Direkcija za infrastrukturo bo začela gradnjo nadomestnega mostu čez Oplotniščico in rekonstrukcijo ceste z navezavo na obstoječi most v Oplotnici, zato bo ta od 2. septembra do 22. decembra v celoti zaprt. V okviru del bodo uredili tudi površine za pešce, cestno razsvetljavo in strugo potoka.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Popolna zapora mostu je nujna, saj obstoječa mostna konstrukcija zaradi dotrajanosti in utesnjenosti prostora ne omogoča izvedbe del s polovično zaporo ceste. Župan Oplotnice Matjaž Orter: "Most je bil dotrajan, to smo ugotovili že leta 2011, ko so bile poplave. Novogradnja bo stala nekaj manj kot 600 tisočakov, v celoti bodo porušili stari most. Uredili bodo cestišče, ki je del državne ceste."

V času spremenjenega režima bodo za pešce uredili obhod po vzporedni Prešernovi in Partizanski cesti ter preko bližnjega lesenega mostička, obvoz za vozila pa bo potekal…
"Tovorni promet se bo preusmerjal že v Tepanju, in sicer na Konjice, promet iz Slovenske bistrice bo potekal nemoteno, vse ostale obvoze pa smo zagotovili po lokalnih cestah."

Direkcija je pogodbo za izvedbo del v začetku avgusta podpisala s podjetjem IPI, ki sodi v skupino slatinskega gradbenega podjetja GIC Gradnje. Vrednost del je nekaj manj kot 600 tisoč evrov, izvajalec pa jih mora v celoti dokončati v 240 dneh po uvedbi v delo.