Občina Selnica ob Dravi stopa na pot trajnostne mobilnosti – kupili so novo električno vozilo, ki bo namenjeno predvsem prevozu starejših in invalidov, ki ne vozijo sami, nimajo svojcev, imajo nizke mesečne dohodke pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Občina Selnica ob Dravi pri projektu Selničan - brezplačni prevoz za starejše sodeluje z društvoma upokojencev Selnica ob Dravi in Fala. Voznike, ki so pripravljeni sodelovati, vabijo, da se oglasijo na občini. Pridruži se lahko vsak z veljavnim vozniškim dovoljenjem in je pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Predsednica društva upokojencev Selnica ob Dravi Stanka Breznik: Zelo pohvalno je, da so se naši upokojenci, aktivni šoferji, zelo dobro odzvali na povabilo, tako da imamo že petnajst prostovoljcev."

Vključili jih bodo v program Starejši za starejše in za njih organizirali tudi izobraževanje v spoznavanju avtomobila ter tudi novosti v prometu. Županja občine Vlasta Krmelj pravi, da so z društvoma upokojencev združili moči in se odzvali na njihovo pobudo: "V naši občini imamo odročne kraje, in ti ljudje težje pridejo v trgovino ali k zdravniku, še posebej problematično je, kadar morajo v Maribor ali v Ruše." Tako da potrebuje prevoze najmanj trideset ljudi.

Član društva upokojencev Fala Ivan Sršen se je projektu pridružil kot šofer: "Veliko naših članov nima svojega prevoza ali izpita, občina je razgibana in sigurno je avtomobil za prevoze starejših nekaj, kar naša občina potrebuje."

Selničan bo predvidoma začel voziti v drugi polovici februarja, celoten projekt pa je stal petnajst tisoč evrov.