Foto: BoBo/Borut Živulović
Foto: BoBo/Borut Živulović

Danes se začenja 3-dnevna spletna javna dražba, na kateri mariborska občina prodaja 16 stanovanj, ki jih ima v solasti z drugimi občinami ustanoviteljicami Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada. Tudi tokrat se nadejajo dobrega izkupička.

Nepremičnine na Valvasorjevi, Trubarjevi in Smetanovi ulici, na Glavnem trgu, največ pa na Ulici Kneza Koclja, so prazne in v slabem stanju, razlaga Darko Lorenčič iz Urada za gospodarske dejavnosti mariborske občine: »Njihova obnova bi terjala večji vložek, zato so se občine odločile, da ta stanovanja raje prodajo.« Podobno kot pri prejšnjih dveh dražbah nepremičnin, se na občini znova nadejajo dobrega izkupička.

Dražitelji so morali tokrat pristopiti do 15. septembra, prijavilo se jih je 11. »Na prejšnjih dražbah smo iztržili celo do 100-odstotkov več, kot so bile izklicne vrednosti, tako da upamo na enak izplen,« pravi Lorenčič. Vsota izklicnih cen za 16 nepremičnin tokratne dražbe je 911 tisoč evrov. Dražba bo potekala elektronsko. »Dostop do dražbe bodo imeli zgolj dražitelji, tam, kjer je dražiteljev več, so le-ti prejeli identifikacijske podatke oz. t.i. žetone, s katerimi se bodo na dan dražbe prijavili na portal in dražili,« pojasnjuje Lorenčič in dodaja, da bo dražba za vsako posamezno stanovanje potekala najmanj 20 minut in največ eno uro. Izkupiček bo znan najkasneje v petek, novi lastniki pa bodo nepremičnine lahko prevzeli po plačilu celotne kupnine, še razlaga Lorenčič.