O sodobni športni dvorani v Šentilju so številne generacije le sanjale, zdaj pa postaja to resničnost. Temeljni kamen za dvorano v treh nadstropjih in namenjeno tudi vrhunskim športom so predstavniki občine, tamkajšnje šole in izvajalcev del položili danes dopoldan.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Na občini Šentilj razmišljajo strateško in trajnostno, pravi župan Štefan Žvab, zato se večnamenske dvorane, ki naj bi bila zgrajena v letu dni, zelo veselijo: "Večnamensko športno dvorano bomo zgradili po mednarodnih standardih, investicija bo stala 3 milijone 800 tisoč evrov. V njej bodo lahko igrali tudi nogometna prvenstva. V prvi vrsti pa je namenjena otrokom osnovne šole Rudolfa Maistra Šentilj, saj imajo na šoli le manjši telovadnici. Pridobili bomo tudi prireditveni prostor, pa tudi prostor za malo večji koncert."

V skupnem obsegu bo imela 2500 kvadratnih metrov, zadostila bo vsem sodobnim športom, tudi dvoranskemu nogometu. Zgrajena bo v skladu z najnovejšimi ekološkimi standardi, tudi po standardih Eko sklada, saj bo sončna elektrarna pokrivala vse energetske potrebe dvorane, deloma pa se bo iz nje napajala tudi šola.

Dvorane se veselijo tudi na osnovni šoli Rudolfa Maistra Šentilj. Ravnateljica Mihelca Fajs: "Naši učenci bodo dobili veliko telovadnico in bomo vse naše dejavnosti lahko izvajali v dobrih pogojih in bodo učenci imeli enakovredne možnosti za vadbo. V današnjem času je pomembno to, da se otroci gibajo; ali na svežem zraku ali v telovadnici, pomembni so tudi sodobni telovadni pripomočki."

Predsednik komisije za šport in poslanec Marjan Pojbič pove, da bodo v občini razvijali športni turizem: "Ta velika večnamenska dvorana je velikanska pridobitev za občino, za šolske otroke, rekreativce in tudi profesionalne športnike. Tudi ostalo infrastrukturo prilagajamo temu, tudi dobra kulinarika bo pripomogla k temu, da se Šentilj razvija na področju športnega turizma."