V Pogrebnem podjetju Maribor načrtujejo tudi v naslednjem letu večjo investicijo. Kupili bodo dodatno kremacijsko peč, ob tem pa jih čaka še končanje letos začete gradnje poslovilne dvorane.

V Pogrebnem podjetju Maribor bodo v prihodnjem letu postavili prizidek k upepeljevalnici na Dobravi in kupili četrto kremacijsko peč – največjo investicijo v letu 2021 napoveduje direktorica Lidija Pliberšek in dodaja, da gre za pomembno pridobitev ne le za Maribor, ampak širšo regijo: »Lahko povem, da ne gre zgolj za idejo, ampak že za samo izvedbo. Razpis za četrto kremacijsko peč je že bil objavljen, prav tako je že izbran izvajalec. Instalacijo peči pričakujemo do maja.«

Prizidek bo stal okoli 160 tisoč evrov, investicija v kremacijsko peč, ki bo lahko delovala 24 ur na dan, pa je ocenjena na več kot 600 tisočakov. Prav tako jih čaka dokončanje nove poslovilne dvorane na pobreškem pokopališču. Dokončali naj bi jo do začetka poletja.

Ob tem v Pogrebnem podjetju Maribor, kjer za desetletni investicijski ciklus načrtujejo za milijon dvesto tisoč evrov zadolževanja, v prihodnjem letu nameravajo izvesti tudi več manjših investicij, in sicer tlakovanja poti, postavitev klopi in fontan.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal