Vseh šest mariborskih tržnic je tudi poleti odprtih po ustaljenem urniku. Kljub pozebam, ki so grozile kmetovalcem v pomladnem času, tam ponujajo marelice, breskve, veliko pa je tudi borovnic. Na Mali tržnici bodo naredili kotiček ponovne uporabe - izmenjevalnico predmetov, ki jih ljudje več ne uporabljajo.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Na Snagi si zelo prizadevajo, da bi bila Mala tržnica, tržnica brez embalaže, saj je dober zgled za to ravno trgovinica Zelena Japka, ki tam obratuje na že drugi lokaciji, pravi vodja tržnic pri Snagi Nataša Matijevič: "Na Mali tržnici smo se odločili, da bomo naredili kotiček ponovne uporabe v sklopu kotička ponovne uporabe, ki ga že imamo v sklopu zbirnega centra v Lahovi ulici. Ljudje bodo lahko prinesli manjše predmete, ki jih več ne uporabljajo, in zamenjali za kaj drugega, kar bodo še potrebovali. Sodelovali bomo s trgovino Zelena Japka, kotiček pa se bo imenoval izmenjevalnica."

Tržnica v Radvanju je zelo prikupna tržnica, ki je osvojila prebivalce Radvanja in širše okolice:
"Je zelo kakovostna tržnica z veliko ponudbo." Je pa res, da je odprta samo ob sobotah.

Mariborski sejem je nastal kot proizvod večih sejmov, "Mariborski sejem se bo raztezal po Grajskem trgu in trgu svobode."

Ljudje so prvi tak sejem sprejeli z odobravanjem, saj pomaga vračati sejemski utrip v mesto:
"Med poletjem bomo malo počakali, sejem pa se bo spet vrnil avgusta, jeseni pa ga bomo organizirali dvakrat na mesec, v sredini in konec vsakega meseca."