S pričetkom gradbenih del bosta vzpostavljeni dve zapori, in sicer najprej za krožnim križiščem pri trgovini Spar. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
S pričetkom gradbenih del bosta vzpostavljeni dve zapori, in sicer najprej za krožnim križiščem pri trgovini Spar. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Jutri, v četrtek, 16. marca 2023, se bodo začela gradbena dela v okviru obnove regionalne ceste - Ptujske ceste - skozi Miklavž na Dravskem polju. V času del bo veljala premična polovična zapora, promet pa bo potekal izmenično enosmerno, s pomočjo semaforjev. Med prometnimi konicami bodo promet usmerjali tudi ročno. Zaporo ceste bodo postavili jutri po jutranji konici, so povedali na Direkciji RS za infrastrukturo. Dela naj bi bila končana decembra letos oziroma januarja prihodnje leto.

V občini Miklavž na Dravskem polju se začenja ena večjih naložb, težko pričakovana obnova prometno zelo obremenjene Ptujske ceste. Župan Egon Repnik: "Gre za velik projekt, ki smo ga pripravljali zadnji dve oziroma tri leta."

Urejene bodo kolesarske poti, avtobusna postajališča,...

V sklopu del bo izvedena rekonstrukcija ceste, urejene površine za pešce in kolesarje, križišča, individualni (hišni) priključki ter priključki občinskih cest, odvodnjavanje, avtobusna postajališča ter komunalna infrastruktura.

Projekt je vreden okrog 6 milijonov evrov, od tega je skoraj 4 milijone državnega in 615 tisoč evrov evropskega denarja, občina pa bo prispevala nekaj več kot milijon evrov.

Promet bo potekal izmenično enosmerno

Kot rečeno, se dela začenjajo jutri zjutraj. Promet po regionalni cesti bo, ob polovični zapori, v smeri Maribor-Ptuj omogočen ves čas in ne bo preusmerjen na občinske ceste. "Promet bo v času polovičnih zapor potekal izmenično enosmerno, s pomočjo prometno odvisnih semaforjev. Za zagotavljanje boljše pretočnosti bo v prometnih konicah uvedeno ročno usmerjanje prometa," je še povedal Repnik.

"S pričetkom gradbenih del bosta vzpostavljeni dve zapori, in sicer najprej za krožnim križiščem pri trgovini Spar, en teden kasneje pa približno 600 metrov nižje, v smeri Ptuja," pa so zapisali na spletni strani Direkcije RS za infrastrukturo.

Na občini in Direkciji RS za infrastrukturo pozivajo k strpnosti

Ob tem župan poudarja: "Računamo, da bo tranzitnega prometa manj. Namreč, posredovali smo številna obvestila in prošnje, naj se tranzitni promet preusmeri na traso Skoke-Dobrovce in naprej proti občini Starše."

Z občine pozivajo vse, da v času del na relaciji Maribor-Ptuj uberejo druge poti, med drugim avtocesto. "Tiste, ki pa se temu ne morejo izogniti, pa vljudno prosimo za strpnost. Vsako tako delo zahteva nekaj potrpljenja. In imejmo v mislih, da gre za velik projekt, na katerega je Miklavž dolgo čakal," je še povedal miklavški župan Egon Repnik.