Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Parkiranje ob slovenskobistriškem zdravstvenem domu je že nekaj časa kaotično. Občina je zato v letošnjem proračunu rezervirala sredstva za izgradnjo novih parkirnih površin v bližini.

Težave pomanjkanja parkirnih mest se v Zdravstvenem domu zavedajo. Direktorica Jožefa Lešnik Hren ugotavlja, da so parkirišča zasedena že zgodaj zjutraj, tako da bolniki svoja vozila parkirajo na travniku pri potoku in bližnjih zasebnih zemljiščih. rešitev težave vidi z gradnjo garažne hiše na obstoječem parkirišču pri Zdravstvenem domu, saj bi tako ostalo več zelenih površin.
Na občini pa načrtujejo izgradnjo okoli 200 parkirišč na območju, kjer imajo bližnji stanovalci vrtičke, a je to območje spomeniško varovano, za kar potrebujejo vrsto dodatnih soglasij, poudarja direktor občinske uprave Branko Žnidar: "Zdaj bomo vso dokumentacijo predali Zavodu za varstvo kulturne dediščine, šele z njihovim soglasjem bomo lahko delo nadaljevali. Načrtujemo pa "zelena parkirišča", podobna tistim v Čopovi ulici pri Graslovem stolpu, tudi s parkirišči za električne avtomobile."
V proračunu so že zagotovili sredstva in upajo, da bi lahko nove parkirne površine zagotovili že prihodnje leto.