Vojašnica generala Maistra je ena osrednjih vojašnic Slovenske vojske. Na Ministrstvu za obrambo so zelo veseli, da jim bo mariborska občina pomagala umestiti objekt nove telovadnice v planske dokumente. Tudi Izobraževalni center Pekre bo postal sodoben center za zaščito in reševanje. O teh temah sta se včeraj na delovnem obisku pogovarjala mariborski župan Saša Arsenovič in minister za obrambo Matej Tonin.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Vojaki v vojašnici generala Maistra si zaslužijo dobre pogoje za delo in usposabljanje. Minister za obrambo Matej Tonin: "Ključna stvar je izgradnja povsem nove telovadnice in veseli smo, da nam bo občina pomagala z umestitvijo v občinski prostorski načrt."

Na področju uprave za zaščito in reševanje bodo v prihodnosti v Pekrah zgradili moderen center za usposabljanje slovenskih prostovoljnih in poklicnih gasilcev: "Tukaj smo v zaključni fazi pridobivanja dodatnih zemljišč." Idejno zasnovo pa bodo predstavili tudi mariborskemu županu in mestnemu svetu.

Ministru so predstavili velik projekt – olimpijski festival evropske mladine, "kjer bo seveda vojska logistično in tehnično podprla projekt," tako kot podpira številne športne projekte.

Potrdil je tudi, da je predor od Koroškega mostu do Mlinske ulice izjemno pomemben:
"V tem da zaključimo ta naš obroč v obliki črke U okoli Maribora," pravi župan Saša Arsenovič.

Zamenjali bodo tudi zemljišča ob domu za starejše občane Tezno, dodaja minister Tonin:
"Eno zemljišče bomo prenesli na ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve in bosta potem menjavo lahko izvedla občina Maribor in ministrstvo za delo."

Za potrebe tekmovanja evropske mladine bo definitivno še potrebno postaviti ogrevalno atletsko dvorano, "Finančno konstrukcijo za atletiko pa bomo še morali zapret," pa pravi podžupan dr. Samo Peter Medved.