Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor je objavil javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem (fotografija je simbolična). Foto: BoBo
Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor je objavil javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem (fotografija je simbolična). Foto: BoBo

Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor je objavil javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem. Gre za najem okvirno petdesetih stanovanj, rok za oddajo vloge je 9. november.

Stanovanja bodo na razpolago nekje aprila prihodnje leto

Kot pojasnjuje direktorica Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor Irena Španinger, sklad načeloma vsako leto objavi razpis za najem neprofitnih stanovanj. Lani razpisa ni bilo, je pa zato objavljen letos: "Na tem razpisu nameravamo dati v najem 50 stanovanj. Gre za stanovanja, ki ta hip niso prazna. To so stanovanja, ki jih obnavljamo in sproti, ko jih obnovimo, jih bomo tudi oddajali. Trenutno oddajamo stanovanja še iz razpisa iz leta 2020."

Stanovanja iz razpisa, ki je trenutno objavljen, bodo na razpolago v mesecu aprilu prihodnje leto. "Rok za oddajo vloge je 9. november. Kar se pa tiče pogojev razpisa - splošno prednost smo dali invalidom in družinam z invalidnimi otroki, potem pa so še neke dodatne prednosti, kot so mladi in mlade družine z vsaj 6. stopnjo izobrazbe in tisti, ki imajo daljšo delovno dobo," pravi sogovornica.

Stanovanja so velika od 30 do 75 kvadratnih metrov

Najemnina za okrog 50 kvadratnih metrov veliko stanovanje bo znašala okrog 250 evrov. "Nekako smo izračunali, da bo najemnina znašala 4,3-4,7 evra na kvatrani meter."

Gre sicer za različno velika stanovanja, od 30 do 75 kvadratnih metrov. "To so stanovanja v Mariboru in okolici, razpis je vedno tako narejen, da približno 40 stanovanj oddamo v Mariboru in nekaj v okoliških občinah," še pravi direktorica Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor Irena Španinger.

Povejmo še, da omenjeni razpis javnega medobčinskega sklada Maribor ne zadeva mariborske soseske Pod gorco s štiristo novimi najemnimi stanovanji, ki ga je Stanovanjski sklad RS nedavno slovesno odprl. Razpis za ta stanovanja je v pripravi in naj bi bil, po besedah Španingerjeve, objavljen v roku meseca dni.