijonov evrov prihodkov, pri čemer smo zaradi tehnološke racionalizacije izdelkov in racionalizacije na področju nabave ter izvajalskih del na poti, da bomo vseeno dosegli zastavljen dobiček,« še meni Božac.

Tudi leto 2021 bo zaradi novega koronavirusa negotovo, a kot pravi Božac, so pogodbe v Marlesu za naslednje leto za domači trg večinoma že sklenjene. Veliko poslov je dogovorjenih tudi v tujini, tako da računajo, da bo poslovanje tudi v naslednjem letu uspešno.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal