Silvestrovanj na prostem letos ne bo, si je pa bilo mogoče rezervirati sedišča v nekaterih mariborskih lokalih, kjer so se odločili, da z gosti pričakajo novo leto. V baru Niagara pričakujejo kar 240 gostov, v hotelu City Maribor organizirajo silvestrovanje za 60 hotelskih in zunanjih gostov, veselo pa bo tudi v Caffe clubu 911 na Pobrežju.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Druženje v lokalih bo zaradi epidemije potekalo pod posebnimi pogoji. Marko Kokol iz Niagare: "Podpiramo PCT oziroma testiranje, vsak bo ob prihodu moral pokazati test, ki ni starejši od dvanajstih ur, če ga ne bo imel, bomo testiranje na vhodu organizirali mi."
Tako da bodo čisto vsi gostje testirani in varni, tako znotraj lokala, kot zunaj, na ogrevani terasi.

V hotelu City Maribor pričakujejo na silvestrovanju 60 gostov. Katja Kozel: "Za silvestrsko večerjo smo pripravili sedemhodni meni, tako da bo vsakdo našel nekaj zase. Ob tem bo tudi vinska spremljava." Poskrbeli pa so tudi za živo glasbo.

Na božično novoletnem sejmu ponudniki niso najbolj zadovoljni z izkupičkom, kmetija Frangež pa ponuja dobrote tudi na zadnji dan v letu: "Imamo potičke, imamo sadne kruhece, pa lahko pridete, če vam kaj zmanjka."

Dejan Ramšak iz Caffe kluba 911: "Silvestrovanje pri nas bo potekalo drugače, kot bi, če ne bi bilo ukrepov. Pričakujemo okrog 80 gostov, sicer pa bi se jih lahko v lokalu zadrževalo okrog 400."

In kje bodo silvestrovali naključno vprašani Mariborčani? "Doma. Z družino. V ožjem družinskem krogu. Otroci bodo doma z družinami, midva pa tudi doma."

Krožno kabinska žičnica pa bo na Pohorje vozila vse do ene ure zjutraj, 1. januarja.