V Oplotnici bodo danes predali namenu prostorno in prenovljeno mrliško vežico. Z okoli 200 tisoč evrov vredno investicijo so pridobili novih 100 m2 in kapelo za poslovilne obrede, tako pogrebcem ne bo treba več prehoditi dolge poti od cerkve do pokopališča, poudarja župan Matjaž Orter.

Dela so začeli junija letos in jih pred dnevi končali. Krajani so na novo vežico potrpežljivo čakali kar nekaj časa, letos pa so investicijo zajeli tudi v proračun. Na javnem razpisu za izvedbo del je bilo izbrano podjetje Krt iz Slovenske Bistrice.

Denar sta zagotovili država in oplotniška občina. Ministrstvo za gospodarstvo je prispevalo približno 155 tisoč evrov, 55 tisočakov pa je primaknila občina sama. S prizidkom so pridobili novih 100 m2 tudi s kapelo za poslovilne obrede, zamenjali elektroinštalacije, obnovili in razširili kuhinjo, izboljšali uporabnost prostorov in uredili okolico. V občini Oplotnica imajo dve mrliški vežici, poleg obnovljene v Čadramu je obnove potrebna tudi vežica na Prihovi, župan pa upa, da bodo tudi to lahko obnovili čim prej.

Slovesno otvoritev mrliške vežice v Čadramu pripravljajo v drugi polovici novembra.

Načrt za prizidek k mrliški vežici v Čadramu pri Oplotnici Foto: Radio Maribor/Občina Oplotnica
Načrt za prizidek k mrliški vežici v Čadramu pri Oplotnici Foto: Radio Maribor/Občina Oplotnica