Z dovolj zdravstvenega in zaščitnega materiala ter s številnimi izkušnjami so v ptujski bolnišnici pripravljeni na morebitno večanje okužb. Foto: Televizija Slovenija
Z dovolj zdravstvenega in zaščitnega materiala ter s številnimi izkušnjami so v ptujski bolnišnici pripravljeni na morebitno večanje okužb. Foto: Televizija Slovenija

Ptujska bolnišnica je je materialno dobro pripravljena na morebitno vnovično razglasitev epidemije in povečevanje števila okužb. Dovolj imajo sanitetnega in zaščitnega materiala. Zaskrbljeni pa so, kako bo s kadri, saj v bolnišnici že leta primanjkuje zdravnikov, pa tudi zdravstvenega in drugega osebja.

Z dovolj zdravstvenega in zaščitnega materiala ter s številnimi izkušnjami so na Ptuju pripravljeni na morebitno večanje okužb. Primanjkuje pa jim kadra, pravi direktorica ptujske bolnišnice Anica Užmah: "Poleg zdravnikov pa je šibka točka tudi zagotavljanje diplomiranih med. sester za intenzivno terapijo."

Užmahova dodaja, da se k sreči sami niso soočili s številnimi odpovedmi med zaposlenimi kot ponekod drugod. "Medtem ko je pri dipl. medicinskih sestrah v intenzivni terapiji res prišlo do par odpovedi, vendar se te tudi uspešno nadomeščajo nazaj."

"Mi je to dober znak, pokazatelj klime. Ker je koncev odpovedi v delovnih razmerjih največkrat zaradi odnosov. To je v ptujski bolnišnici kakorkoli dober znak," pa pravi predsednik sveta zavoda ptujske bolnišnice Žarko Markovič.

Dobro kaže tudi s projektom ptujske urgence. V dogovoru z Ministrstvom za zdravje na Ptuju pripravljajo prodajo dvanajstih bolnišničnih nepremičnin, saj konec novembra pričakujejo objavo razpisa za izbor izvajalca, gradili bi prihodnje leto. Urgenca naj bi bila namreč zgrajena že leta 2023.