V občini Kungota so že potrdili proračun za letos, težak je 7,8 milijona evrov. Glavnino denarja bodo namenili za investicije, med njimi je gotovo začetek gradnje medgeneracijsko – športnega centra v Spodnji Kungoti.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Največji projekti, ki se jih letos lotevajo v občini Kungota, sta regionalna cesta in kolesarska steza v skupni vrednosti 10 milijonov evrov, medgeneracijski športni center, most Fifold, športni park Plintovec in še drugi. "Ponovno bomo asfaltirali dobre tri kilometre lokalnih, občinskih cest, ki so ta trenutek še v gramozirani izvedbi, in bomo s tem trajno rešili problematiko vzdrževanja na teh odsekih," pravi županja občine Kungota Tamara Šnofl.

Prav tako je v načrtu gradnja kolesarske poti Dolnja Počehova – Zgornja Kungota in rekonstrukcija regionalne državne ceste: "Moram povedati, da gre za največjo investicijo s strani države v Republiki Sloveniji."

Prijavili so se tudi na razpis za evropska sredstva za športni park Plintovec: "kjer bi v primeru uspešne prijave pridobili obnovljene športne površine, in na nek način zagotovili dobro delo osnovni šoli Kungota pri športni vzgoji za učenke in učence kot tudi nove rekreativne površine za naše občane in občanke."

Želijo pridobiti tudi dvoje gradbenih dovoljenj: "eden je na vodovodu Plač, drugi pa na območju Gaj - Perga."

V spomladanskih mesecih bodo končali še nekatere investicije iz lanskega leta, med njimi je tudi sanacijo Svečinskega trga v centru naselja. "Pridobivamo tudi projektno dokumentacijo za vaško skupnost Jurij, saj bomo uredili nov trg na območju stare šole."

Županja Tamara Šnofl še poziva občane, naj bodo pozorni na najavo sofinanciranj za pridobitev nepovratnih sredstev za male čistilne naprave: "Tam, kjer ne bo zgrajenega kanalizacijskega omrežja, bomo občanom pomagali s sofinanciranjem malih čistilnih naprav. Te razpise bomo pravočasno najavili."

Prav tako bodo v letošnjem letu ponovno izvedli razpise za dijaško in študentsko delo:
"Imeli bomo razpis za štipendije za nadarjene dijake in študente, sledi pa tudi razpis za samozaposlene na območju občine Kungota, zato pozivam občane in občanke, da redno spremljajo naše objave na spletni strani in družabnih omrežjih."