V občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah so lani izboljšali prometno varnost v centru Jurovskega Dola, uredili športni park oziroma nogometno igrišče, dokončno pa so odkupili zemljišče Plateisovina s propadajočimi objekti. Razpis za izbiro izvajalca za rušitev obstoječih objektov so že izpeljali, možnosti, kaj bo na tem mestu nastalo, pa je več.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Središče Jurovskega dola je danes, po zaslugi sodelovanja občine in Direkcije za ceste Republike Slovenije, prometno varno, pravi župan Svetega Jurija v Slovenskih goricah Peter Škrlec: "Vrednost investicije je bila pol milijona evrov."

Odkupili so tudi zemljišče Plateisovina, v samem središču Jurovskega dola, tako da je zdaj v celoti v lasti občine: "V prvi fazi nam je bil cilj, da zemljišče odkupimo in porušimo dotrajane stavbe, potem pa uredimo morebiti dom za starostnike ali pa uredimo center, kjer bi se odvijale mirne dejavnosti."

Dokončali so tudi 4. fazo obnove cest: "Vrednost investicije je bila petsto tisoč evrov, seveda bomo z obnovo občinskih cest nadaljevali tudi v tem letu."

Izvedli so tudi projekt Čista zelena dolina, Pisana kulturna dediščina:
"Obnovili smo fasado na osnovni šoli, stopnišče, izvedli delavnice z domačimi semeni, eko otok, vse to je stalo 60 tisoč evrov."

Dokončno pa so komunalno uredili tudi dve soseski, Sončno sosesko in Sosesko za osnovno šolo. V naslednjih letih načrtujejo dograditev vrtca, in pa gradnjo večstanovanjskega objekta. Občinski svet je sprejel tudi proračun za letošnje leto: "Prihodke načrtujemo v višini tri milijone šeststotisoč evrov, odhodke pa v višini štiri milijone dvestošestinšestdeset tisoč evrov."

Največji del proračuna, kar 58 odstotkov, bodo namenili za investicije.