Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

V občini Slovenska Bistrica lokalne volitve niso prinesle sprememb – župan še naprej ostaja Ivan Žagar, ki je tudi zbral daleč največ glasov izmed vseh županskih kandidatov, skoraj 70 odstotkov. Prva konstitutivna seja novega občinskega sveta bo sicer danes, v sredo, 21. decembra.

Ivan Žagar ostaja trdno v sedlu župana občine Slovenska Bistrica, je pa to že njegov sedmi županski mandat. Prvič je bil za župana te občine izvoljen leta 1994, ki jo je vodil do 16. decembra 2004, ko je v državnem zboru prisegel kot minister Službe vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko. In kateri bodo prvi koraki v novem mandatu, oziroma kateri projekti so v načrtu? "Imamo kar nekaj projektov, ki tečejo na investicijskem področju, recimo na področju komunalno-cestne infrastrukture, potem širitev zdravstvenega doma s parkirnim delom, končuje se plezalni center. Po drugi strani pa se zastavljajo nove investicije, kot so recimo širitev gospodarsko-industrijske cone s tretjo faze obvoznice," je povedal stari-novi župan Ivan Žagar.

Če se še dotaknemo sestave novega občinskega sveta – devet sedežev pripada Slovenski ljudski stranki, sedem SDS-u, Gibanju svoboda desem, Socialnim demokratom štirje, NSi-u trije in Desusu en mandat. Kar pomeni, da ima Žagar, ki je sicer bil skupni županski kandidat strank SLS, SDS, NSi in Desus, zagotovljeno večino v občinskem svetu. "V Slovenski Bistrici imamo že ves čas prisotno koalicijo treh oziroma štirih strank, ki je bila že v preteklem mandatu in tudi že prej. Taka široka koalicija pomeni stabilno politično stanje v občini. To se odraža potem pri realizaciji programa, projektov, sprejemu proračuna,..." je še povedal Ivan Žagar.