Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Ne glede na vse tehnološke novotarije je klasična ročna ura še vedno simbol uspeha in uglajenosti, švicarska preciznost in kvaliteta pa zagotavljata, da je vredna svojega denarja. Ekipa Vamatic, ki dela pod okrivljem Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, želi klasično lepoto visoko kvalitetne ročne ure združiti z željo mladih, da ta kot modni dodatek odraža tudi trenutni stil nosilca.

Ekipa prav v tem času zbira sredstva na platformi Kickstarter. "Sama realizacija projekta traja že skoraj leto dni. Potrebno je bilo urediti pogodbena razmerja, se dogovoriti z dobavitelji, pridobiti materiale, se organizirati na družabnih omrežjih ter zgraditi skupnost, ki je bistvena za učinkovit nastop," je povedal , soustanovitelj znamke ročnih ur Vamatic.

Največjo prednost predukta vidijo v tem, da uporabnik z nakupom ene luksuzne ure, pridobi dve uri, ki se lahko uporabljata za različne poslovne ali prostočasne priložnosti. Zaradi izključitve posrednikov, pa so ure veliko cenejše od primerljivih na trgu.

"Ciljamo predvsem na ameriški trg, po urah pa povprašujejo poslovneži z višjimi prihodki," dodaja Potočnik.

Cilj ekipe je, da na Kickstarterju zbere 45 tisoč dolarjev podpore za zagon projekta.


Povezava do platforme Kickstarter:
https://www.kickstarter.com/projects/1266941852/vamatictm-swiss-made-watches-with-a-changeable-loo